Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ercan Özel: Kazanan ‘iyilik’ olacak

14 Mayıs’ta çok önemli bir seçime gidileceğini vurgulan İyi Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, ‘Ülke bir varoluş mücadelesinin içerisine giriyor. Kazanan Türkiye olacak, kazanan iyilik olacak’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2023 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2023 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ercan Özel: Kazanan ‘iyilik’ olacak

HABER: TANSU ARDA

Başkan Özel, Bursa Haber’e konuk oldu. Yoğun bir tempo içinde çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Özel, gündeme ve parti çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Yenişehir ile ilgili sıkıntıları dile getiren Özel,  ‘Yenişehir çok önemli bir ilçe. Tüm dünyaya uzun yıllar başkentlik yapmış önemli bir konumu var. Tarımı, hayvancılığı, konumu ve havalimanı ile tarihi ve kültürüyle öne çıkması gereken değerli bir ilçemiz. Yenişehir Türkiye’deki en verimli arazilerden biri. Bizim de bu ilçeye çok önemli katkılar koyacağımıza inanıyorum’ dedi.

YENİŞEHİR ÜZERİ TOZLANMIŞ BİR HAZİNE

Yenişehir’in en önemli sorunlarından birinin otopark olduğunu ifade eden Özel, ‘Birçok insanımız trafik cezalarına maruz kalıyor. Biz bununla ilgili yöntemi ve yolu da gösterdik. Yerel yöneticilerin geleceği düşünerek planlama yapması gerekiyor. Otopark, çiftçilik, altyapı… Hepsi aynı yere çıkıyor vizyonsuz yönetim anlayışı. Artık partizancılık zihniyetinden kurtulup kim işini en iyi yapacaksa o tercih edilmeli. Yenişehir üzeri tozlanmış bir hazine. Sadece ufak bir fırça darbeleriyle ya da üfleyerek o tozu kaldırarak Yenişehir’i hak ettiği yere ulaştıracağız’ dedi. Özel, ‘Yenişehir’in en büyük sorunlarından biri de istihdam. Bizim bölgemizin etrafı hep sanayi kenti. Böyle olunca Yenişehir’e de yatırımın önü açılmayınca 3 binin üzerinde gencimiz İnegöl’e, Bursa’ya ve Bilecik’e işe gidiyorlar. Gençlerimiz yağmurda çamurda karda o yolu çekip işe gidiyorlar. Biz bunu gururumuza yediremiyoruz. Biz bununla ilgili boş durmuyoruz. Çalışıyoruz önemli bir çalışma içerisine girdik. Yenişehir’de oto test merkezi yapılacaktı. 2011 yılından bu yana bu yalanla oy devşirme içerisinde girdiler. Geçtiğimiz yılda yapılmayacağı ortaya çıktı. Bugüne kadar temeli atılmadı.  Biz de dedik ki madem orada büyük bir arazi şuan kamulaştırmaları yapıldı ve devletimizin uhdesine geçti. Burayı planları tarıma dayalı organize sanayi bölgesi olarak işleyelim. Tarıma dayalı işletmeler yapalım. Böyle olursa Yenişehir’in kalkınmasının çok ciddi anlamda gelişmesini sağlayacak bir atılım olacaktır. Bizim gençlerimiz başka şehirlere çalışmak için gitmek zorunda kalmayacaklar. Tersine göç anlamında da katkıda bulunacağız’ dedi. Özel, “İlçemizde yapıldığı takdirde Yenişehir'in gelişimine ve istihdamına büyük katkı sağlayacak olan Lojistik Merkezi ile bölgemizde uygulamaya konulması halinde ilçemiz birçok alanda büyük bir kalkınma dönemine girecek’dedi.

HALKA DOKUNAN İŞLER YAPIYORUZ

İyi parti olarak sorunlara çözüm önerileri getirdiklerini ifade eden Özel, ‘Yenişehir’de şuan da yetkili insanlar etkisiz, etkili insanlarda yetkisiz. Böyle bir yapı var Yenişehir’de. İnşallah bunu da yerel seçimlerde düzelteceğiz’ dedi. Özel şunları kaydetti: ‘Yenişehir’de iyi parti olarak üye sayımız çok arttı, sağlam bir kemik bir ekibimiz var halka dokunan işler yapıyoruz, onları dinleyen, herhangi bir sıkıntılarında hemen çözüm üretmeye çalışan, aldığımız notları çöpe atmayıp onunla ilgili mücadele eden bir yapıdayız. Vatandaşın sıkıntısı bizim sıkıntımız. İktidarın yapamadığı şeyleri Yenişehir’de bizler yapıyoruz. Ne kadar muhalefet partisinde olsakta işin nasıl yapılacağını biliyoruz.’

DEMOKRASİ ANLAMINDA ÇOK ÖNEMLİYDİ

Özel, ‘Türkiye’de bir önseçim yaptık. Bu demokrasi anlamında çok önemliydi. Türkiye’de hiçbir parti üyelerine gidip bir ön seçim yapmadı. Bursa’da 58 tane aday adayımız vardı. 1. Bölge’de Selçuk Türkoğlu birinci çıktı. 2. Bölgede Hasan Toktaş birinci çıktı. Tüm i simler bizim için çok değerli’ dedi. Özel, ‘14 Mayıs’ta çok önemli bir seçime gidiyoruz. Ülkenin kaderinin oylanacağı bir seçime gidiyoruz. Ülke 21 yıldır ne durumda artık tüm toplum biliyor. Artık partiler bir kenara bırakılıyor. Ülke bir varoluş mücadelesinin içerisine giriyor. Bu çok önemli. Küçük gündemlerle farklı algılar oluşturulmaya çalışılıyor. Ama insanların artık gözü açıldı. İyi Partimiz saha merkezine artık oturduğunu ifade etmek istiyorum. Artık Ak Parti gidiyor. Gelecek olan parti de İYİ Parti. Biz Kemal Bey’i Cumhurbaşkanı yapacağız. Ardından 2 yıl içerisinde parlamenter sisteme dönüş yapacağız ve bu süreçte de 14 Mayıs’ta da güçlü bir şekilde iyi parti’yi mecliste temsil eden bir konuma getireceğiz. Hem Yenişehir’de bu gerçekleşecek hem de diğer ilçelerde gerçekleşecek. Kazanan Türkiye olacak, kazanan iyilik olacak, her şey ortada doğru ortada yanlış ortada. Artık insanların parmakları arasında her şey’ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.