Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çelik'ten AK Partili belediyelere eleştiri yağmuru

Bursa Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Çavuşoğlu ile köşe yazarlarına Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütünün çalışmaları hakkında bilgi veren Çelik, seçim sürecinde isimleri kesinleşen başkan adaylarını kamuoyuna aktarırken, halen yerel iktidarda bulunan AK Partili belediyelerin icraatları konusunda da eleştirilerini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2013 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2013 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çelik'ten AK Partili belediyelere eleştiri yağmuru
CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, Bursa Haber Gazetesi'ni ziyaret etti.
Bursa Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Çavuşoğlu ile köşe yazarlarına Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütünün çalışmaları hakkında bilgi veren Çelik, seçim sürecinde isimleri kesinleşen başkan adaylarını kamuoyuna aktarırken, halen yerel iktidarda bulunan AK Partili belediyelerin icraatları konusunda da eleştirilerini dile getirdi.
Necati Şahin'in Bursa büyükşehir adaylığının MYK ve Parti Meclisi'nden geçtikten sonra kesinleşeceğini belirten Çelik, bir çok eleştiri getirdiği AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin bir icraatını da övdü.
Bursa Haber Web TV mikrofonuna konuşan Çelik, yapıcı muhalefetin bir örneği olarak gördüğü bu konuyla ilgili olarak, "Eleştirdiğimiz kadar, doğru yapılan işleri takdir etmek de bizim görevimizdir" dedi.

* * *

‘1 Ocak’ta adaylarla sahadayız’


İl Başkanı Metin Çelik ve İl Sekreteri Fatma Belgin Çelik, Cemil Özmen ve Zafer Çelik’ten oluşan CHP heyeti  Dibay Medya’yı ziyaret etti.
 
Bursa’daki yerel seçim sürecini değerlendiren İl Başkanı Metin Çelik, seçime hazırlık aşamasında tüm il başkanlarıyla toplantı yaptıklarını, ilçe başkanlarının talepleri doğrultusunda adayların belirlenmesinde merkez yoklaması, kamuoyu yoklaması ve temayül yoklaması yöntemlerinin tercih edildiğini bildirdi.
Osmangazi ve Mudanya’da eğilim yoklaması, Gemlik’te ise kamuoyu yoklaması öne çıkarken, diğer ilçelerde ise merkez yoklamasının öne çıktığını anlatan Başkan Çelik, ilçe başkanlarının görüşleri doğrultusunda hareket ettiklerini belirterek Karacabey, Orhaneli, Yıldırım hariç tüm ilçelerde adayların netleştiğini belirtti.
CHP il ve ilçe örgütleri olarak 14 Mart yerel seçimine çok yoğun bir hazırlık içerisinde olduklarını belirten Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Necati Şahin’in aday adayı olduğunu, 14-15 Aralık’ta gerçekleşecek olan Parti Meclisi toplantısından sonra tüm adayların resmiyet kazanacağını söyledi.
Başkan Çelik adaylıkları kesinleşen isimler hakkında şu bilgileri verdi:
"Nilüfer’de Mustafa Bozbey, Osmangazi’de Erkan Aydın, İznik’te Kenan Karakaş, Kestel’de Mustafa Kurtoğlu, Harmancık’ta Haşim Ali Arıkan, Keles’te İsmail Oruç, Büyükorhan’da Ahmet Kamas, Mustafakemalpaşa’da Mehmet Küçükaşık, Nilüfer’ de Mustafa Bozbey, Gemlik’te İbrahim Talan, Orhangazi’de Celal Sayın, Yenişehir’de Hasan Kocatürk, İnegöl’de İbrahim Çoban."
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “Hangi aday 1 oy fazla getirecekse O’nun tercih edilmesi”  şeklindeki sözlerini dikkate aldıklarını belirten Başkan Çelik, seçim çalışmalarında startı 1 Ocak’ta vereceklerini ifade etti. CHP’nin bir buçuk yıldır parti içi eğitimlerine büyük önem verdiğine dikkat çeken Çelik, 3 binin üzerinde partilinin eğitimlere katıldığını, Ulubatlı Bulvarı’ndaki parti binasının ise bir hafta içinde parti okulu olarak faaliyete geçeceğini bildirdi.  Nilüfer’de daha önce uygulanan sandık sorumluları çalışmasını örnek gösteren Çelik, bu uygulamayı kent bütününe yaymayı hedeflediklerini vurguladı.

ÇELİK’İN ELEŞTİRİLERİ
Büyükşehir Belediyesi’nin icraatlarını eleştiren Çelik, ulaşımda yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“T1 tramvay hattı pek çok yanlışı içeriyor. Vatandaş mağdur. Trafik rahatlayacağına iyice içinden çıkılmaz bir hale geldi. Mevcut yollar üzerinde çalışarak trafik sorununu çözemezsiniz. Biz yer altı metro sistemini öneriyoruz. Öte yandan Kentsel Dönüşüm’de de sıkıntılar var. Doğanbey ucubeleri tarihi kente saplanmış bir bıçaktır ve herkesin bildiği gibi, Altepe’nin Osmangazi Belediye Başkanı olduğu dönemde gerçekleşmiştir. Yıldırım’da 7 mahallede kentsel dönüşüm öngörülürken, Büyükşehir Meclisi’nde Mevlana dışındaki 6 mahalle devre dışı bırakılmıştır. Başbakan’ın ‘ 5, 6 kattan fazlasını yapmayın’ demesine karşın, 20, 28 katlı projeler öngörülmüştür. Kentsel dönüşümde zemin etütleri, sosyal donatı, ibadethane, eğitim ve kültür alanları, parklar önemlidir. Yıldırım’da kentsel dönüşüm mahalleleri azaltılırken, yüksek rant nedeniyle Akpınar’a yönelmişlerdir. Öte yandan Adliye Sarayı’nın BUTTİM’e yapılması, mevcut yerin de ticari alan olması öngörülüyor ki, bu kabul edilebilir bir durum değildir.  “
Büyükşehir’in bazı faaliyetlerini eleştirirken, olumlu bulduklarını da takdir etmekten kaçınmadıklarını belirten Başkan Çelik BUDO’yu örnek vererek “İDO yolcu biletlerine yüksek zam yapınca, Mudanya’da basın açıklaması yapmıştık. 3 ay sonra BUDO faaliyete geçti. Açılışında kendi il başkanları yoktu, ama biz oradaydık ve Altepe’yi de kutladık” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.