
Ali KILIÇLIOĞLU, 1969 Bursa doğumlu, lise mezunuyum. ALİ AKOĞLU İnşaat firmasının sahibiyim. Daha çok devlet destekli hayvan damları, buzhaneler gibi konut üzerine değil de tarım destekli projeler yapıyorum.
-Peki, Bursa İpek Yolu Spor Kulübü’nün başkanlığı nasıl oldu? Öncesinde kulübün kuruluşuyla ilgili bizlere kısaca bilgi verebilir misiniz?
Mahallemizin çocuklarının başıboş ve madde bağımlısı olduğunu keşfettim. Arkadaşlarımızla toplantı yaptık ve mahallemiz için bir şeyler yapmamız gerektiğini düşündük. Kendi çocuğumuz olmamasına rağmen mahallemizin çocukları bizim çocuklarımız diyerekten bir el attık. 20 kişiyle yola çıktık, maddi ve manevi desteklerinden dolayı hepsine minnettarım. 2016 yılında kulübümüzü kurduk, kuruluş aşamasında herhangi bir aktivitemiz olmadı. 2017-2018 sezonunda 2. Amatör kümede Federasyon’a başvurduk ve lisanslarımızı çıkardık. Müsabakalara 2. Amatör kümede başladık. Hedefimiz, mahallemizin gençlerini sporla buluşturmaktı. Mahallemizin gençlerinin çoğu futbol oynamamış, topun, pozisyonun, ofsaytın, bir bekin ne olduğunu bilmiyorlar. Oynayarak ve hocalarımızın yardımıyla öğrenirler diye düşündük. Tabii mahallemizde idman yapacak herhangi bir sahamız da yok. Bakkalımızın ve arkadaşlarımızın taşıtlarıyla Hasanköy’e gittik. Hasanköy Kooperatif başkanı Ali Bey’e teşekkür ediyorum. Bize kapılarını açtı, sahasını çatı. Yalnız sahamızın antrenman sonrası duş ve soyunma odaları yok. Çocuklar maç sonrası terli terli hasta olacaklar, artık idmanları kaldıralım dedik. Bu sefer maçlarda performans düşüklüğü oluyor. Antrenman olmayınca tabii skor da gelmedi, moralleri bozuldu. Çocuklarımıza bu seneki hedefimizin sadece maç tecrübesi kazanıp top oynamayı öğrenmek olduğunu anlattık. Önemli olan gençlerimizi spora yöneltmekti. Ben onlardan derece beklemiyorum, galibiyet de beklemiyorum, bu sene tamamen alışma sezonumuz, lige ısının diyerek gençlerimizi rahatlattık. Ummadığım bir şekilde çocuklar kendilerini geliştirdiler ve transfer teklifleri gelince mutlu oldular. Bir hedefleri olmaları gerektiğini söyledik. Hedef belirlemezseniz başarılı olamazsınız. Yaptığımız iş kutsal bir iştir.
Ben çok disiplinliyim, laçkalığa izin vermem. Maçlarda hocamız yok, temsilen birisinin çıkması gerekiyor, ben müdahale ediyorum. Şükürler olsun her şeyi öğrendik, çok geliştik, kısa zamanda güzel yol kat ettik.
-Peki, yeni sezonla ilgili neler hedefliyorsunuz?
2019 yılında İl Spor Müdürlüğü’nün devletimiz tarafından organize edilen bize teslim edilecek bir spor kompleksi projesi var. Tamamen hedeflerimiz 2019’la ilgili, bu yılda 2. Amatör kümede biraz daha güçlenmiş bir şekilde, mahalle dışından takviye edilmiş bir şekilde en azından ilk 5’te olmak ve nasipte olursa 1. Amatör kümeye çıkmaktır. Başarı gelmeyince çocuklarımızın şevki kırılıyor. Sayın Gürsu Belediye Başkanımız Mustafa IŞIK maddi manevi destekte bulunuyor. Ben kendisinden yer tahsisi isteyeceğim. Spor kulübünün yönetim kurulundaki olan kişilere bağımlı olmasını istemiyorum. Bizler gelip geçici insanlarız, kulüpleri de birilerinin emri altında mahkum etmek istemiyorum. Çay bahçesi, yüzme havuzu, halı sahası aşama aşama yapmak istiyorum. Gürsu Ulaşım’a bildirdiğimizde araç tahsisinde bulunuyorlar. Hedefimiz şudur; mahallemizde spor yapan gençlerin sayısının çoğalması, herkesi sporla tanıştırmak. Boks, güreş, tenis bunlar hepsi bizim spor kulübümüzün ana bünyesinde yer alan spor dallarıdır. Allah izin verirse bunları hayata geçirmek istiyorum.
Belediye Başkanımızdan kulübümüze bir gelir olacak, en azından antrenmanlarımızı yapacağımız bir halı saha istiyoruz. Mahallemize destek konusunda zayıfız.
Son olarak Gürsu Belediye Başkanına, bölge halkına, bölge gençlerine ne tür mesajlar vermek istersiniz?
Başkanımıza ve büyüklerimize minnettarız ama tabii ki bunlar yeterli olmuyor. Biz tamamen kendi çabalarımızla kurulmuş bir kulübüz. Bu işin bir yükü var, bir külfeti var. Mahalle sakinlerimizden, Gürsu’muzun değerli halkından verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Uludağ OSB Başkanı Yunus AYDIN bey bizlere sözleri var, onlardan da gerekli ilgi ve alakayı bekliyoruz. CHP İlçe Başkanı Cavit KAYA, Esinti İnşaat sahibi Mustafa bey, Gürsu geçmiş dönem Belediye Başkanı Orhan ÖZCÜ’ye desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Gürsu Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Birol KAYA başkanıma yardımlarından dolayı minnettarım.
Bizler de Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak bu keyifli röportaj için sizlere teşekkür ediyoruz. Başarılarınızın devamını diliyoruz.
İletişim Bilgileri:
Bursa İpek Yolu Spor Kulübü - İpek Yolu Mah. Gürsu TOKİ
Tel: 0545 365 90 42
HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM