Bursa lezzette de bir numara

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Gastronomi Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Boztepe ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyeti Bursa Valiliği Tarihi Heykel Hizmet Binası’nda ağırladı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahaber.com/

Ziyarette konuşan Vali İzzettin Küçük: “Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapan bir şehirdeyiz. Bursa bir dönem yemeğin de başkenti olmuş ancak zamanla bazı tarifler gölgede kalmış. Bu gölgede kalan lezzetler hem akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşlarının hem de özel sektörün el ele vermesiyle aydınlığa çıkarılabilir. Geçmişten günümüze “Bursa Kebabı”, “ Kestane Şekeri” ve ”Kemalpaşa Tatlısı” popülerliğini koruyarak günümüze gelebilmiş. Bursa’ya ait unutulan ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerin yeniden gün yüzüne çıkarılmasında derneğinizin varlığını önemsiyoruz.

Bursa mutfağı çok zengin lakin bu zengin lezzetin halka mal edilmesi için derneğinize önemli bir görev düşmekte. Geleneksel lezzetlerimizi bir daha unutulmayacak şekilde işletmelerin daimi menülerine dâhil olacak şekilde bir kurgu oluşturup; Bursalılara ve İlimizi ziyaret eden yerli, yabancı turistlere sunmamız gerekiyor. Bu manada derneğiniz eliyle gerçekleştirilecek çalışmalara her türlü desteği vermeye hazırız.” ifadelerini kullandı.

Dernek üyeleri ziyaret sonrasında günün anısına Vali İzzettin Küçük’e plaket takdim etti.