Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mustafa Bozbey: Ülkenin değişime ihtiyacı var

Milletvekili adaylığını hiç düşünmediğini ifade eden Bozbey ‘Benim Bursalılara karşı bir eksik kalmış sorumluluğum var. Bu sorumluluğu yerine getirmem lazım. O yüzden tek hedefim Büyükşehir’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2023 00:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2023 00:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mustafa Bozbey: Ülkenin değişime ihtiyacı var

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa Haber’e konuk oldu. Yerel çalışmalara ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Belediyecilikte belirlediği ilkelere değinen Bozbey, ‘Önce insan ilkesiyle kentin gelişmesi için neye ihtiyaç var, yıllarca katılımcı yönetim dediğimiz bir anlayışı uygulayan belki de Türkiye’de tek belediye bizdik. Şimdi tabi ki ben sadece temsilciyim.  Ama Nilüfer’de gerçekleştirdiğimiz bu projeleri bizim çalışma arkadaşlarımız yaptılar. Belediye personeli bunların en iyisini sunma anlayışını da kendine benimsedi ve öyle yaptı. Öyle olunca da farklı hizmetler ortaya çıkıyor’ dedi.

NİLÜFER BELEDİYESİ LİDER OLAN BİR KURUM

Bozbey, ‘ Ben ailelere hep çocuğunuzu müzik aleti, spor dalı ve güzel sanatlara yönlendirin diye rica ettim. Çünkü bu çocuklar inanın bana hiçbir kötülüğe bulaşmadığı gibi çokta başarılı olurlar. Sosyal zekayı geliştirmemiz gerek. Nilüfer Belediyesi’nin de yönetim anlayışına baktığınızda bu felsefeyi öne çıkaran bir yönetim anlayışı ön planda olmuştur. Kent yöneticileri bu anlamda bilim insanlarına danışarak ve halkı da içine katarak bu projeleri gerçekleştirmesi lazım. Şimdi bakıyoruz bu yapılıyor mu hayır. Nilüfer belediyesi bizim dönemimizde 20 yıl boyunca gerçekten örnek alınan ve lider olan bir kurum’ dedi.

DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATININ KURULMASI LAZIM

Bozbey, ‘Bursa da sokağa çıkalım herhangi vatandaşa soralım; trafik, çevre, ulaşım, altyapı, kentsel dönüşüm der… Kentsel dönüşüm artık her sorunun önüne geçti. Bursa ne kadar büyüyeceği ölçülebiliyordu, ona göre hazırlıklar yapılmalıydı. Bursa’nın 2050’de nereye geleceğini bilmek zorundayız. Bilim insanlarıyla bunlar oturulur planlanır. Devlet planlama teşkilatının kurulması lazım. Onlarla iletişim kurup önümüzdeki yılların planının yapılması gerek. 17 Ağustos depreminden ders çıkarmadığımız ortada. Ders çıkaran yerlerin arasında birinci sırada da Nilüfer vardır’ dedi.

ÖNCE VATANDAŞIN GÜVENİNİ KAZANACAKSINIZ

Bozbey, ‘Yapı güvenliğinden önce Bursa’nın nereden fay hattı geçiyor bunları kamuoyu ile paylaşılması lazım. Biz diri fay hattını yerini tam olarak belirlenmesini istemiştik. Ben o dönemde 6 belediye başkanına mektup yazdım. Gelin bu projeye sizde katılın dedim. Dönüş sağlamadılar. Fay hatlarının en azından bir kısmının çok net olarak nereden geçtiği belli. Bursa’da yapılan bu çalışmada sokağı dahi belli. Kamuoyu ile paylaşılıp insanları ikna edip o insanların da gerçekten fayın üzerindeyse orayı boşaltmak lazım. Kentsel dönüşümü bu anlamda değerlendirmeliyiz. Yani kentsel dönüşüm binayı yıkıp yerine yeni binaları aynı yere yaparsan o insanlara yazık etmiş olursun.Ben kentsel dönüşümü bina yenileme olarak görüyorum. Kentsel dönüşümün anlamı şudur; Bir bölgede kentsel dönüşüm yapacaksanız önce o insanların kentsel ihtiyaçlarını giderecek olan bir plan yapmanız lazım. Okul, sağlık ocağı, yeşil alan, otopark, spor alanlarına ihtiyaç var. Sadece bina yenilerseniz kentsel dönüşüm yapmış olmazsınız. Önce vatandaşın güvenini kazanacaksınız. Sac ayağı öneriyorum ben; vatandaş kazanacak, kamu kazanacak, müteahhit kazanacak’ ifadelerini kullandı.

HEDEF TEK

Milletvekili adaylığını hiç düşünmediğini ifade eden Bozbey ‘Çünkü benim Bursalılara karşı bir eksik kalmış sorumluluğum var. Bu sorumluluğu yerine getirmem lazım. Seçim bitti yine benim hedefim Büyükşehir. Bizim hedefimiz belli. Hedef tek. Bizim Bursa’yı değiştirmek dünya kenti yapmak gibi bir hayalimiz var. Çünkü ben Bursalıyım. Bursa’nın bu konumuna üzülenlerden biriyim. Bursa sayılı kentlerden olmayı hak eden bir şehir, kültürel değerleri var. Osmanlı’ya başkentlik yapmış bir şehir. Turizm açısından da önemli bir misyonu var. Tarımsal inanılmaz üretimi var. Bugün Bursa hala plansız gelişiyor, hala doğru yerde değil’ dedi.

ÜLKENİN DEĞİŞİME İHTİYACI VAR

Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı’nın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olacağını ifade edeni Bozbey, ‘Ülkenin değişime ihtiyacı var. Dünya değişiyor, pandemi ile birlikte insanların geleceğe bakışlarında da önemli değişiklikler olduğunu görüyoruz. Depremle beraber insanlar farklı bir kulvara geçti, İnsanlar artık daha da bilinçlendi. Gelecekle ilgili farklı yorumlar yapıyorlar. O yüzden yöneticilerin bu bilgi birikimine sahip olması lazım. Vekillerin de bu bilgi birikimine sahip olması lazım. Türkiye 14 Mayıs’ta gerçekten değişimin sinyallerini veriyor. Bizde önümüzdeki yıl seçimlere daha hazırlıklı bir atmosfer de gireriz diye düşünüyorum. İktidar olmak istiyoruz. Bursalılara güveniyorum. Bursalılar bu defa değişimden yana oyunu kullanacaklar. Bu seçim kader seçimi. Çocuklarımızı torunlarımızı düşünerek sandığa gideceğiz. Nasıl bir ülkede yaşayacaklarını oy kullananlar karar verecek’ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.