Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti MYK listesini açıkladı

AK Parti'de MKYK listesinin kongre günü belli olmasının ardından bugün de Merkez Yürütme Kurulu listesi açıklandı. Buna göre 65. hükümeti kuran Başbakan Binali Yıldırım'ın yakın çalışma arkadaşları da belirlenmiş oldu.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahaber.com/

İşte AK Parti MYK listesi:

Binali Yıldırım: Genel Başkan Hayati Yazıcı: Siyasi Hukuk İşleri Başkanı Mustafa Ataş: Teşkilât Başkanı Ahmet Sorgun: Seçim İşleri Başkanı Cevdet Yılmaz: Tanıtım ve Medya Başkanı Mehmet Mehdi Eker: Dış İlişkiler Başkanı Öznur Çalık: Sosyal Politikalar Başkanı Erol Kaya: Yerel Yönetimler Başkanı Şaban Dişli: Ekonomi İşleri Başkanı Mehmet Müezzinoğlu: Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Vedat Demiröz: Mali, İdari İşler Başkanı Nükhet Hotar: Ar-Ge Başkanı Yasin Aktay: İnsan Hakları Başkanı Çiğdem Karaaslan: Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Abdülhamit Gül: Genel Sekreter

MYK nedir?

AK Parti'nin 50 kişilik Merkez Karar Yönetim Kurulu içinden Genel Başkan yakın çalışma arkadaşlarını belirliyor ve parti yönetimi bu isimlerden oluşuyor. Grup Başkanvekillieri ile kadın, gençlik kolları başkanları da MYK'nın doğal üyeleri arasında yer alıyor.