POZİTİF DANIŞMANLIK PROFESYONEL VE ETKİLİ ÇÖZÜMLER

2003 Yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümünden mezun olan 2003-2008 yılları arasında Bursa ve Ağrı’ da Milli Bakanlığına bağlı okullarda psikolojik danışman olarak çalışmış aynı zamanda eğitim sektörünün içinde Öğrenci Koçluğu, Aile Danışmanlığı ve Bireysel Danışmanlık alanlarda da özel çalışmalarına devam ederek 2016 yılında ise Pozitif Psikolojik Danışmanlık şirketini kuran Gökhan Bayar ile nitelikli bir sohbet gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahaber.com/

Psikolojik danışmanlık, öğrenci koçluğu,sınav stresi, çocuk & ergen danışmanlığı ve sınav danışmanlığı başta olmak üzere kurumlara eğitim danışmanlığı ve seminerler düzenleme üzerine de çalışmaları olduğunu ifade eden Bayar önce sorunları tespit ederek çözümlere profesyonel biçimde ve basamak basamak gittiğini belirtti.

SINAV KAYGISINI KONTROL ALTINA ALIYORUZ

Sektördeki 15 yıllık tecrübeme de dayanarak sınav kaygısı olan öğrencilere hem akademik hem de psikolojik yardımlar ile destek oluyorum. Öğrencinin yeme içme ve dinlenme alışkanlıklarından ders çalışma sürelerine kadar tespit ederek ince eleyip sık dokuyan çalışma ile sınav sürecini öğrenci ile birlikte yaşıyorum. Öğrencinin yaşamındaki değişkenleri hesaba katarak öğrencinin kendini psikolojik olarak da hazır hissetmesini sağlayarak içindeki sınav kaygısını kontrol altına alıyoruz. Uygulamalı çalışmalar ve test çözme yöntemleri ile de destek olduğum öğrenci kendisini daha rahat, güvende ve hazır hissediyor.

AİLELERLE SENKRONİZE OLMAK ŞART

Her öğrencinin öğrenme sistemi farklıdır. Kimi daha fazla ders çalışarak kimi daha fazla teşvik edilerek kimi daha fazla ters motivasyon ile pozitif sonuca ulaşabilir. Bu sebeple ailelerin de profesyonel kişilere baş vurması zaruridir. Bana öğrencilerini getiren ailelerle senkronize olarak süreci oluşturmayı daha sağlıklı bulanlardanım. Gerçekçi hedefler ile aileleri yönlendirerek öğrenci üzerindeki negatif baskıyı ortadan kaldırmayı hedefliyorum. Öğrencinin potansiyelini yansıtmasına yardımcı olduğum için öğrenci merkezli biçimde ailelerle ortak bir çalışma tercih ediyorum.

DENEMEYİ DENEMİYORUZ

Aktarımlar ve kulaktan dolma bilgilerle daima olumsuzu baz alarak yapılan öğretiler ile yetişen bir toplum olduğumuz için genel olarak öz güvenimiz eksik diyebiliriz. Öğrenilmiş çaresizliklerin bataklığına o kadar sağlanmışız ki artık denemeyi bile denemeyen bir hal almış vaziyetteyiz. 'Ya başaramazsam?', 'El alem ne der?' gibi korkular yüzünden yenilikçi ve farklı adımlar atmaya korkan bir toplumun gelişmesi ve değişmesi söz konusu olamaz. Lakin son yıllarda bu konularda gözle görülür bir değişiklik söz konusu. Fazlasıyla potansiyeli olan toplumumuz kendisinin farkına varmaya başladı. Toplumda kabul görmeme ve reddedilme gibi başlıca kaygılardan kurtulmayı başardığımızda her anlamda daha pozitif bir toplum olacağız. 

İNSANLARIN UMUTLARI İLE OYNAMIYORUZ

Biz öncelikle sorunu tespit konusunda tüm çalışmaları yaptıktan sonra tedavi sürecine geçmeyi yeğleyenlerdeniz. Temele inerek hasarı tespit edip ona uygun onarma çalışmaları ile bireyi olumsuz etkilemeyecek çalışmalar yapıyoruz. Fakat seans biçiminde uygulamaların hakim olduğu sektörümüzde bazı kötü niyetli kişiler bu durumu su istimal ederek sadece maddiyat odaklı davranıyor. Kişileri bu tür durumlara karşı uyarmak istiyorum. Kesinlikle profesyoneller ile bu işi hem teorik hem pratik manada bilen tecrübeli kişileri tercih edin. Ben rahatsızlığı tespit ettiğimde duruma ilaçla tedavi gerekiyorsa direkt psikiyatriye sevk ediyorum. İnsanlara sorun oluşturmak için değil çözüm sunmak için çabalıyorum. Kısacası insanların umutları ile asla oynamıyorum.

MERKEZİMİZE BEKLERİZ

Ailesinde veya çocuklarında sorun olduğu düşünenleri geç olmadan danışmanlık merkezimize bekliyoruz. Dikkat problemleri, uyum sorunları, davranış bozuklukları, okul ve sınav başarısında emin olmak isteyenleri, sınav kaygısı çekenleri muhakkak merkezimizde bir çay içmeye bekler profesyonel çözümlerden faydalanmalarını talep ederiz.

İLETİŞİM

KONAK MAH. KARADUT SOK.

GENÇARSLANLAR İŞ MERKEZİ

NO:152 D:17

NİLÜFER

TEL : 0 507 234 96 18

Haber ve Fotograf : SERCAN SELÇUK