Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozbey’den iddialı açıklamalar: Hikaye yarım kalmayacak!

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, ‘Bursa iyi yönetilsin diyen herkes inanıyorum ki bizlerle beraber olacak. Şimdi sıra gülümseyin Bursa’da. Yarım kalan hikayeyi tamamlayıp yazmaya başlayacağız. Bursalılar hiç merak etmesinler çözülmeyecek bir sorun yoktur. Nihai hedefimiz Bursa’da en çok çocuklarımızı gülümsetmek’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2023 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2023 15:17
Kaynak: ELİF ŞANLI ERTARMAN
Bozbey’den iddialı açıklamalar: Hikaye yarım kalmayacak!

Mustafa Bozbey Bursa Haber’e konuk oldu. 31 Mart 2024’te gerçekleşecek olan yerel seçim çalışmalarına dair önemli açıklamalarda bulunan Bozbey yeni dönem projelerine dair bilgileri de aktardı. Bozbey şunları kaydetti: ‘2019’da da adaydım netice alamadık ama akabinde hemen 2024 yerel seçim çalışmalarına başladık. Çünkü hedefimizde Bursa vardı. Bursa’da gerçekten yıllardır yapılamayan ihtiyaçlar vardı ya da yanlış yapılan işler vardı. Biz de bu sorunları çözmek adına hedefimizi koyduk o hedeflere adım adım yaklaşıyoruz. Bursa’nın sorunlarının çözülemeyeceğini vatandaşlarda anlamış durumda. Bize özellikle 2019’da farkına varamadık ama şimdi yanınızdayız diye yoğun bir şekilde dönüş var. Bize sahip çıktıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Netice itibariyle de artık adaylığımız kesinleşti. Şu anda CHP’nin adayı olarak Bursalılıların karşısındayız. İnanıyoruz ki 31 Mart seçimlerinde Bursa’yı gülümseten sonucu alacağız.’

PLANI OLMAYAN BİR KENT YÖNETİLEMEZ  

Katılımcı demokratik bir yönetim sistemini önemsediklerini belirten Bozbey,’Bursa’nın sorunlarını biliyoruz, planımız hazır… Bu kentin en büyük problemleri trafikle başlıyor dönüşümle devam ediyor. Tarım, çevre, hava kirliliği de bunlar arasında. Ama bu konuda yerel yöneticilerin hiçbir şey yapmadığını görüyoruz. Planı olmayan bir kent yönetilemez.  Bursa yönetilemeyen bir şehir nitekim 20 yıldır da yönetilememenin ya da ben bilirim anlayışının getirdiği sonuç Bursa’nın 3. Lige düşmesidir. Bursa devlet yatırımlarında değerli payı almıyor. Bunu sağlayacak olan Bursa’nın yerel yönetimidir’ dedi.

BURSA’DA DEĞİŞİM ZAMANI

Bozbey, ‘2019’ da hazırladığımız planlarla Bursa’ya bakışımız vardı sonra araya bir pandemi girdi, pandemi bize çok şey öğretti… Enerjiye, suya toprağa ve enerjiye erişimin değerini anladık. Onun için belediyelerin artık bu konuda da hazırlanma gereği ortaya çıktı. İkinci olarak pandemiden sonra 6 Şubat depremi hepimizi etkiledi. Yani depreme hazırlık yani kentsel dönüşüm… Biz sanki önceki depremlerden ders almamışız. Sadece Nilüfer’in yaptığını şehirler yapmış olsaydı, bütün binaların depreme dayanıklılıklarını teste ettirdik. Afet konteynırlerı kurduk… Bu uygulama Türkiye’de yok ama yaygınlaşması gerekiyor. Diğer yönden bir şey daha öğrendik depremde ilk gün tuvalete ikinci gün suya üçüncü gün gıdaya ihtiyaç duyduk dediler. Yaşanmışlıklardan ders çıkarmamız lazım… Büyükşehir ve diğer ilçe belediyelerin Bursa ile ilgili planı yok. Planı olmayan bir kent yönetilemez. İddiamız şu gerçekten Bursa üçüncü lige düştü. Bursa’da değişim zamanı. Bu değişimle birlikte önce çocuklarımız sonra da Tüm Bursa gülümseyecek’ dedi.

BURSA’NIN ANA PLANI YAPILMASI LAZIM

Bozbey, ‘Her işin başı plan.  Eğer bir şemsiye planı yapmazsanız sınıfta kalırsınız. Bursa’nın ana planı yapılması lazım. Yama üstüne yama yapılıyor. Bursa’nın yerel anayasası diyeceğimiz bir planı yapılması lazım. Bunu da Bursa kentinin tüm dinamikleri ile yapmamız lazım. Burada akademik odalar olarak, esnaf, sanayi, kooperatif ziraat odaları olarak diğer tüm tarafları bir araya toplayarak gerçek bir yerel anayasa haline gelecek yerel anayasa yapmalıyız. Planın altında trafiğin nasıl iyileştirileceği olacak ve o planın altında ulaşım olacak. Bursa’nın havasının temiz olabilmesi için çevre değerleri o planda olacak. Bunları sağlamak zorundayız.  Bu da tüm tarafların onaylayacağı bir plan olacak. Biz sistem olarak Türkiye’ye örnek demokratik katılımcı yönetim sistemini kurmak istiyoruz. Her projeyle ilgili tarafların bir araya geleceği ve onların onaylarının alınacağı bir anlayıştan bahsediyoruz. Böyle bir yönetim sistemi öneriyoruz. Bursa’nın yeniden ayağı kalkmasını istiyoruz. Önümüzde 25 yıl ne olacak 50 yıl ne olacak planlamamız lazım. Bilimsel yöntemlere uyarak yapacağız. Yerel anayasa planını oluşturursak kimse o planı delemez. Hedefimiz net: bu anlayış değişecek… Çocuklar gülümseyecek.  Bizim için hedef Bursa’ ifadelerini kullandı.

DÖNÜŞÜM İNSANLA BAŞLAR, İNSANLA BİTER

Altıparmak’ın nüfusunun azalmadan dönüşümün mümkün olmayacağını ifade eden Bozbey, ‘Toplumsal yaşamın gerçekleri var. Binayı ne kadar lüks yaparsan yap orada insanı dönüştürmen lazım. Onun için bizim tezimiz kentsel dönüşüm insanla başlar, insanla biter.  Neticede şemsiye planını yapmak zorundayız’dedi.

SİYASET BURSASPOR’UN ÜZERİNDEN ELİNİ ÇEKMELİ

Bozbey, ‘Bursa düşüyor, Bursaspor düşüyor. Bursaspor bizim marka değerimiz tekrardan toparlanır. Bunlarla ilgilide görüşlerimiz var. Siyaset Bursaspor’un üzerinden elini çekmeli. Bursa iyi yönetilsin diyen herkes  inanıyorum ki bizlerle beraber olacak. Şimdi sıra gülümseyin Bursa’da. Yarım kalan hikayeyi tamamlayıp yazmaya başlayacağız. Bursalılar hiç merak etmesinler çözülmeyecek bir sorun yoktur. Nihai hedefimiz Bursa’da en çok çocuklarımızı gülümsetmek’ dedi.

Kaynak: ELİF ŞANLI ERTARMAN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.