Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolu Üniversitesi'nden Çifte Standart

Anadolu Üniversitesi, örgün eğitim gören öğrencilerinin yaz okulu sınavının online olmasına karar verirken, 1 milyondan fazla öğrencisi olan Açıköğretim Fakültesi'nde, aynı sınavı yüz yüze yapacak. Büyük tepki çeken bu kararın çifte standart olduğunu ifade eden öğrenciler, salgın sürecinin devam ettiğini ve bu yanlış kararın düzeltilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2021 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2021 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Üniversitesi'nden Çifte Standart

HABER: Uğur TEMEL

Kovid-19 pandemisinin başladığı günden bu yana tüm Üniversiteler, salgının yayılmasını önlemek için, vize ve final sınavlarını çevrimiçi (online) olarak yapıyorlar. Açık ve uzaktan eğitim veren Üniversitelerde çevrim içi ( online ) sınavı, üç dönemdir uyguluyorlar. Geçtiğimiz hafta içinde, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Yaz Okulu sınavının 4 Eylül'de ve yüz yüze yapılacağını ilan etti. Ancak aynı üniversite, örgün öğrencileri için Yaz Okulu sınavını Ağustos sonunda online yapacak.

ÇİFTE STANDART

Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, üniversite yönetiminin, örgün ve açık öğretim öğrencileri arasında çifte standart uygulandığı iddia ederek, yüz yüze yapılacağı ilan edilen sınavın, sağlıkları açısından tehlikeli olduğunu dile getiriyorlar. Kovid -19 pandemisinin Delta varyantının ülkemizde artmaya başladığına işaret eden Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri sosyal medya hesapları üzerinden; tüm üniversitelerin bütünleme ve yaz okulu sınavlarının online yapılacağının ilan edildiğini, aynı üniversite'de eğitim görmelerine rağmen örgün öğrencilerin yaz okulu sınavlarının online yapılacağını, sınavın kendileri için de online olması gerektiğini, aksi durumun fırsat eşitsizliği ve çifte standart uygulaması olacağını ifade ediyorlar.

YETKİLİLER CEVAP VERMEDİ

Konu ile ilgili görüşlerini almak istediğimiz Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Fuat Erdal ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Sayın İbrahim Kaya, ısrarlı aramalarımıza cevap vermek yerine, Anadolu Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Doktor Öğretim üyesi Sayın Serhat Koca aracılığıyla, soruları yazılı olarak istediler. Kendilerine yöneltmek istediğimiz soruları yazılı olarak göndermenize rağmen, cevap alamadık. Bursa Haber Gazetesi olarak, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri adına, yöneticilere sorularımızı buradan yönelterek cevap almak istiyoruz;

BU FARKLILIK NİYE?

"Geçtiğimiz hafta başında AÖF, Yaz okulu sınavının 4 Eylül'de ve yüz yüze yapılacağını açıkladı. Ancak, A.Ü, örgün öğrencileri için yaz okulu sınavını ( ki yaz okulu dersleri de online olacağı açıklandı üniversite tarafından) online yapacağını açıkladı. Bu farklılık niye?

YÜZ YÜZE YAPMA AMACI NİYE?

Şu anda salgın henüz kontrol altında değil ve üstelik Delta ve Delta Plus varyantı tehdit oluşturuyor.

(Örneğin, aşılamasını bitiren Avustralya genel kapanmaya gitti on beş gün için) Üniversite senatosu niçin günümüz şartları için değil de muhtemelen bir senaryoya göre sınavları yüz yüze yapmayı planlıyor? Yaz okulu sınavını mevcut şartlara göre düzenlememek ne kadar doğru?"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.