Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursagaz Sürdürülebilirlik Raporu aldı

Global şirketlerin büyük önem vermeye başladığı Sürdürülebilirlik Raporu'nu Bursa'da kamuoyuna açıklayan ilk firma Bursagaz oldu. Şeffaf bir şekilde uluslararası parametreleri 5 aylık süreçte özel bir ekiple ölçerek kriterlere uygunlukta en iyi seviye olan A Plus'u yakalayan Bursagaz'ın Genel Müdür Hakan Tola, "Müşteri memnuniyetini yüzde 98'lere çıkarttık. Çevresel, teknolojik, finansal, toplumsal, operasyonel sürdürülebilirliği sağlamada en yüksek puanları aldık" dedi. Bursagaz, karbondioksit salınımından dolayı zarar verdiği 2 bin ağacı yeniden doğaya dikecek.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2014 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2014 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursagaz Sürdürülebilirlik Raporu aldı

Bursagaz Genel Müdürü Hakan Tola, uluslararası global bir marka olma hedefinde 3 ana stratejiyi geliştirmeye çalıştıklarını belirterek, "Kurumsal itibarımızı arttırmak. Uluslararası ekonomik riskleri yönetmek. Sürdürülebilir perfomans sağlamak hedefleri doğrultusunda en üstten en alta kadar çalışanlarımızla gayret gösteriyoruz. Hedefimiz şu anda sağladığımız yüzde 98 oranındaki müşteri memnuniyetini uzun yıllar sürekli kılmaktır" dedi.

Bursagaz'ın Sürdürülebilirlik 2011-2013 Raporu kamuoyuna açıklandı. Bursa'da 1992 yılında konutlarda ilk gaz kullanımını temin eden Bursagaz aradan geçen 20 yıllık süreçte 700 bin gaz kullanıcısına ulaştı.

2013 yılı itibariyle 818 bin noktaya gaz ulaştıran Bursagaz geçen yılda 579.5 milyon lira satış rakamına ulaştı. Yılda 2.4 milyar metreküp gaz hacmi ve 5 bin 156 km şebeke ağı ile Türkiye'nin önde gelen

gaz dağıtım firmalarından olan Bursagaz, Türkiye'de enerji sektörü içerisinde Sürdürülebilirlik Raporu çalışması yapan 7 firma içerisinde A Plus alan ilk şirket oldu.

Esentepe'de inşa edilen yeni genel merkez içinde yeşil bir çalışma ortamı planlayan şirket, led aydınlatma ile bina terasında 2 kw lık 2 adet ev tipi rüzgar tribünü koyup, cephede 10 kw kapasiteli panel uygulaması planlıyor. Bursagaz kaliteli kablo kullanımı ile kendi enerjisini üretme gayretinde olacak. Önümüzdeki yıldan itibaren şirkette elektrikli araçlar kullanmayı planlayan Bursagaz karbondioksit salınımında bu yıl 3 bin 88 tonluk azalma ve yüzde 11 lik iyileştirmeyi daha da yükseltmeyi hedefliyor.

 

ŞEFFAF YÖNETİM ANLAYIŞI SERGİLENİYOR

Bursagaz'da hangi pozisyondaki çalışanların ne kadar ücret aldıkları kurum içerisinde bile şeffaf olarak biliniyor. Personel iyileştirmeleri de sürekli devam ediyor. Sosyal sorumluluk projelerinde kent dinamikleri ile farklı projelerde birlikte yer alan Bursagaz, Alman EWE Holding'in 71.2 milyonluk hissesi ve 8.9 milyon liralık Çalık ve Bursa Büyükşehir küçük hissedarlıkları ile global bir mali bünyeye sahip bulunuyor. İç tesisat yapan firmaları da destekleyen Bursagaz 2011 yılında 291 olan lisanslı tesisatçılarını 2013 yılında 322 ye çıkarttı. Bursagaz Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Candan da, şirketlerin sadece ekonomik değerlerinin önem arz etmediğini, sürdürülebilir olmak için sosyal ve çevresel dengelerinde korunarak çalışmak gerektiğine işaret ederek, "İnsanların hayat kalitesini bozmadan, kurumların ve şahsi hayatımıza faydalı olabilecek bir sürdürülebilirlik anlayışını hedefliyoruz. Dünyanın gündeminde küresel ısınma var. Bunun iyileştirilmesi ve hayatın devamı için sürdürülebilirlik günümüzde ön plana çıkıyor. Biz de iş verimliliği, enerji arz güvenliği, paydaş beklenti yönetimi ve iş gücü eğitimi ile 2013 yılında karbondioksit emisyonumuzu 3 bin 88 ton azaltarak yüzde 11 lik iyileştirmeyi yakaladık" dedi.

Bursagaz 2013 yılındaki karbon salınımı sebebiyle etkilenen 2 bin ağacın yerine Orman Bakanlığı ile anlaşma yaparak 2 bin yeni fidanın tabiata dikilmesinin masraflarını üstlendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.