Bursa genç şairle tanışıyor

Genç şair Halil İbrahim Akkoyun ile şiirleri, çalışmaları üzerine keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahaber.com/

Yazmış olduğu şiirlerden örnekler veren Halil İbrahim Akkoyun ‘Genelde büyük bir aşkta yaşadığımdan dolayı, genelde şiirlerim aşk üzerine’ dedi.

Halil Bey, öncelikle kendinizi okuyucularımıza tanıtabilir misiniz?

1989 Bursa doğumluyum. Son on yıldır şiirle uğraşıyorum, hayatımız çalışma zamanları haricinde kalan büyük kısmını şiir çalışmaları ve öğretilerine ayırıyorum. Evimde çalışma odamda, kütüphane şeklinde düzenlediğim odamda ilhamın gelmesini ve kendimi yazmaya veriyorum, genelde büyük bir aşkta yaşadığımdan dolayı, genelde şiirlerim aşk üzerine. Facebook üzerindeki sayfamda 10 bin üzerinde, instagram da ise 3 bin civarı aktif takipçim bulunmaktadır.

Halil Bey, genelde ne zamanlarda ilham geliyor acaba?

Genelde geceleri, eylül akşamları, kışın deniz kenarında bankta oturarak denize bakarken böyle zamanlarda şiir yazma tutkum artar.

Toplamda kaç şiiriniz var acaba?

300'ün üzerinde şiirim bulunmaktadır.

Bu kadar şiire ilham veren ve seni bu kadar meftun eden biri var mutlaka değil mi?

Ayrı dünyalardan gelen bir kıza aşık oldum. Bu imkansız bir aşktı. Herkesin hayatında olduğu gibi bu sevdanın ateşi bir zamanlar benimde yüreğimi yaktı. Ve sonunda ayrılmak zorunda kaldık.10 yıldır şiirle uğraşmama rağmen uzun yıllar yazdığım şiir 50 civarındayken, ayrıldıktan sonra kısa zamanda 250' nin üzerinde şiir yazdım. Bu ayrılık benim şiirlerimi arttırmama neden olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Peki Halil Bey, muhakkak etkilendiğiniz şairler vardır.

Ahmet Arif, Turgut Uyar'dan gerçekten de çok etkilendiğimi kesinlikle söyleyebilirim.

Şiirlerinizden örnekler verebilir misiniz?

 

BODRUM

Cebimin delik, cepkenimin seninle dolu olduğu günlerdi.. Aynı masada oturmuştuk, aynı bardaktan gidermiştik, susuzluğumuzu... Yüreklerimizi meze yapmıştık geceye. Gözlerimiz semada, kenetlenen ellerimizle, dilek kondurmuştuk düşen her yıldıza... Bugünden habersiz bugünü bekledik hayasızca... Ve şimdi; herhangi bi gece, herhangi bi saat herhangi bi günde ben yine aynı masadayım... Bu defa yalnızım sevdiğim.. Karşımda ne sen nede senden iz taşıyan bir adem... Artık hiç bir bardak kafi gelmiyor, susuzluğuma. Artık tek yürekte yetmiyor, düşleri meze yapmaya.. Gözlerim semada, bir bir kaydırıyorum umutlarımı yokluğuna... Halikarnas, ta geçen yaz rastladım sana, dediğin yerdeyim.. Gölgemden başka kimsem yok... Birde fikrim. Hayalini hapsettiğim fikrim.. Bastığım toprağı bile çekip aldın altımdan.. Filizsiz fidansız kaldım... Evet sevdiğim evet, bu gecede senin şehrinde kaldım.. Bodrum'da bi başıma kaldım...

AŞK OLSUN

Sızlayan bir, ömrün baharındayım.. Yaşım toy, yüreğim ihtiyar.. Ellerim soğuk, düşlerim eylül... İçimde gidişinin doldurulamayan boşluğu... Sevincim noksan, hüznüm ağır.. Kavruk olan tenimi, hiçbir ateş ayrılığın kadar yakmadı... İnan sevdiğim inan, bana kimse sen gibi bakmadı.. Sevdaya dair ne varsa Kustu kalemim kağıdım, sustu zaman.. Konuşan bir ben vardım birde hayalin. Bardaklarda dudak izin, cebimde kokun, heybemde hatıralar.. Mutluluk kaf dağı kadar uzak. Sevda'm gözlerin kadar derin, sensiz her yol bana tuzak.. Girdiğin her sokak bana çıksın, dinlediğin her nağme beni çalsın, ıslandığın yağmur, beni ağlasın.. Yüzüne vuran güneş aşkımın ateşi olsun.. Aşk olsun sevdiğim aşk olsun...

 

EYLÜL

Günün, herhangi bir saati vurdu yine yokluğun.. Çay içerken, yada bir cıgara yakarken.. Sevda coğrafyasında yolunu kaybeden bir ben var.. Sana aç, sana mahkûm. Tutsaklığım ne zaman biter, ne zaman buluşur ellerim ellerinle. Bir daha ne zaman kaybolurum gözlerinde... Artık bahar gelir mi toprağıma...? Bir daha tomurcuk açar mı gönlümün tepeleri.. Sahi sevgilim, bir daha sen kokar mı buralar? Yokluğunda toprağım çorak, sol yanım eylül... Hiç bir mevsim yokluğun kadar üşütmedi.. Hasretin kadar yakmadı.. Çocuksu düşlerimden arta kalan bir matem, mutluluğa inat hüzün var gözlerimde.. Artık şarkılarda da geçmiyor adın… Şiirler lâl. Dilimin ucunda sana dönük, Kocaman bir 'KAL' var...

Çok hoş ve güzel şiirlerle kısa zamanda kendinden söz ettiren Halil İbrahim Akkoyun'un güzel şiirlerini bulabileceğiniz ve beğenerek destek verebileceğiniz facebook ve instagram hesap bilgilerini de bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyor ve Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak gelecekte, bütün şiir çalışmalarının artarak devam etmesini bekliyoruz.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

FACEBOOK: jasi mara   (jasimara'nın anlamı "tek silahı kalem olan"dır)

İNSTAGRAM: jasimaraofficial

HABER-FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM