SIRAMEŞELER MAHALLE MUHTARI SAADETTİN TANOĞLU BİR DÖNEM DAHA VATANDAŞTAN YETKİ İSTİYOR.

Bursa’mızın en aktif muhtarlarından olan Sırameşeler Mahallesi Muhtarı Sayın Saadettin Tanoğlu ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahaber.com/
Öncelikle Sayın muhtarım sizi tanıyabilir miyiz?Sonrasında ise muhtar olmanızı ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

    ----Elbette ,memnuniyetle. Öncelikle bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi’ne  ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum.1958 yılında Sakarya'da doğdum. Rahmetli babamın Emniyet teşkilatındaki görevinden dolayı Sakarya'da fazla kalamadık. Ağrı'ya tayini çıktığı için  oraya gittik. Orada ilkokula  başladım ondan sonra tayini Bursa’ya çıktığından  buraya geldik ve  1961 yılında Bursa'ya yerleşmiş olduk,  o zamandan beri de Bursa Sırameşeler  Mahallesi'nde ikamet etmekteyiz.  İlkokulumu Bursa’da eski adı Ziya Gökalp İlkokulu'nda tamamladım . Ortaokulu  Cumhuriyet Lisesi'nde, Liseyide Cem Sultan Lisesinde  tamamlayarak bitirmiş oldum . Askerliğimi  yaptıktan sonra resmi bir kurumda göreve başladım. 30 sene devlet memuru olarak hizmet verdim. Tabii Devlet memurluğunda hep derler 65 yaşına kadar çok büyük bir yanlış yapmadıktan sonra hiçbir yere kımıldamazsın, çalışırsın denir.  Ama benim her zaman kafamda muhtar olma  fikri  vardı. Sağ olsun Rektör Bey benim  3,5-4 ay  emeklilik dilekçemi imzalamadı . Rektör Yardımcımıza o dönemde  sanki Allah ona söyletti. “Hocam imzala dedi; Bu gider ya bir otele müdürlük yapar,  yada bir mahalleye muhtarlık yapar dedi”. Böyle bir yola çıkarak  muhtar olacağım diye emekli olmuş oldum. Babam Yusuf Ziya Tanoğlu 1982- 1994 yılları arasında toplamda 12,5 sene Sırameşeler Mahallesi muhtarlığını yaptı. Sonrasında ara da başka bir arkadaş muhtarlık görevinde bulundu sonrasında ben 2014 seçimlerinde 7 adaylı seçimde ipi göğüsleyerek  mahallemizin muhtarı olmayı başardım.

Sayın Muhtarım şimdi de isterseniz göreve gelmiş olduğunuz günden bu yana SırameşelerMahallesi'nde hangi hizmetlere aracılık ettiğiniz ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim?

  --- Ben öncelikle şunu  söylemek istiyorum; Sırameşeler Mahallesi Bursa'nın en eski 3 Mahallesi'nden biri durumunda , biz  hatta Alemdar ve Sırameşeler mahalleleri babamın Muhtar olduğu dönemde Mahalle oldular. Bizim göreve gelmiş olduğumuz zaman mahallemizde çok ihtiyaç vardı yağmur suyu, kanal çalışmaları, asfaltların yenilenmesi ,eski binaların kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkımı, ben açık söylüyorum 25-30 senedir yapılmayan çöken, göçen çok sokağımızın yağmur ve  kanal çalışmalarını yaptırdık. Tabii ki bu yetmiyor daha da yaptırmamız lazım burada da bize en büyük engel sit alanı mevzusu olmasıdır . Bu nedenle 44 sokağımıza  giremiyoruz.  Bu durum  hükümetin iki dudağı arasında sit alanı kaldırıldı anda, inşallah bu projelerimizi de tamamlayacağız.

Sayın muhtarım Peki seçime de 5 ay gibi kısa bir zaman kaldı , 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde tekrardan Sırameşeler Mahallesi muhtarlığına aday mısınız?

  

   ---Vatandaşlarımıza Mahalle sakinlerimize her yerde lanse etmiş olduğum , muhtarlıkta 1 dönemin  yetmeyeceği ve  2 dönem için göreve talip olduğumu söylemiştim .Bu kapsamda  2019 yılında olacak olan mahalli idareler seçiminde tekrar  adaylığımı açıklamış durumdayım.

  

Muhtarım 2 dönem diyorsunuz. Peki bu hiçbirşartta üçüncü dönemde aday olmayacağınız anlamına mı geliyor?

  ---Ben  üçüncü  dönemi düşünmüyorum, çok çok büyük bir baskı olmadıktan sonra kesinlikle düşünmüyorum . Geçen dönem azalarımı söyledim bu dönemde de söylüyorum, “içinizden  birini yetiştirin  birinizi oraya gönderelim” diyorum. Çünkü bana , siz veya vatandaş “ niye bir dönem daha adaysınız” dediği zaman,  biz şunu söylüyoruz ;

    Biz  önceki yıllarımızda  ne kadar çalışmış olsak ta

   1- Bürokrasiyi tanımak ,

   2 - Çevreyi tanımak ,    zorundayız sonrasında, tam iş yapma konusuna gelindiği zaman bir dönemde muhtarlık bittiği anda, gelecek arkadaş ne yaparsa yapsın üç buçuk dört senesi  kaybolmuş olacak.  Bunu açıkça söylüyorum ben, biz bu duruma geldiğimiz zaman vatandaşımız inşallah bize bir şans daha verecek, Allah nasip ederse. Bakacaklar 10 sene şunu yaptın çekil kardeşim diyecekler. Bunu da söyletmemek için ben hep derim, Çünkü rahmetli babamdan ve hatırlayabildiğim kadar zahmetli dedemden, “muhtarlıklar 5 yılla sınırlandırılmamalı”  derlerdi.

