Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'ya sağanak yağış uyarısı

4 Nisan 2023 Salı günü Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi'nde beklenen gök gürültülü sağanak yağışları etkili olacak. Meteoroloji, Bursa'yı uyardı...

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2023 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2023 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'ya sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) Bursa'ya uyarı yapıldı.

4 Nisan 2023 Salı günü Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi'nde beklenen gök gürültülü sağanak yağışları etkili olacak.

MGM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Gökgürültülü Sağanak Yağış

4 Nisan 2023 Salı günü Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi'nde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların bu gece saatlerinden itibaren İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri ile Edremit Körfezi'nde (Çanakkale'nin Ayvacık ve Bayramiç, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri) çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), Manisa, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, dolu yağışı, ani fırtına ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı 04.04.2023 00.00-05.04.2023 09.00

BURSA VALİLİĞİ'NDEN UYARI

Bursa Valiliği'de uyarıda bulundu. Bursa Valiliği'den yapılan uyarı şöyle;

"Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre rüzgarın; İlimizde yarın (Salı) güneyli yönlerden güney ve doğu ilçelerinde (İnegöl, Yenişehir, Harmancık, Orhaneli, Büyükorhan, Mustafakemalpaşa, Keles) güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli yer yer firtina (40-60 km/saat hamleli 60-70 km/saat) şeklinde eseceği ayrıca yarın beklenen gök gürültülü sağanak yağışların bu gece saatlerinden itibaren ilimiz çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ani fırtına ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.