Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İbrahim Toprak'tan Bursa Haber'e özel açıklamalar

Bursa Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Toprak, Bursa Haber gazetesinin konuğu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 14:09
Kaynak: CİHAN KAYALI
İbrahim Toprak'tan Bursa Haber'e özel açıklamalar

Ziyaret sırasında derneğin faaliyetleri, gelecekteki planları ve Balkanlar'da yürütülen etkinlikler hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Başkan Toprak, derneğin misyonu ve vizyonu doğrultusunda yurt dışında 9 Balkan ülkesinde çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirdiklerini açıkladı.

 Özellikle Bosna Hersek'te, Boşnak kardeşlerimizle olan dayanışmayı daha da güçlendirmek amacıyla 3 Nisan'da Tuzla şehrinde özel bir toplu iftar cemiyeti düzenleneceğini belirtti. Bu anlamlı etkinliğe Büyükelçi ve Devlet büyüklerinin de katılacağını dile getiren Toprak, "Dostluğu ve kardeşliği pekiştirmek üzere her sene bu tür iftarları düzenliyoruz." dedi.

Bu etkinliklerin yanı sıra, önümüzdeki sene Romanya'da benzer bir etkinlik planladıklarını müjdeledi.

Toprak, derneğin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yetim çocuklar ve dul bayanlara öncelik verdiğini vurgulayarak, bu tür etkinliklerin sosyal dayanışma, yardımlaşma ve birlikte yaşama kültürünü pekiştirdiğini ifade etti.

Son olarak, Başkan Toprak, derneğin Balkanlar'daki Türk topluluklarına destek olmaya devam edeceğini, bu tür etkinliklerin sayısını artırarak kardeşlik ve dostluğun daha da güçlenmesini hedeflediklerini belirtti.

Kaynak: CİHAN KAYALI

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.