Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Özkan’dan seçim mesajı: Biz buradayız

CHP Bursa il Başkanı Özkan, ‘Seçime çok az kaldı. Bu iktidarının değişeceğine inanıyoruz. İnsanlarımızı Millet İttifakı’na desteklemeye davet ediyoruz. Biz buradayız onları dinlemeye ve sorunlarını çözmeye hazırız’dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2023 23:53
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2023 23:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Özkan’dan seçim mesajı: Biz buradayız

CHP Bursa il Başkanı Turgut Özkan Bursa Haber’e konuk oldu. Gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Özkan,

‘Depremden hangi dersi çıkardığımız konusunda hemfikiriz, bilimle inatlaşmayacağız, bilime uygun zemine uygun binalar yapacağız. İlk dersimiz bu… İkincisi; yardımların devam etmesi gerekiyor. İlk günlerde halkımız çok ciddi dayanışma içerisine girdi ama ihtiyaçlar hala devam ediyor. Halkımızdan aynı hassasiyeti devam ettirmesi konusunda rica ediyoruz’ dedi. Özkan, ‘Öncelikle Bursa için durum değerlendirmesi yapılması gerekiyor. Hangi binalar riskli hangi binaların güçlendirmesi gerektiği, planların nereye yapılması gerektiği gibi. Çok detaylı bir konu. Şuan acil yapılması düşünülen hem tespit hem uygulama yapı denetim şirketlerine yüklenmiş gibi ama yeterli değil idarenin de çok büyük sorumluluk alması gerekiyor. Meslek odalarıyla beraber ortak bir çalışmayla yol haritası belirlemek gerekiyor’ dedi.

KRİZ OLUMLU SONUÇLANDI

Millet İttifakı’nın adayının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklanması sürecine ilişkin Özkan, ‘Kamuoyunun çok yakından takip ettiği bir süreçti. Bizlerin değerlendirmesi şu şekilde: Biz tek adam rejimine karşıyız. Bir takım krizlerin çıkabilmesi de o yüzden doğal olarak karşılıyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı kolay bir iş değil. Farklı 5 partiyi aynı masada topladı. İyi Parti’nin kendince itirazları olmasını da doğal kabul edilerek sonuçlanması olumlu oldu. Biz o süreçte oradaydık ve çok olumlu bir hava vardı. Kriz olması bize göre doğal. Kriz olumlu sonuçlandığı için ileriki süreç içinde milletimize umut verdi. İttifakın daha da genişlemesini umut ediyoruz’ dedi. Cumhur İttifakı’nın Hüda Par ile görüşmesini değerlendiren Özkan şunları söyledi:

Cumhur İttifakı’nın şöyle bir sloganı vardı biz tekiz siz altı kişisiniz ama bu ittifaklar sürecinde görüldü ki onlar da ittifaklarını büyütmek istiyorlar. Gerçek yüzleri Hüda Par ile ortaya çıktı. Denize düşen yılana sarılır misali Hüda Par’a sarıldılar. Halkımız bu hamleyle gerçek niyetlerini gördü. Bu ittifak onlara zarar verecektir.’’

VATANDAŞ DUYARLILIK GÖSTERMELİ

Yüksek Seçim Kurulu'nun 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin takvimine göre, seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. 20 Mart- 2 Nisan arasında askıda kalacak olan seçmen listelerine ilişkin Özkan,’ Çok sık karşılaştığımız birkaç husus var bir tanesi kişinin uzun süre oturduğu yerde seçmen listesinde gözükmemesi. Diğeri de kendi yerinde tanımadığı oturmayan birinin isminin olması. En çok karşılaşılan hususlar bunlar. Emniyet ya da seçim kurulunda doğrudan başvurabilirler. Süreç uzun vatandaş duyarlılığı göstermeli’ dedi.

HER BİR OYA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Oy kullanılan her okula, sandık görevlileri dışında bir avukat görevlendirileceği bilgisini veren Özkan şuna dikkat çekti: ‘ Halkımızın merak ettiği husus benim oyuma sahip çıkılacak mı?  Bununla alakalı yapılması gereken YSK’nın gördüğü resmi işlemler var bir de bizim partimizin güvenlik olarak aldığı önlemler var.  Bunlarla ilgili çalışmamızı biz Kasım ayında hazırlamıştık. Şu an itibariyle tüm sandıklarda yedekleriyle beraber görevlilerimiz hazır. Sonucu hızlı alabilmek için bilişim sorumlusu oluşturduk. Herhangi bir sıkıntıda anında seçim kuruluna itiraz edebileceğiz. Avukat atamalarımızı tamamladık. Her bir oya sahip çıkacağız. Hazırız bekliyoruz’ ifadelerini kullandı. Özkan, ‘Partimizin aday adaylığı süreci tamamlandı. Şu an da düzenlemesi yapılıyor. Çok ciddi bir teveccühü var. Aday sayısında artış var. Partimizin iktidara geleceği olan inancı da bu sayıyı arttırıyor. Biz çok memnunuz. Şimdiye kadar ki başvuruların iki üç katı bir başvuru var. 9 Nisan’a kadar süremiz var bu listeyi vermek için o yüzden sayı vermek isim vermek istemiyorum. Özetle şimdiye kadar olandan çok fazla. Farklı kesimden adaylarımız var. Bir çoğu da yeni aday’ dedi.

KARMAŞIK BİR DÖNEMDEYİZ

Özkan, ‘Genel sorunlardan bahsedersek en başında ekonomi geliyor. İş adamlarımız bile zor durumda. Deprem bölgesi ile ilgili bir sıkıntı var. Bu iş adamlarının bile sorun yaşadığı dönemdeyiz. Halkımız zaten zamlardan başı dertte. Gıda fiyatlarıyla ile ilgili çok büyük bir sıkıntı var. Emeklilik problemleri aşılmaya çalışıyor. Staj mağdurları KYK mağdurlar devam ediyor. Eğitim de aynı şekilde… Karmaşık bir dönemdeyiz. Bunun hepsinin sorumlusu iktidar’ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.