Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güçlü Karacabey’in güçlü kadınları örnek olmaya devam edecek

Karacabey’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla anlamlı organizasyonlara imza atıldı. Başkan Özkan, Dünya Kadınlar Günü kapsamında Karacabey’in geçmişteki belediye başkanlarından Şükran Yemişçioğlu’nun kabrini ziyaret ederken, belediye olarak açık hava reklam alanlarında çeşitli sosyal mesajlarla özel çalışma gerçekleştirdiklerini ve bunu merkez - kırsal olmak üzere kentin dört bir yanındaki mahallelere astıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2021 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2021 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güçlü Karacabey’in güçlü kadınları örnek olmaya devam edecek

Karacabey’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla anlamlı organizasyonlara imza atıldı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Dünya Kadınlar Günü kapsamında geçmiş belediye başkanlarından Şükran Yemişçioğlu’nun kabrini ziyaret etti. Başkan yardımcıları, daire müdürleri ve AK Parti İlçe Yöneticileri de ziyarette yer aldı.

Karacabey tarihi açısından ayrı bir gurur

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Özkan, “8 Mart, dünya kadınlarına ithaf edilen özel bir gün. Biz de bu vesileyle, 1973-76 yılları arasında Bursa’nın ilk ve tek kadın belediye başkanı olarak görev yapan merhum Şükran Yemişçioğlu’nun kabrini ziyaret etmek istedik. Bu anlamda, Karacabey için yaptığı hizmetler dolayısıyla kendisini şükranla yad ediyoruz. Ve bakıldığında, yaklaşık 50 yıl önce görev yapan bir hanımefendi. Bursa’da şimdiye kadarki tek kadın belediye başkanı. Bu da önemli bir gurur Karacabey’in tarihi açısından. Biz belediye olarak, kadınlarımızla birlikte Karacabey halkına hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Başkan yardımcımız, daire müdürlerimiz, meclis üyelerimiz var. Kadın elinin değdiği her alanda, ilçemize daha güzel hizmetler yapıldığını biliyoruz. Bu anlamda faaliyet gösteren kadınlarımızın sayısının artmasını bekliyoruz, umuyoruz. İlerde belediye başkanlığı görevini de nasip olursa inşallah bir hanımefendiye bırakmanın mutluluğunu da yaşamak istiyoruz. Geçmişe bakıldığında, Karacabey bu alanda da örnektir. Ve örnek olmaya da devam edecektir. Ben bu vesileyle meclis üyesi olan, ilçe yöneticisi olan ve belediyemize hizmet eden tüm kadınlarımıza teşekkür ediyor, başarılı çalışmalar diliyorum” dedi.

Anlamlı mesaj

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla anlamlı bir mesaj da yayımladı.

Başkan Özkan mesajında; emeğiyle, sevgisiyle, özverili çalışmalarıyla yaşamımıza değer katan tüm kadınların bu özel gününü kutlayarak, “Kadınlar; bizim dinimizde, örf ve adetlerimizde her zaman baş tacı olmuştur. Toplumun her kesiminde ve üstlendikleri her görevde takdire şayan bir şekilde sorumluluklarını yerine getiren kadınlarımıza minnettarız. Kadınlar, toplumsal ve siyasal yaşama etkin katılımın, gelişmişliğin ve çağdaşlığın en önemli göstergelerinden biridir. Batı'da daha örneği yokken, 1934 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nde, Türk kadını seçme ve seçilme hakkına kavuşmuştur. Hayatımızın anlamı olan kadınlarımız için bizler ne yapsak azdır. Karacabey Belediyesi olarak, her zaman ve her koşulda kadınlarımızın yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz” dedi.

Şiddete karşı topyekûn mücadele edeceğiz

Kadınlara yönelik şiddetin konuşulmasının bile insanlık için utanç verici olduğunu söyleyen Özkan, “Yaşam hakkı herkes için kutsaldır, kadınlarımız da dokunulmazdır. Bir anne, eş, evlat, komşu, kardeş, arkadaş olan kadın, tüm bunlardan önce bir insandır. Her canlıya yönelik şiddete karşı topyekûn mücadelemize devam edeceğiz. Bu vesileyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, tüm kadınlarımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir gelecek diliyorum” dedi.

Kentin dört bir yanında farkındalık mesajları

Öte yandan Başkan Özkan, Karacabey Belediyesi olarak açık hava reklam alanlarında çeşitli sosyal mesajlarla dikkat çekici şekilde Kadınlar Günü’ne özel çalışma gerçekleştirdiklerini ve bunu merkez - kırsal olmak üzere kentin dört bir yanındaki mahallelere astıklarını da sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.