ÖZEL BAHAR ÇİÇEKLERİ ANAOKULU 10.YILINA MERHABA DEDİ

Bahar Çiçekleri Anaokulu Kurucu Müdürü ve aynı zamanda Uludağ Üniversitesi ‘nde ‘’Eğitim Yönetimi ‘’ alanında Yüksek Lisansına devam etmekte olan Sayın Betül Demir ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahaber.com/

Öncelikle Betül Hanım bizlere  Özel Bahar Çiçekleri Anaokulu'nun  uygulamış olduğu eğitimler ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim?   Sonrasında ise velilerimize  ne tür mesajlar iletmek istersiniz?

Çocuklarla başladığımız keyifli yolculuğumuz ilk günden bu yana coşkuyla sürüyor. Her geçen yıl büyüyen kurumumuzun  10.yılına girdiğimiz şu günlerde , Bahar Çiçekleri  Ailesi olarak bu geniş ailenin bir parçası olmanın sevincini taşıyoruz.

Sevgili anne-babalar okul öncesi  dönem çocukların hızla geliştikleri, temel davranışları kazandıkları kişiliklerinin şekillendiği yaşamın en değerli yıllarını kapsıyor. Bu dönemde çocuklarımızın sosyal, duygusal, bilişsel, psikomotor gelişimleri dil becerileri ,öz  bakım becerileri alanlarında yani bir bütün olarak desteklenmeleri  gerekiyor. Biz Özel Bahar Çiçekleri  Anaokulu olarak her alanda bütünsel gelişimi sağlayacak bir ortam sunuyoruz. Her şey çocuklar için Yapılandırmacı bir yaklaşımla bilgiyi özümleyen, yorumlayan, uygulayan ve üreten çocuklar yetiştiriyoruz. Çocuklarımızın eğitimde aktif rol almalarını sağlıyoruz. Çoklu zekâ anlayışıyla bireysel özellikleri dikkate alarak çok yönlü bir öğrenme ortamı sunuyoruz. Çocuk merkezli bir anlayışla her çocuğun kendini keşfetme yolculuğunda potansiyeli ni keşfetmesine ve en üst düzeyde kullanılmasına destek oluyoruz. Proje tabanlı öğretim yöntemleriyle çocukların üretkenliklerini pekiştirmeyi hedefliyoruz. Eğitim personelimiz ,kurumumuzda çalışan tüm personellerimizle birlikte kurum sahibi olarak bizler de  her geçen gün daha kaliteli bir hizmet sunmak için gayretle  çalışıyoruz.

“ DEĞERLİ ANNE VE BABALAR ; “Çocuğun eğitiminde okul ve ailenin bütün olduğu bilinciyle velilerimizle ortak bir çaba göstermeyi hedefliyoruz.

Peki sayın hocam bizlere Okulunuzda ki mevcut branş eğitimleri ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

Değerler Eğitimi,

İngilizce,

Drama,

Müzik,

Satranç  ve

Jimnastik derslerine ek olarak bu yıl  2. Dönemden itibaren Kodlama ve Robotic eğitimlerine de başlayacağımızı  buradan bütün öğrencilerimize ve velilerimize müjdelemek istiyorum.

Eğitim  kalitesini her geçen gün yükselttiğiniz bir gerçek. Daha başka neler söylemek istersiniz?

Hizmet içi eğitimlerimiz  öğretmenlerimiz  için çok önemli olduğundan gerekli  bütün eğitimler verilmektedir .  Bunun yanı sıra meslek  tecrübesi  yüksek, mesleğine  gönül vermiş  öğretmenlerle çalıştığımızı tekrardan belirtmek istiyorum.

Her zaman velilerimizin beklentilerine kulak vererek ,çözüm odaklı bir yaklaşım içerisinde bulunarak hareket ediyoruz. Okulumuzdan kazanmış  olduğumuz   geliri  çocuklarımızın  nasıl daha güzel  bir eğitim alabilecekleri sorusu üzerinde durarak , okulumuza  yatırım yapıyor  ve  çocuklarımıza karşı olan  sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz.

Özel Bahar Çiçekleri Anaokulu’ nda  Her çocuk özeldir .Çocuklarımızın gelişimleri bireysel olarak takip edilmekte ve  ailelerimizle birebir görüşmelerle paylaşılmaktadır.

Bir diğer değinmek istediğim husus Yemek Kalitemiz; Yemeklerimizde kesinlikle hazır gıdalar kullanmıyoruz, mutfağımıza sokmuyoruz.  Kendi  üretimimiz olan doğal meyve suları ,salça  ve reçellerimiz ev yapımı börek poğaça ve keklerimize  ek olarak her zaman çocuklarımıza doğal besinlerle yemeklerini hazırlıyoruz. Nasıl evimizde kendi Ailemiz için alışverişlerimizi  itinalı bir şekilde yapıyorsak, buradaki  çocuklarımıza da  itinalı bir şekilde alışverişler neticesinde yemeklerini  hazırlıyoruz.

Servis araçlarımızla ilgili olarak söylemek istediklerime gelince, Yıllardır kendi servis araçlarımızla ve kadromuzla  hizmet vermekteyiz. Araçlarımızın  her türlü kontrolleri uzmanlar tarafından periyodik olarak yapılmakta, şoförlerimizde gerekli  görülen her türlü hizmet içi eğitim aşamalarından geçirilmektedir. Ayrıca hem servislerde hem de okul içinde sürekli olarak kamera kayıtlarının da tutulduğunu eklemek istiyorum.

Velilerimize özel   ücretsiz on-line bilgilendirme Sistemi kullanıyor olmamız da ayrıca velilerimiz için gerçekten büyük avantaj yaratmaktadır. Oturdukları  yerden telefonları aracılığıyla Çocuklarının  hangi branş derslerini  aldıkları , hangi etkinliklere katıldıkları ,yemeklerini  yemeleri , ilaçlarını içmeleri , yemek listesi, mini program gibi dökümanları   bu on-line sistemimiz sayesinde takip edebilmekteler.

Okulumuzda değerler eğitimine oldukça hassas bir şekilde yaklaşmaktayız. Akademik eğitim kadar ahlaki eğitimlerinde çok önemli olduğu aşikardır. Paylaşma, yardımlaşma ,doğru sözlü olma ve büyüklere saygı  gibi temel ahlaki değerlerin  çocuklarımıza  küçük yaşlardan itibaren veriyor olmamız çocuklarımızı milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetiştirmemiz de bizim Okulumuz açısından gerçekten de övünç kaynağıdır . Bunun yanı sıra yabancı dil olarak İngilizce eğitimini  3 yaşından itibaren vermeye başlamamız da çocuklarımızın İngilizceyi gramer yapısı olarak edinmeleri  konusunda ileri ki yıllarda okullarında  büyük avantajlar sağlayacağı kesindir. Satranç eğitimimize  5 yaştan itibaren  başladığımızı söylemek istiyorum, tabii Satrançta çocuklarımızın farklı düşünce ve kararlarını uygulamaları  açısından çok öncelikli bir  spor eğitimi olduğunu düşünüyoruz.

Betül hocam röportajımızın da sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak başta velileriniz ve öğrencileriniz olmak üzere genelde ise bütün vatandaşlarımıza ve halkımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz?  Neler söylemek istersiniz?

Özel Bahar Çiçekleri Anaokulu olarak 10. yılımıza girmiş olmanın vermiş olduğu mutluluk tarif edilemez. 10 yıldan beri Bursa'mızda okul öncesi eğitim kalitesini her geçen gün yükseltmiş olmanın vermiş olduğu güvenle bundan sonra da daha nice 10 yıllara hep beraber ulaşmak dileğiyle, Çocuğu için okul öncesi eğitim kurumu arayan tüm anne ve babalarımızı eğitim programımızı anlatmak ve hizmet kalitemizi sunmak için Özel Bahar Çiçekleri  Anaokulu’na bekleriz.  Diyerek sözlerini tamamladı.

Bursa'da okul öncesi eğitim dendiğinde akla gelen ilk eğitim kurumlarından olan "Özel Bahar Çiçekleri Anaokulu"nun Kurucu Müdürü Sayın Betül Demir'e bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

Ayrıca 10. gurur yılına girmiş olan Bu müstesna Eğitim kurumuna da daha nice 10. yıllara  hep beraber girmek dileğiyle demek istiyorum.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

ÇAMLICA MAHALLESİ

2.ASLI SOKAK NO:15

NİLÜFER/BURSA

TEL:0 224 451 07 90 GSM:0 532 674 62 29

www.baharcicekleribursa.com

SERVİS TEL: 0 538 338 81 12- 0 538 338 53 79

Haber ve Fotograf:ÖZKAN YILDIRM