Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ Elektrik'ten deprem çocuklarına enerji

Uludağ elektrik, 23 Nisan çocuk bayramı vesilesi ile Bursalı Kadın gazetecilerle beraber afetten en çok etkilenen bölgelerden biri olan Hatay'ın Samandağ ilçesinde yaşayan çocuklar için hazırladığı hediyelerle çocukların yüzünü güldürdü.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2023 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2023 06:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ Elektrik'ten deprem çocuklarına enerji

HABER: YASEMİN DÜZDAĞ

Depremin ilk anından itibaren verimli çalışmalar ve projelerle bölgede bulunan Uludağ Elektrik, deprem bölgesinde yaraları sarmaya devam ediyor. 23 Nisan çocuk bayramı sebebiyle afet bölgesindeki çocuklar için özel bir etkinlik düzenleyen Uludağ Elektrik Genel Müdürü Erman Aytaç ve kurumsal iletişim ekibi, Bursalı kadın gazetecilerin de katılımıyla Hatay’ın Samandağ ilçesinde bulunan Namık Kemal İlkokulu ile Atatürk Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilere giyecek, oyuncak, kırtasiye ve hijyen malzemelerinden oluşan hediyeleri dağıttı.

Hediye dağıtımından sonra kukla gösterisi ve çeşitli etkinliklerle müzik eşliğinde eğlenen çocuklar bir nebzede olsa moral buldu.Uludağ Elektrik Genel Müdürü Erman Aytaç, ‘Depremin ilk anından itibaren şirket çalışanlarımızın da katkılarıyla 20 binin üzerinde malzemeden oluşan battaniye, ısıtıcı, gıda malzemeleri, çadır ve suları Hatay’a ulaştırdık. Grubumuzun arama kurtarma ekipleri ve Enerji Bakanlığının koordinasyonuyla Dağıtım şirketi UEDAŞ’ın arıza ekipleri de bölgeye gönderildi ve bölgede çalışmalara devam ediyorlar. 8 Mart Kadınlar günü vesilesiyle bölgeyi ziyaret ettik. Her sene kadınlar gününde şirket olarak atölye çalışması yapıyoruz. Bu sene de bere yaptılar ve onların içerisine de yazdıkları mektupları yerleştirdiler. Bizde şirketimizdeki çalışanlarımız adına bu berelerin yanında hijyen ve temizlik malzemelerini getirip buradaki çadır kentte dağıtımını gerçekleştirdik’ ifadelerine yer verdi.

Kalıcı bir şekilde bölgeye desteklerini devam ettireceklerini belirten Aytaç, ‘ 1 2 ay içerisinde açılışını gerçekleştireceğimiz kalıcı bir proje yürütüyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 9 konteynerinde olacak projede yaşam ve gelişim alanı planlıyoruz. İçerisinde mesleki gelişim, sanat atölyesi ve psikolojik terapi konteyneri yer alacak. 2 tanesinde de çocuklar için oyun alanı ve anaokulu olacak’ dedi. Aytaç, ‘Bursa’ya gelen çok sayıda depremzede var. Bunların bazıları yurtlarda otellerde kalıyor.  Burada kalanların elektrik ile alakalı sorunları yok ama bazı vatandaşlar kiraladıkları yerlere taşındılar. İşletmelerimize gelen depremzedelerin ücretsiz bir şekilde aboneliklerini gerçekleştiriyoruz ve hazırladığımız hoş geldin paketimiz de var. Kendilerini evlerinde hissetmeleri için, içerisinde temizlik ve hijyen malzemelerinin olduğu, çocuklarımız içinde kırtasiye ürünlerinin bulunduğu bir hediye paketi ediyoruz.  Böylece en azından buradaki yaşamlarına destek sağlamış oluyoruz’ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.