Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altepe, Bursa Haber TV’ye konuştu: Yapı stoku yenilenmeli!

Bursa’nın deprem gerçeğine dikkat çeken AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Recep Altepe, ‘Marmara Bölgesi’nde olduğu zaman Türkiye’yi daha çok etkileyecektir. Yapı stoku mutlaka yenilenmeli. Binalarımızı deprem yıkmadan bizim yıkmamız gerekiyor’dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2024 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2024 09:41
Kaynak: CİHAN KAYALI
Altepe, Bursa Haber TV’ye konuştu: Yapı stoku yenilenmeli!

Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Recep Altepe Bursa Haber TV’ye konuştu. 6 Şubat’ta yaşanan ve 11 ili etkileyen depremlere ilişkin değerlendirmede bulunan ve Bursa’nın deprem gerçeğine dikkat çeken Recep Altepe, ‘Ülkemiz bir deprem ülkesi her zaman için bu deprem gerçeğiyle yüz yüzeyiz onun için bunu bilerek yaşamamız gerekiyor ve buna göre de tedbirleri almamız ve deprem olduğu zaman da şikayet etmememiz gerekiyor. Maalesef bu konu da derslerimizi alamıyoruz. Örneğin Japonya’da şiddetli depremlerde bir şey olmuyor ama bizde felaket oluyor. Bu konu da adımları istediğimiz şekilde atamıyoruz. Ama artık belli bir seviveye geldik. Güçlü şehirlerimizin oluşturulması güçlü binalardan geçiyor. Her an deprem olabilir. Marmara Bölgesi’nde olduğu zaman Türkiye’yi daha çok etkileyecektir. Deprem zaten her zaman var. 1999 depreminden sonra bunlar çok konuşuldu. Biz bunları en net şekilde gördük. Binalarda yapılan zeminlerde yapılan hataları gördük. Bunlardan ders almamız gerekiyor. Artık vatandaşımız da daha bilinçli. Yapı stoku mutlaka yenilenmeli. Binalarımızı deprem yıkmadan bizim yıkmamız gerekiyor. Hız davranmalıyız. Çünkü burada söz konusu olan insan hayatı. Vatandaşın da biraz fedakarlık etmesi gerekiyor. 100 metrekare yerine 90 olsun ama sağlıklı olsun. Bizim arsalarımız kısıtlı, yüksek binalar yapmak zorundayız.Buna göre çözüme üretmeliyiz. Şu an da aslında depremle ilgili hazırlığımız oluştu. Artık bazı şeylerden lüzumsuz konforlardan vazgeçmemiz gerekiyor’ dedi.

BİZİM GÖREVİMİZ ÇÖZÜM ÜRETMEK

Altepe, ‘İlk kentsel dönüşüme başladığımızda vatandaş dedi ki 4 katlı evime 4 daire ver. Ya senin 4 katlı evin bir daire parası yapmıyor. Ama insanlar bunu bilmediği için ilk zamanlarda çok tepki gösterdiler. Şimdi vatandaş bunu anladı. Artık şimdiden sonra kentsel dönüşüm çok daha hızlı gidebilir. İnsanlar buna hazırlıklı. Aynı şekilde otoparklar içinde geçerli. Şimdiden sonra hızlı bir şekilde binaların yapılması gerekiyor. Ne kadar hızlı yıkarsak o kadar can kurtarmış olacağız. Bizim görevimiz çözüm üretmek. Bu işler lafla yürümüyor. Vatandaşta kazanacak yer sahibi de kazanacak ülkede kazanacak. Bizim bu şehirleri yenilememiz gerekiyor. İnşallah bu son yaşadığımız depremde bize büyük bir örnek olur. El birliğiyle şehirlerimizi depreme hazır hale getirmeliyiz’ dedi.

BURSA’DA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ

AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcılığına atanan Altepe, ‘Uzun yıllardan beri siyasetin içinde olduğunu ifade etti ve şunları ekledi: ‘30 yıllık belediye deneyimim ve bu birikimim ile tüm belediyelerin önünü açacağız.  Bizim yerimize gelen arkadaşlarımızda elinden gelen gayreti gösterdiler. Yapabildikleri kadar yaptılar.20 yıllık AK Parti döneminde Bursa’da çok şey değişti. Bizim dönemimiz de Bursa UNESCO listesine girdi. Kestel ile Görükle arasında 28 tane lamba vardı. Şimdi onlar kaldırıldı. Şimdi de devamı yapılıyor. Tramvay hatları yapıldı. Teleferik yenilendi. BUDO kuruldu. Hava ulaşımı ile ilgili sistemler kuruldu. Tarım şirketini biz Bursa’da kurduk. Tüm Türkiye’ye örnek olduk’ dedi.

TRAFİK SORUNUNA YERALTI ULAŞIM ÇÖZÜMÜ

Bursa’nın büyüyen bir şehir olduğunu ifade eden Altepe, ‘Bursa’da 3 milyon kişi yaşıyor o yüzden ulaşımda sıkışıklık getiriyor ve yapı stokunda sıkıntı yaşanıyor. Caddelerin genişlemesi gerekiyor, Yeşil alanların spor alanlarının otoparkların artması gerekiyor. Ulaşım ile ilgili sorun sadece Bursa’da yok tüm dünyada var. Ulaşımı çözümü var yer altı ulaşım. Bursa’da her yıl 15 bin konut üretilmesi gerekiyor artan nüfus ile ilgili. Ulaşımda bunun için yer altının kullanılması gerekiyor. Bu büyük yatırımlar devlet tarafından yapılıyor. Biz bu imkanlarla elimizdeki gelirlerle birçok iş yaptık. Yerel yönetici kentin sağlıklı bir kent olması için çalışır ve kent ekonomisine katkı sağlamaya çalışır. Yerelde biz buna 20 yıldır destek verdik. Bunlarla ilgili bir sıkıntı varsa bunlar bizim sorunumuz. Belediyeyi ilgilendirmeyen hiçbir konu yok. Bir vatandaş sokakta kaldı sahibi belediyedir. Yerelde bizim belediyelerimizin bu konu bizi ilgilendirmiyor deme şansı yok’dedi.

BİZ BURSA İÇİN HEYECAN DUYUYORUZ

31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçim ile ilgili değerlendirmede bulunan Altepe, ‘Bursa gerçekten bizim gözbebeği şehrimiz. Biz amatörde olsak Bursasporluyuz. Bizi hiçbir şey ilgilendirmiyor. Bizi Bursa ilgilendiriyor. Bursa’nın önde olması ilgilendiriyor. Bursaspor’un şampiyon olması ilgilendiriyor. Bursa her alanında öncü olması gerekiyor. Kent ekonomisi konusunda dünyada çok çok önde bir şehiriz. Biz Bursa için heyecan duyuyoruz. Bu heyecanın da sahaya yansıtacağız. Bursa’nın ulaşımından kentsel dönüşümüne kadar her alanda tecrübeliyiz. Maddi imkanları da zorlayarak ortak projelerle bir çok konuyu çözeceğiz. Şehirden yapılacak birçok adım var. Bursa’da bunun altyapısı var. Bursa’yı daha ileri taşıyacağız. Bursa için hayırlı bir seçim olur inşallah’ dedi.

Kaynak: CİHAN KAYALI

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.