HEDEFLERE ULAŞMAK İÇİN: MOD CAMPUS

Bursa’da İzmir Yolu üzerinde bulunan ve 2021 yılında faaliyete geçen, kurucuları, eğitim koçları olan Şafak İnce ve İrem Tuğçe Sebit İnce, Mod Campus hakkında bilgilendirici konuşma yaptılar. Bursa Uludağ TV’ de Murat Bastem ile Sektöre Özel Programına konuk oldular.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahaber.com/

HABER: Aysun Şahin Karakuş- Cevdet Yıldız

Bursa’da İzmir Yolu üzerinde bulunan ve 2021 yılında faaliyete geçen, kurucuları, eğitim koçları olan Şafak İnce ve İrem Tuğçe Sebit İnce, Mod Campus hakkında bilgilendirici konuşma yaptılar.

Bursa Uludağ Tv’ de Murat Bastem ile Sektöre Özel Programına konuk oldular.

ŞAFAK İNCE VE İREM TUĞÇE SEBİT İNCE KİMDİR

Şafak İnce Bursa doğumluyum, Uludağ Üniversitesi Matematik Bölümü mezunuyum. Şu an da Bilecik üniversitesinde sayılar teorisi üzerine tezli yüksek lisans çalışması yapmaktayım, aynı zamanda Mod Campus’ te çalışmalar yapmaktayım Bursa’da.

İrem Tuğçe Sebit İnce Marmara Üniversitesi Kimya Bölümü mezunuyum. Formasyon eğitimimi de Marmara Üniversitesinde aldım. Bunun dışında Anadolu Üniversitesinde İşletme ve sağlık yönetimi bölümlerinden mezunum. Şu anda ’da Adalet bölümünde aktif olarak öğrenciyim. Hayat boyu öğrenme devam ediyor bizde. Eşimle birlikte Mod Campuste öğrenci koçluğu, eğitime destekleyici faaliyetlerde bulunuyoruz.

MOD CAMPÜSTE HANGİ FAALİYETLERİ YAPIYORSUNUZ 

Şafak İnce: Pandemi bütün dünyayı etkilediği gibi en büyük darbeyi eğitim sistemine getirdi. Biz çocukların okuldan uzak kaldığı dönemlerde çok sıkıntı yaşadık. Bu süreçte en büyük açığın öğrencileri ve velilerin yönlendirilmeye açık olduğu kısımda bulduk.  Mod Campuste ne yapıyoruz, Mod cam pus İzmir yolu üzerinde No/95 direk internet sitesi üzerinden ulaşabilirler. Biz burada koçluk, kütüphane ve danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Burada biz öğrencileri ve velileri nasıl bir önden plan almaları gerektiğini, eğitime devam ederken okul hayatı öncesi ve sonrası, yaş bandımız çok geniş bizim, hatta üniversiteden mezun olup kariyeri ile ilgili çalışmaları nasıl yapacağı ile ilgili kariyer yönetimi sertifikaları ile herkese destek oluyoruz. Ama hitap kitlemiz şu an ilkokuldan 12. Sınıfa kadar şu an okuyan öğrencilerdir. Biz koçluk yaparken sadece ders çalışma düzeni ve onları yönlendirme olarak değil, uyku düzeni, beslenme düzeni ya da hangi derse nasıl çalışacağı ile ilgili çalışmaları destekliyoruz. Onun dışında günlük çalışma planları, haftalık hedefler ve aylık analizler biz o öğrencilerimize her anlamda destek oluyoruz. Çocuklar özellikle pandemiden sonra bu yönlendirmeye ihtiyaç duydukları için bu şekilde destekliyoruz. Eğitim danışmanlığı kısmında direkt çocukların eksiklerini tespit edip onlar üzerine nasıl çalışmalar yapıp ortadan kaldırırız diye uğraşıyoruz. Tek amacımız öğrenciler ve velileri daha kaliteli bir sistemle içleri rahat olacak şekilde ilerlesinler istiyoruz. 

MOD CAMPUS NASIL FAALİYETE GEÇTİ

İrem Tuğçe Sebit İnce: Aslında birkaç yıl öncesinde böyle bir fikrimiz vardı fakat araya pandemi girince biraz ötelemek durumunda kaldık. 2021 yılında bu yeri açmaya karar verdik, güzel oldu öğrencilerimiz ile yüz yüze görüşmeye başladık. Öğrencilere sadece ders adına değil sosyalleşme adına bir şeyler katıyoruz. Bizim temel kitlemiz aslında birinci sınıftan 12. Sınıfa kadar, ağırlıklı kitlemiz bu şekilde, ama bunun dışında yazı değerlendirmek istiyordur, öğrencilerimiz için satranç, akıl oyunlarımız oluyor onlar kendilerini de geliştirmiş oluyor bu aktiviteler ile. Pandemi de maalesef çocuklarımız hep evlerde kaldı, kapalı ortamlarda kaldı burada sosyal bir ortam da oluşmuş oluyor. 27 Haziran’ dan itibaren yaz kampımıza başlıyoruz, ağustos ayının sonuna kadar orada eğitime destekleyici faaliyetler gösteriyoruz. İlerleyen dönemlerde hem Bursa içinde hem de Bursa dışında geziler düzenlemeyi düşünüyoruz. Çok yakın bir zamanda biz alanımızı genişletiyoruz, konferans salonu, sinema izleme salonu şekline getireceğiz. Orada çeşitli etkinliklerimiz olacak. Sinema filmleri, belgeseller seyretmeyi düşünüyoruz, profesörler, misafirlerimizi oralarda ağırlayıp öğrencilerimi bilgilendirmeyi düşünüyoruz, güzel bir alan yaratmayı planlıyoruz.  Yerimiz FSM metro istasyonu ve Nilüfer metro istasyonuna yürüme mesafesindedir. Bursa’nın her yerinden kolayca ulaşım sağlanmaktadır.

