Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da yeni eğitim-öğretim dönemi sancılı başladı

Hasanağa İlkokulu ve Ortaokulu ile ilgili depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle alınan “yıkım” kararı sonrası pek çok öğrenci ve veli mağdur oldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2023 00:03
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2023 00:03
Kaynak: Haber Kaynağı Ekle*
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da yeni eğitim-öğretim dönemi sancılı başladı

SEVİNÇ ÇELEBİ / ÖZEL HABER

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının 2. Döneminde ‘Depreme dayanıklı değil’ gerekçesiyle Bursa Nilüfer bölgesinde bulunan Hasanağa İlkokulu ve Ortaokulu hakkında yıkım kararı alındı ve okulların kapılarına kilit vuruldu.

Yıkım kararı sonrası öğrenciler alelacele Hasanağa TOKİ Kızılcıklı Mahallesi’ndeki okula nakledildi.

ÇOCUKLARIMIZIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Veliler ‘ani alınan yıkım kararı’ ve ‘mecburi okul değişimi’ sonrası çocuklarının çok fazla yıprandığını, gittikleri yeni okullarında ciddi sorunlar yaşadıklarını, adapte olamama sonucu bir nevi psikolojik savaş verdiklerini belirtirken “Çocuklarımız okulun bahçesine dahi çıkamıyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.

OKULLARIMIZIN AKIBETİ İLE İLGİLİ BİLGİ İSTİYORUZ

Okullarla ilgili yıkım kararı alınmasına karşın hala yıkım yapılmadığını, yeni bir okulun yapılacağını ilişkin kendilerine bilgi verilmediğini ifade eden veliler, ulaşımdaki sorunlar nedeniyle çocuklarının yaklaşık 6 kilometre uzaklıktaki okula yürüyerek gitmek zorunda kaldığını da dile getirdi. “Toprak yollardan okula ancak 1 saatte ulaşılabiliyor” diyen veliler, başıboş köpekler nedeniyle çocukların korktuğunu ifade ettiler.

GEREKİRSE EYLEM YAPACAĞIZ

Çocuklarla birlikte 1 saatlik yolu yürüyen veliler, “Servis sorunumuz dahi çözüme kavuşturulmadı. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sadece okulu ve derslerini düşünmelerini istiyoruz, bu sebeple de Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü’nden en kısa sürede sorunun çözümü konusunda çalışma yapması için çağrıda bulunuyoruz. Aksi halde sesimizi yükseltmek için eylem yapacağız.” değerlendirmesinde bulundular.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.