 

Peki Sayın muhtarım Sırameşeler Mahallesi'ne acil yapılması gereken hizmetlerle ilgili neler söylemek istersiniz?

    ----  Ben şunu açıkça söylemek istiyorum belediyelerimizin her biriminde çalışan herkese teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Teşekkür ediyorum. Çünkü neden, biz Osmangazi Belediyesi’ne bağlıyız . Osmangazi İlçesinin 138 tane mahalle muhtarlığı var. 138 tane mahalleye  ne kadar hizmet verebilsen, eşit vermeye de çalışsan   hizmet bir hafta 10 günden önce gelmiyor. Fakat çok acil konumlarda bizim üst kademedeki bürokrasiden arkadaşlarımıza , başkanlarımıza veya bunların emrinde çalışan müdürlerimize   eski bir memur olduğumuzdan dolayı iyi bir iletişimimiz olduğu için  irtibat kurarak işlerimizi rahatlıkla halledebiliyoruz.  Fakat biraz önce de söylemiş olduğum gibi bir tek Paşa Çiftliği sınırları dahilinde bulunan 44 tane sokağımızın da hükümetimizin sit alanı mevzusunu kaldırması durumunda inşallah seçilirsem, tekrar bu sokaklara girişim yaparak yağmur suyu ,kanal ve diğer eksik olan hizmetleri verme uğraşı içerisinde olacağım. Çünkü mahallemiz eski bir  mahalle uzun yıllardır  hizmet gelmemiş bu sıkıntıyı aşarak elimizden geldiğince hizmetlerimizi o sokaklarımızla da tanıştırmak istiyorum. Bir önceki muhtar arkadaşımız 3 tane sokağa yağmur suyu  ve kanal yaptırmışken, benim dönemimde 27  sokakta bu çalışma  yapıldı. Bu 27 ile 3'ü mukayese edebilir misiniz? Biz diyoruz ki;  Biz bu işi seviyoruz, severek yapıyoruz. Elimizden geldiği kadar da vatandaşımıza bu hizmetleri sunacağız mahallemize iki tane büyük Park yaptırdık, bir tane spor alanı yaptırdık, bu tesisin belediye yetkililerinden bir an önce  Sırameşeler - Alemdarspor kulübüne devrini yaptırdıktan sonra biz oranın korunması ve çalışması ile ilgili ne gerekiyorsa yapacağız. Bu konuyla ilgili yetkili belediye başkan ve yardımcılarından yardım beklediğimizi söylemek istiyorum. Allah nasip ederse tapusu her şeyi 1500 metrekare  olan, Cami ,taziye evi ve Kuran Kursu olarak bir yer tahsis edildi .Burada yine söylemek istiyorum Alemdar muhtarı ile beraber çalıştık, bu konu ile ilgili bir tek Diyanetten  onay  bekliyoruz . Bu konuda da müracaatlarımızı  yılbaşından sonra  yapacağız. Bu gibi konularda belediyemizden ve devletin diğer kamu kurum  ve  kuruluşlarından yardım beklediğimizi ayrıca belirtmek istiyorum.

Röportajımızın yavaş yavaş sonuna yaklaşmış bulunmaktayız .Sayın muhtarım son olarak Sırameşeler mahalle sakinlerine, vatandaşlarımıza ne tür mesajlarınız olacak?

    ---Son olarak vatandaşlarımıza söylemek istediğim bir dönem daha onlardan yarım kalan işlerimizin tamamlanması için yetki istiyorum. Zaten mahallemizde  kentsel dönüşümden önce çevre yolu çalışmaları ile alakalı  yıkımlar başladı.  Belediyemiz bunu iki, iki buçuk sene içerisinde bitireceğini taahhüt etti .  Bu bittikten sonra en kötü ihtimal 2021 veya 2022 yılında kentsel dönüşümün gireceğini bizlere  cd’lerle , programlarla anlattılar .  Biz bunların arkasındayız ve takipçisiyiz, bunları takip edeceğiz ve Sırameşeler Mahallesini  beklediği o güzel günlere kavuşturmak için elimizden gelen her türlü hizmeti sunacağımızı da söylemek istiyorum, ayrıca  bütün vatandaşlarımıza, mahalle sakinlerimize sağlık, sıhhat ,afiyet ve mutluluklar diliyorum .Diyerek sözlerini tamamladı.

  Bizler de Sırameşeler Mahallesi Muhtarı Sayın Saadettin Tanoğlu’na çalışmalarında ve seçimlerde başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM