MUHTAR HER YERDE...

Bursa’mızın en aktif muhtarlarından olan Küçükbalıklı Mahallesi Muhtarı Sayın Cemil Aksu ile geçmiş dört buçuk yılı değerlendirmiş olduğumuz güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahaber.com/
Öncelikle Sayın muhtarım sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında ise Küçükbalıklı Mahallesine Muhtar olmanızı ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

 Öncelikle bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi’ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 1980, Samsun-Terme doğumluyum, 2 çocuk babasıyım. Yaklaşık 28 senedir Küçükbalıklı’da ikamet etmekteyim. Muhtarlıktaki ilk dönemim, dört buçuk yıldan beri halkımıza, mahalle sakinlerimize en iyi hizmeti sunma çabasındayım.

Peki, sayın muhtarım bu dört buçuk yılda Küçükbalıklı Mahallesi’nde neler değişti? Bunlarla ilgili bilgi verir misiniz?

 Küçükbalıklı mahallemizde 2014 seçimlerinde göreve geldiğimizden bu yana ilk önce Küçükbalıklı’da yaşayan vatandaşlarımızın yaşam alanlarını genişlettik. Parklarımız olsun, servise giderken, yollarda yürürken karanlık yollarda gidiyorlardı mahalle sakinlerimiz. 1472 adet elektrik direğini değiştirerek aydınlatma armatürleri taktık, mahallemiz böylelikle ışıl ışıl bir hal aldı. 122 tane sokağın alt yapı ve yağmur suyu hattı değişikliği yapıldı. 3 tane çocuk parkı olmak üzere bunun yanı sıra bir cami ve bir karakol alanımız bizim dönemimizde inşaatı başlamış olan yerlerdir. Camimizin inşaatına başladık, karakolumuzun da gelecek ay inşallah temeli atılacak. Biz göreve gelmeden önce madde bağımlılığı diye bir çalışma vardı sokaklarımızda yavrularımız, gençlerimiz parklarda kötü bir durumda yatıyordu. Biz dört buçuk yılda bu kardeşlerimizin çoğunu bu durumdan kurtardık. Ayrıca 11 Eylül Bulvarı üzerinde üst geçidimizi uzun uğraşlar sonunda yaptık. Şu an Küçükbalıklı mahallemizde asfaltlama kapsamında, altyapı haricinde 84 tane Sokağımıza yeni frezeli yani sıfırdan asfalt yaptık. BUSKİ ile birlikte ortaklaşa çalışarak 127 tane sokağımızın tekrardan altyapısını yenileyip sıfır asfalt yapacağız, şu an bazı sıkıntılardan dolayı bazı işler gecikti ama ilerleyen zamanda tekrar hizmetlerimiz devam edecek.

Sayın muhtarım insanın yaşadığı yerde tabii eksiklikler, ihtiyaçlar hiçbir zaman bitmez gerçekten dört buçuk yılda Küçükbalıklı mahallemize birçok yenilik birçok hizmet sunmuşsunuz. Peki, hali hazırda daha Küçükbalıklı’da ihtiyaçlarınız nelerdir?

Şimdi bizim Küçükbalıklı’mızda ilk önce yapılması gereken Merkez Camii'mizin etrafının açılması, camimiz çok yetersiz kalıyor. Cuma namazlarında, bayram namazlarında, Cenaze namazlarında sıkıntılar yaşanıyor etrafındaki binaların istimlak edilerek alanın açılmasını ve böylelikle daha kullanışlı bir cami ve avlusunun ortaya çıkmasını bekliyoruz. Böyle bir çalışmanın trafiği de güzel yönde etkileyeceğini ayrıca buradan belirtmek istiyorum. Korna sesinden cenaze namazı dahi çok zor kılınıyor bunun yanında Küçükbalıklı Mahallemizin merkezine katlı bir otopark, modern bir sağlık ocağı ve bunun yanı sıra modern bir pazar yerini de Allah nasip ederse yapmayı hedefliyoruz.

Muhtarım 2019 Mart seçimlerine de az bir süre kaldı aşağı yukarı beş, beş buçuk aylık bir süre önümüzdeki seçimlerde aday mısınız?

    İnşallah, Rabbim müsaade eder, milletimizde devam derse, biz buradayız inşallah.

Sayın muhtarım röportajımızın yavaş yavaş sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak Mahalle sakinlerine ne tür mesajlar vermek istersiniz?  

 Ben her seçimde söylediğim gibi yine söylüyorum, muhtarlık seçimini ikinci plana bırakıp yukarıdan gelecek olan milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza mahallemde bir kez daha söylüyorum. Allah razı olsun söylediklerimi yerine getirdiler. Gelen siyasetçilere burada gereken baskıyı kurup mahallemize daha çok hizmet nasıl alabiliriz onun peşinde koşmamız lazım, yukarıya sıkıştırmak muhtara destek vermek iyidir diye düşünüyorum, bu zamana kadar verdiler tekrardan destek vermelerini bekliyorum. Buradan ayrıca bütün vatandaşlarımıza, mahalle sakinlerimize sağlık, sıhhat, afiyetler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

 23 Nisan'da çocuklarla,19 Mayıs’ta gençlerle, 1 Mayıs'ta işçilerle, Kurban ve Ramazan Bayramlarında başta yaşlılarımız olmak üzere bütün büyüklerimizle ve insanlarımızla her zaman el ele gönül birliği içerisinde olan cenazelerde, taziyelerde, iyi günde, kötü günde her zaman mahalle sakinlerinin yanında olan Bursa’mızın en aktif muhtarı Küçükbalıklı Mahallesi Muhtarı Sayın Cemil Aksu'ya bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerin de başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM