Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Selçuk Türkoğlu: Sosyal belediyeciliğin gereğini yapacağız

İyi Parti Bursa Büyükşehir Başkan adayı Selçuk Türkoğlu ‘Biz çalışmaya geliyoruz. Sosyal belediyeciliğin gereğini yapacağız, hiç kimsenin endişesi olmasın’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2024 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2024 10:02
Kaynak: ELİF ŞANLI ERTARMAN
Selçuk Türkoğlu: Sosyal belediyeciliğin gereğini yapacağız

Türkoğlu, Bursa Haber’e konuk oldu.  Yerel seçim çalışmalarına dair değerlendirmede bulunan Türkoğlu, Bursa’nın mevcut durumunu eleştirdi. Türkoğlu, ‘Bizim bağımsız özgür kendi görüşlerimiz ile seçime gidiyor olmamız Türk milletine hayırlı olacak.  Mevcut yönetimin belediyecilik anlamında şehre katkısını olmadığını düşünüyor seçmen. Ama siyasi tercini değiştiremiyor.  Seçimin iki tane özelliği var bir mevcudun değerlendirilmesi, ikinci geleceği değerlendirmek. Buna bakıldığında yoruma gerek yok, şehrin durumu bize Bursa’nın kayıp olduğunu gösteriyor. Bursa daha mı yeşil, havası daha temiz, yoksulluk bitti mi? Hiçbirinde olumlu bir yanıt alamıyoruz. Yaptıkları yapılacaklarının da teminatı’ dedi.

BURSA KENDİ BAŞINA BÜYÜDÜ

Mart’ın ilk haftasında kendi projelerini tanıtacaklarını belirten Türkoğlu, ‘Biz şifa şehri sağlık şehri markamızı kaybettik, kestanemiz Aydın’dan geliyor, Uludağ’ımızı da kaybediyoruz, yeşili de zaten bitirmiştik. Ben TBMM’ye çok sayıda soru önergesi verdim Bursa ile ilgili, ilk sorulardan biri de Bursa’nın deprem ile ilgili acil eylem planı var mı oldu. Bursa’nın acil eylem planı yok. Dönüşüm desen yok. Boş araziye dönüşüm diyorlar. Bu işler hep görsel hikaye’ dedi. Hanlar Bölgesi’nin doğru bir dönüşüm olduğunu ifade eden Türkoğlu onun da bakanlık tarafından yapıldığını belirtti. Bursa’nın kendi başına büyüdüğünü ifade eden Türkoğlu, Nereler uydu kenti olacak, su kaç yılına kadar yetecek bunlar ile ilgili samimi plan yapılmadı’ dedi.

İDDİALARA YANIT

Kamuoyunda çıkan iddialara ilişkin açıklamalarda bulunan Türkoğlu, ‘Küçük sigorta acentem var, kendi yağıyla kavrulan bir yer. Bize büro imkanı sağlayan işimizin belediye ile ve siyasi kimliğimle bir ilgisi yok’ dedi.

BURSA’YI TEMİZLEYECEĞİZ

Türkoğlu, ‘Biz çalışmaya geliyoruz, çalışacağız… Ben hiçbir şekilde toplumda ötekileştirme yapmayan toplumun bütün kesimlerini kucaklayacak emeği ve çalışmayı önceleyecek bir tarzla yöneteceğim. İkincisi temizlik yapacağız, havası ovası kirlenmiş Bursa’yı temizleyeceğiz önce sonra da yolsuzluğa dur diyeceğiz. Kamunun, tüyü bitmemiş yetimini hakkını savunacağız. Biz ne yargıcız ne hakimiz ama biz görülen yanlışı söylemek zorundayız. Bizim kastettiğimiz temizlik bu. Millet adına görev yapacağız. Bursa’ya bir fedai lazımsa o da benim. Sosyal belediyeciliğin gereğini yapacağız, hiç kimsenin endişesi olmasın. Süt içmeden hiçbir çocuğumuz büyümeyecek, beslenme çantasında hiçbir çocuğumuzun boş kalmayacak’ dedi.

DİRENÇLİ KENTİ OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ

Türkoğlu, ‘Bursa’yı  bekleyen en büyük tehliken deprem, iklim değişikliği ve küresel ısınma.. Bursa’da dirençli kenti oluşturmak zorundayız. Bununla ilgili çalışmalar yapmak zorundayız. Yeşil sanayi ve yeşil enerji üzerinden çalışmalar yapmalıyız. Bursa Türkiye’nin dördüncü büyük şehri. İhracatta da büyük bir güç’ dedi. Bursaspor’u değerlendiren Türkoğlu, ‘Bursaspor Bursa için kaybedilmiş bir marka değerdir. Yerel yönetim bunun yol başçılığını yapacak. Bütün şehri Bursaspor için derleyecek toplayacak destek olacak ve Bursaspor’u layık olduğu yere getirecek’ dedi.

AKTAŞ VE BOZBEY’E ÇAĞRI

Başkan Aktaş ve Bozbey’e ortak yayın çağrısında bulunan Türkoğlu,’Eksik bildiğimiz varsa öğrenelim, onların eksikleri varsa bizden duysunlar, biz düşman değil rakibiz’ dedi.

Kaynak: ELİF ŞANLI ERTARMAN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.