Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da 50 bin nüfus iki otobüs! Umudumuz Başkan Aktaş...

Bu sesi kim duymak istiyorsa, bu sorunu çözecek yetkili hangi kurumun hangi birimi ise hemen harekete geçmeli… Sorun ne diye soranlara söyleyelim. İki yıldan bu yana iki araç (19 B ve 17 A) üç mahallenin 45 bin kişilik nüfusa hitap etmeye çalışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2023 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2023 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da 50 bin nüfus iki otobüs! Umudumuz Başkan Aktaş...

ÖZEL HABER: SEVİNÇ ÇELEBİ

Bursa Osmangazi İlçesi’ne bağlı Demirtaş  Cumhuriyet Mahallesi Yasemin Park - Bursa Modern - Bak Yapı Siteleri çevresindeki nüfus fazlasıyla çoğaldığından, bölgeden geçen iki otobüs artık hiçbir şekilde binlerce kişinin yaşadığı mahallelerin ihtiyaçlarını karşılamıyor. 

ÜÇ MAHALLE TEK İSTİKAMET!

Her sitenin ortalama en az 2000 dairesi olduğu düşünülürse,  bölgede 50 bine yakın nüfus olduğu ortaya çıkıyor.

Ve hepsi yan yana olan bu sitelerden ulaşım sadece Kent Meydanı ve Heykel’e sağlanabiliyor.

Vatandaşların iddiasına göre, mevcut olan iki otobüs ile biri Hipodrom yolundan diğeri Yeni Yalova Yolu’ndan  sadece Kent Meydanı ve Heykel e gidilebiliyor.

VATANDAŞ YOLLARDA KALIYOR

Ancak buna rağmen bu üç mahallenin ne ayrı bir muhtarlığı nede ayrı bir mahalle adı yok.

Ulaşımı olmayan bölge ise hala Demirtaş ve Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi adı altında yeni binalar ile dolmaya ve nüfus da çoğalmaya devam ediyor.

EN BÜYÜK SIKINTIMIZ

Mevcut olan otobüslerle çocuklarını okullara ulaştırmakta ciddi sıkıntı yaşadıklarını söyleyen veliler sorunlarını şu sözlerle aktarıyor: “Okulların açılması ile birlikte yaşadığımız en büyük sıkıntılardan biridir ulaşım.

Lise öğrencilerimizin nerede ise bütün nitelikli okulların ve dershanelerin olduğu Nilüfer İlçesine, Heykel’e giden iki otobüsle ulaşmakta ciddi zorluk yaşıyor.

Otobüs yoksunluğu ciddi ve en önemli zorluklarımızdandır. 

Bursa Anadolu Lisesi, Nilüfer İstanbul Fen Lisesi’ni kazanan öğrenciler yarım saatlik bile olmayan yol için ya okul pansiyonunda kalıyorlar ya da sabah erken saatlerde yollara düşüyorlar.

BUNUNLA DA SINIRLI DEĞİL

Kaldı ki bu durum sadece okula gitmekle de sınırlı kalmıyor. Öğrenciler maalesef üniversite sınavına hazırlanırken de dershaneler için Nilüfer İlçesine gitmek zorundalar.

Varmak istedikleri yerlere önce Bursa Şehirlerarası Terminaline sonra da Nilüfer İlçesine giden terminal otobüslerine biniyorlar.

Akabinde  İzmir Yolu veya Acemlerde inip tekrar otobüse biniyorlar.  Dolayısıyla üç vesait yapıyorlar!

BİR İLAVE HAT DAHİ BİZLERİ RAHATLATACAKTIR

Halbuki bölgemize bir tek hat bile dahil edilse, öğrenciler en azından iki vesait yapacak ve bu durum öğrencileri olduğu gibi velileri de hem maddi hem de manevi olarak rahatlatacaktır.

Bizler artık her gün çocuklarımızın Bursa Şehirlerarası Terminaline gitmelerini ve oradan dopdolu kalkan otobüslere binmelerini istemiyoruz.

YETKİLİLERE ÇAĞRIMIZDIR

Madem ki her şey Nilüfer e taşındı o zaman ya buralara da nitelikli Anadolu ve Fen Liseleri inşa edilsin, ya da öğrencilere ulaşım kolaylığı sağlansın!

UMUDUMUZ AKTAŞ’TA

Umudumuz Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı görevine geldiği günden beri özellikle de öğrencilere sağladığı kolaylıklarla tanıdığımız ve bildiğimiz Alinur Aktaş’ta. Dileriz Başkanımız bu sesimizi de duyar ve bir an evvel bizleri bu çileden kurtarır.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.