Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Serkan Işık’tan Osmangazi’de kentsel dönüşüm vurgusu

Ak Parti Osmangazi Belediye Başkan aday adayı Serkan Işık Bursa Haber’e konuk oldu. Yaklaşan yerel seçim çalışmalarına dair açıklamalarda bulunan Işık, gündemi de değerlendirdi. Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Bursa Dernek Temsilcisi olan Işık Gemlik Körfezi’nden gerçekleşen 5,1’lik deprem ile ilgili Bursa halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2023 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 09:53
Kaynak: CİHAN KAYALI
Serkan Işık’tan Osmangazi’de kentsel dönüşüm vurgusu

Yerel seçim çalışmalarına değinen Işık, ilk hedefinin kentsel dönüşüm olduğunu vurguladı. Işık şunları kaydetti:14 tane aday adayımız var herkes sahada, biz 10 yıldır Bursa’da depremi anlatıyoruz. Depremi anlatmak zorundayız. Kentsel dönüşüm çalışmalarını sahada takip ediyoruz. Göreve hazırız. Bizim birinci önceliğimiz kentsel dönüşüm. Altıparmak ve Çarşamba’da ya kamulaştırarak ya da mevcut binaların üzerine koyarak kentsel dönüşüm yapmak gerekiyor. Bitişik nizamda kentsel dönüşüm gerçekten zor. Biz 26 yıldır bunun üzerine çalışıyoruz. Bursa denilince akla Osmangazi geliyor.  Biz yüzde 100’e yakın vatandaş memnuniyeti alarak yola devam etmek istiyoruz. Çünkü buna göre hazırlandık. Biz bu kentsel dönüşümlerde vatandaş ile müteahhit arasında hakem görevi yapmak istiyoruz. Biz şehri güzelleştirmek istiyoruz.’’

EN BÜYÜK YARA OSMANGAZİ’DE AÇILIR

Modernize edilmiş bir tarihe ihtiyaç olduğunu ifade eden Işık, ‘  Bursa’ya baktığımızda genel olarak depremde riskli olarak görülen yerlerin yüzde 60’ı Osmangazi’de. Eskimiş kendini dinamik olarak yenilemeyen yerler var. Büyük bir depremde en büyük yara Osmangazi’de açılır. Bu tedbir alınmak zorunda. Bizim bir an önce adımlarımızı atıp şehri yenilememiz gerekiyor’ dedi.

KİMSEYE TARAF OLMAYACAĞIZ

Işık, ‘2024’te araç giremeyen yoldan bahsetmemeliyiz. Biz yolların daha kullanılabilir hale gelmesi için, insanların sosyal donatılarla yeşil alan ve parklarla daha yaşanabilir bir şehirde yaşamasını istediğimiz için kentsel dönüşüm istiyoruz. Çünkü kentsel dönüşüm bunlarında önünü açacak. Önceliğimiz trafik, yeşil alan ve sosyal donatı alanları. Yaşam alanlarını kaliteli hale getireceğiz. Bizim bu şehrin yüz yıl sonrasını planlamamız gerekiyor. Bu şehrin geleceğini kurtarıp kahraman olmak istiyoruz. Biz imkansıza talibiz. 56 tane ilden daha büyük bir ilçeden bahsediyoruz. 850 bin yakın nüfusu olan bir ilçeden bahsediyoruz. Biz bu zora talibiz. Deprem olmadan yaşam kalitelerini arttırmak istiyoruz. Osmangazi’nin bütün sokakları beni tanır. Kimseye taraf olmayacağız’ dedi.

NİLÜFER’E KAPTIRILAN TAHT GERİ ALINACAK

Bütün tarihi miraslara da sahip çıkacaklarını belirten Işık, ‘Biz insanları ilk başta yaşatmaya bakıyoruz. Bütün vatandaşların yaşamasından tarafız. Bizim sosyal belediyecilik ilkemiz var. Şehri yaşatmamız gerekiyor. Görev bize verilirse Osmangazi’de yaşayan her insan memnun kalacak. 30 35 yıl önce gençlerin merkezi Osmangazi’ydi. Şimdi Nilüfer’e kaptırılan taht Osmangazi ‘de geri alınacak. bunu gençlerimiz ile planlayacağız. Birlikte yapacağız. Ve gençlik Osmangazi’de kalacak. Gençliğinde payitahtı olsun. Osmangazi’de yaşayan herkes güvende olacağına söz veriyorum’dedi.

Kaynak: CİHAN KAYALI

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.