Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Aktaş, Bursa Haber’e konuştu: ‘Daha hızlı büyüyeceğimiz bir döneme giriyoruz’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentsel dönüşüm ve yeni dönem projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Aktaş, Bursa'ya kazandırılacak 100 bin yeni konutun yanı sıra, şehre eklenen yeşil alanlar ve sosyal projeler hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2024 00:10
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2024 00:10
Kaynak: ELİF ŞANLI ERTARMAN
Başkan Aktaş, Bursa Haber’e konuştu: ‘Daha hızlı büyüyeceğimiz bir döneme giriyoruz’

Başkan Aktaş Bursa Haber’e ziyarette bulundu. Seçim çalışmalarına dair soruları yanıtlayan Aktaş tekrar aday gösterilmenin güzel bir duygu olduğunu ifade etti. Aktaş, ‘Milletimizin ilgilisini alakasına ortak olabilmek için saha çalışmalarına hız verdik’ dedi.  Ekonomi, pandemi, sel yangın deprem gibi nedenlerden dolayı zor bir 5 yıl geçirdiklerini ifade eden Aktaş, ‘Önceliğim bu şehre yararı dokunacak projeler ortaya koymak, örnek projeler ortaya koymak istiyorum ’dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Bu şehri yıkmadan tıkanmış damarları açamayacaklarını ifade eden Başkan Alinur Aktaş, kentsel dönüşümün sadece bina yenilemekten ibaret olmadığını vurgulayarak, yeni dönemde Bursa'ya 100 bin yeni konut kazandırılacağını duyurdu. Aktaş şunları kaydetti: ‘Kentsel dönüşüm işi çok sıkıntılı bir iştir. Bizim bir derdimiz var. Bursa’nın kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Arabasını veya beyaz eşyasını değiştirirken fark vermeyi göze alan vatandaş, ev değiştirmeye gelince ‘fark vermem’ algısı taşıyor. Bu algı Türkiye’nin her yerinde var. ‘40 yıllık eski evimi al, aynı metrekarede bana yeni ev ver’. Böyle bir kentsel dönüşüm dünyanın hiçbir yerinde yok. Dolayısıyla bundan kaynaklanan beklentiler var.”

BURSA'YA YEŞİL ALAN SÖZÜ

Aktaş, Bursa'ya 3 milyon metrekare yeni yeşil alan sözü verdiklerini ve bunu 3,2 milyon metrekareye çıkardıklarını açıkladı. Başkan Aktaş, yenilenebilir enerji ve altyapı yatırımlarına da dikkat çekti.  Çevreyle alakalı önemli yatırımlar yaptıklarını ve bu konuda çok iddialı olduklarını belirten Aktaş, “Özellikle yeşille anılan şehrimizi daha da yeşil yapabilmek için 17 ilçemizde de 3 milyon metrekare yeşil alan hedefimiz doğrultusunda önemli çalışmaları hayata geçirdik, yeni dönemde de geçirmeye devam edeceğiz’ dedi.

MİLLETİMİZ BİZE İNANIYOR

31 Mart seçiminden güçlenerek çıkacaklarını belirten Aktaş, ‘Çok güçlü bir dönem olacak. Daha hızlı koşacağımız bir döneme giriyoruz. İşlerin dört dörtlük olmadığını biliyoruz, emeklin sıkıntıları var, enflasyonun verdiği sıkıntılar var. 20 yıllık tecrübemle bu sıkıntıları da aşacağımıza inanıyorum. Milletimiz bize inanıyor, güveniyor ve bizim kararlılığımızı biliyor, çalışmak bizim görevimiz. Biz kendi projelerimize bakıyoruz’ dedi.

EMEKLİLERE MÜJDE

10 bin öğrenciye burs verdiklerini ifade eden Aktaş öğrencilere verilen desteklerin devam edeceğini paylaştı. Bizim için önemli başlıkların başında emekli, kadın ve gençler geliyor diye ifade eden Aktaş, ‘Bursa’da 570 bin civarı emekli var. Emeklilere yönelik sosyal tesislerde ve suda yüzde 25 indirim sağlayacağız’ dedi. Aktaş, ayrıca engelliler içinde tam gün hizmet verecek gündüz bakım evleri yapacaklarını kaydetti.

ÇINARCIK BARAJI

Bursa’ya 2060 yılına kadar susuzluk yaşatmayacak olan ‘Bursa Çınarcık İçme Suyu Projesi’nin 2025’te biteceğini vurgulayan Aktaş, ‘Bursa Çınarcık İçme Suyu Projesi kapsamında inşaat çalışmaları tamamlandığında il merkezimize sağlanan su miktarı yüzde 70 oranında artacak. Büyükşehir Belediyesi olarak, BUSKİ marifetiyle ürettiğimiz çözümler ile susuzluğu öteleyerek, hemşehrilerimizin susuz kalmaması için gayret ettik. Kuraklığın zirve yaptığı 2019 yılında, kuyu sularını devreye alarak, hemşehrilerimizi bir gün dahi susuz bırakmadık. Biz eskisi gibi bir su şehri değiliz. Dolayısıyla kullanılabilir suyu doğru yönetip, yönlendirecek planlarımızdan asla taviz veremeyiz. Bu konuda en ufak bir rehavete kapılmadan çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.

Kaynak: ELİF ŞANLI ERTARMAN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.