Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazancı, vizyon projelerini Bursa Haber TV’ye anlattı

Kentsel dönüşüm için ‘Ya zafer ya ölüm’ vurgusu yapan Kazancı, ‘Biz 495 binayı yıkıp yeniden yapacağız. Bunu 3 bin Bursalı müteahhitle yapacağız. Bursa ekonomisinin nasıl şahlanacağını göreceksiniz’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 10:36
Kaynak: CİHAN KAYALI
Kazancı, vizyon projelerini Bursa Haber TV’ye anlattı

Zafer Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bayram Kazancı Bursa Haber TV’ye konuştu. Adaylık

sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan kazancı, ‘Bursa’yı yönetenlerin vizyonu şehrin vizyonuyla örtüşmüyor. Bu şehrin yönetmeye uygun profillere ihtiyaç olduğunu görünce Bursa’nın en büyük zaafının bu olduğunu ve doğru yöneticileri seçmediğini fark ettim ve Zafer Partisi’yle hem kurucusu hem de başkan adayı olarak böyle bir göreve talip oldum’dedi.

BURSA’NIN ÇITASI ÇOK YÜKSEK

Kazancı, ‘Türkiye’nin ve Bursa’nın kaliteli yöneticilere ihtiyacı var. Hep şikayet ediyoruz. Önemli olan şikayet ettiğin konulara çözüm bulmak. Ben Bursaspor’un ikinci kümeye düşmesinin ve Bursa’nın yeterince hakkını alamamasının tek nedeninin yıllarca hep burayı yönetenler olduğunu düşündüm. Ve Bursa’nın kaliteli ve vizyonlu bir yönetime laik gördüğüm için ben elimi taşın altına koymalıyım dedim. Bu tecrübemi Bursa için kullanma kararı verdim. Bursa’nın çıtası çok yüksek. Bursa’ya vizyon gelecek benimle birlikte. Bursa’yı vizyon şehir yapmak istiyorlarsa bana oy vermeliler’ dedi.

YA ZAFER YA ÖLÜM

Kentsel dönüşüm ve deprem konusuna değinen Kazancı, ‘Ya zafer ya ölüm. Bursa’da 5 yıl içerisinde deprem olursa hepimiz öleceğiz. 2 milyona yakın insan ölebilir. Bunun için bir şey yapmak lazım. Mimarlar odası, inşaat mühendisleri odası yaptıkları çalışmalarda Bursa’da 495 bin bina yıkılacağını hesapladı. Buradaki insana kimse yetişemez. Biz 495 binayı yıkıp yeniden yapacağız. Bunun maliyeti 5 milyar dolar. 5 yıl içinde binaları yıkacağız yeniden yapacağız. Bunu 3 bin müteahhitle yapacağız. Bursa ekonomisinin nasıl şahlanacağını göreceksiniz. Uluslararası kuruluşlardan bu parayı bulabiliriz. Deprem bizim en büyük sorunumuz. Ben Bursalıların keşke demesini istemiyorum’ dedi.

TEK ÇIKIŞ ZAFER PARTİSİ

Kazancı, ‘Bursa’nın sığınmacı meselesi çözülmezse hiçbir sorunu hem Türkiye’de hem Bursa’da çözemezsiniz. 600 bine yakın sığınmacı var kaçak var Suriyeli var. Bu şehir o şekilde tasarlanmadı. Biz yapacağımız politikalarla sığınmacı sorununun önüne geçeceğiz. Eğer Bursa’nın gerçek bir Türk şehri olarak kalmasını istiyorlarsa şuan tek çıkış Zafer Partisi. Diğerleri maalesef demagoji yapıyorlar. Bizim dışımızda kimsenin plan ve projesi yok.Bizim yapacaklarımız hayal bile edemiyorlar’ dedi.

YENİ ŞEHİRLER YAPMAMIZ LAZIM

Bursa’nın bir Avrupa ve dünya şehri olduğunu ifade eden Kazancı, ‘ Bunu hissetmeniz lazım. Bursa’ya metro lazım yer altından. Tüm yer üstündeki raylı sistemi yer altına indireceğiz. Metro durakları etrafında otoparklar yok. Oralara ücretsiz otoparklar olacak. Metro saatleri otobüslerle senkronize olacak. Bunda yapay zekayı kullanacağız. İlçelerin hepsine metro bağlantısı yapacağız. Bursa’nın Yıldırım ve Emek kesimi hep Nilüfer’e gidip geliyor. Yeni şehirler yapmamız lazım. Karacabey Bursa arasına yeni uydu kentler lazım, yaşam alanları yapmamız lazım. Bunları yaparken Bursa’nın kültürüne tarihine vizyonuna uygun halde yeni kentler inşa etmemiz lazım. Diğer türlü trafik sorununu çözemeyiz. Bursa’da toplu taşımayı cazibeli hale getirmeliyiz. Sanayi bölgelerini Gemlik limanına tren yoluyla bağlayacağız. Kamyon trafiğini de ortadan kaldıracağız. Gemlik limanını da en etkin hale getireceğiz. Etrafında lojistik merkezi güçlü olacak. Tarım alanlarını tren yoluyla halin altına bağlayacağız’ dedi.

GENÇLERE SÖZ

Gençlere seslenen Kazancı, ‘Özellikle lise ve üniversiteli gençlere söz veriyorum. Kahveyi ucuza içecekleri arkadaşlarıyla sosyalleşebilecekleri alanları onlara sağlayacağız. İhtiyaç olan her ilçeye yaşlılar için Bakım evleri yapacağız. Küçük işletmelere de yer tahsisi yapacağız. Böylelikle küçük ölçekli sanayici de Bursa’da şaha kalkacak’ dedi.

Kaynak: CİHAN KAYALI

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.