SESSİZ ODALARIMIZ FAALİYETE GEÇECEK

Şafak İnce: Kütüphane kısmında önümüzdeki ay itibarıyla rezervasyonlu olarak çalışmaya başlayacağız. Çünkü öğrencilerin ev ortamında engelleyicileri çok, televizyon, bilgisayar, telefon, bunlara kendilerini kaptırtarak zamanı boşuna harcadıklarının farkındalar. Öğrencilerimiz campuste daha düzenli çalışmalar yaptıklarını bizlere söylüyorlar.  Burada çocuklar zamanı daha verimli kullanmış oluyorlar, hem gözetim altında hedeflerine ulaşmış oluyorlar, bu bizim için ve öğrencilerimiz için önemli bir kısım. Üniversite öğrencileri de dahil vize veya final haftalarında sessiz sınıflarımız olacak orada çalışmalarını yapabilecekler, internet sitemiz üzerinde de başvuru yapabilecekler. Bizler bun sağladığımızda hedefimize bir adım daha yaklaşmış olacağız.  Online olarak da hizmet vermekteyiz. Bizim en çok talebimizde anlayarak hızlı okuma etkinlikleridir. Çocukların otografik hafızalarını genişletip, daha geniş açıda bakmalarını sağlayıp, bir dakikada okuma hızlarını katlamasını sağlıyoruz.

BAŞVURU SÜRECİNDE ÖĞRENCİLERE NASIL BİR YOL İZLİYORSUNUZ

Şafak İnce: Öğrencilerimize hazırbulmuşluk seviyesine göre bir program hazırlıyoruz. Başlayacağımız ya da ona hedef olarak vereceğimiz kitaplardan tutunda günlük olarak hangi saatler arasında neler yapması gerektiğine kadar biz bunları hesaba katarak veriyoruz çocuklara. Bütün çocuklarımız iyi seviyelerde olsun istiyoruz.

ÖĞRENCİLERİMİZ SOSYALLEŞMESİNİ SAĞLIYORUZ

İrem Tuğçe Sebit İnce: Bizim öğrencilerimizi sosyal olarak hem hayata adapte etmek hem de arkadaş çevresiyle nasıl iletişim kurabileceğini sağlıyoruz orada. Evinde içine kapanık olduğu söylenen öğrenciyi aslında biz içeride görüyoruz bütün arkadaşlarıyla gayet güzel, kendinden büyük olsun ya da küçük olsun hiç fark etmeksizin çok güzel bir şekilde iletişim kurabiliyorlar. Biz bunu çok önemsiyoruz. Eğitim sadece ders olarak olmuyor sadece. Sosyal anlamda da çocukların gelişmesi gerekiyor artık. Hani pandemi maalesef çocukları eve çok kapattı bilgisayar oyunlarına çok daldılar etrafındaki kişiler ile iletişimi kestiler. Biz buna çok önem veriyoruz, arkadaşlarıyla nasıl daha fazla iletişim kurabilirler, bunun için sosyal etkinliklerimiz bulunuyor, bazen kahvaltı günlerimiz oluyor, hep birlikte bir şeyler getiriyorlar paylaşıyorlar hem, sohbet ortamları oluşmuş oluyor bunları sağlamayı çok önemsiyoruz.

BİZİM MESAİMİZ BİTMİYOR

Şafak İnce: Hiçbir öğretmeni evden işe gidiyoruz dediğini duyamazsınız, bizler hep okula gidiyoruz deriz, bizlerin mesaisi hiçbir zaman bitmiyor. Bizler her zaman öğrencilerimi nasıl bir adım ileriye taşırız onu düşünüyoruz. Öğrencilerimiz ve velilerimiz ile sürekli iletişim halinde kalıyoruz. Velilerimizinde en çok dikkat ettiği nokta ise şudur; ‘’Hocam ulaşılabilirliğiniz çok yüksek ister Whatsapp üzerinden ister İnstagram vb. araçlar üzerinden ulaşılabilir olmanız bizim için çok avantajlı’’.  Böyle dönüşler almak bizi çok mutlu ediyor.