Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En çok esnafa biz destek verdik

Kefalet Kooperatifi Genel Başkanvekili Bahri Şarlı, Bursa Haber’e konuştu. Şarlı, salgın döneminde Türkiye genelinde en çok esnafa destek veren kooperatifiler içinde ilk sırada olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2021 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2021 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
En çok esnafa biz destek verdik

HABER:Özgür EKİNCİ

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Genel Başkanvekili Bahri Şarlı, Bursa Haber Gazetesi’nin konuğu oldu. Kooperatif olarak yaptıkları çalışmalara dair açıklamalarda bulunan Bahri Şarlı, bu yola çıkarken en iyi, en başarılı kooperatif olma hedefiyle yola çıktıklarını söyledi. Bu kapsamda ilk günden beri yaptığımız çalışmalar neticesinde Türkiye çapında ilk TSE Kalite Belgesi alan ilk kooperatif olduk” dedi.

UYUM İÇİNDEYİZ

“Diğer yandan bize finansman desteğinde bulunan bankalarla olan ilişkilerimiz çok iyi” diyen Şarlı, “Ortaya koyduğumuz rakamlar bankalara açısından çok olumlu yansıyor. Ayrıca bütün birimlerimiz kendi aralarında ve bankalık düzeyinde de uyum içinde çalışıyoruz. Bu sayede Ankara’dan isteğimiz her şeyi alabilecek güçteyiz. Çünkü başarımız ortada.

BU SEFERKİ KRİZ FARKLIYDI

Salgın döneminin etkilerini, yaptıkları çalışmalar ve Bursa esnafının durumu hakkında açıklamalarda bulunan Bahri Şarlı şunları söyledi: “Sürekli krizlerle karşılaşan bir ülkeyiz ancak bu seferki kriz farklıydı. Pandemiden bütün dünya gibi Türkiye’de ciddi bir şekilde etkilendi. Ülkemizde haliyle etkilenen sektörlerin başında ise esnaflar geldi. Böyle bir sağlık krizinde alacağımız pozisyon esnafı ayakta tutmak olmalı. İşyerinin kapanmaması, çalışanların işten çıkarılmaması için gayret göstermeliyiz.

EN ÇOK ESNAFA DESTEK VEREN BİZİZ

Biz bu süreçte Ankara’da yaptığımız toplantılarda öncelikle rakam az olmasına rağmen hükümet tarafından 25 bin TL 6 ay vadeli, 3 sene ödemeli bir kredi imkanı yaratıldı. Bu kredide esnafın daha önceki siciline bakılmadan verildi. Kooperatif olarak biz de esnafın geçmişine bakmadan destek verdik. Şunu gönül iftiharla söyleyebilirim ki; Bursa kooperatifi

2162 kişiye bu 25 bin TL’lik kredileri kullandırarak, Türkiye’deki 957 kooperatif için 1. sırada oldu. 25 bin TL’lik krediyi en çok esnafa ulaştıran kurum olduk. Yine Bursa’daki kooperatiflerle birlikte, 9999 esnafımıza kredi verdik. Burada da Ankara ve İzmir’den sonra 3. kurum olduk.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.