Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Dizdar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı

Bursa Haber - Dizdar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Dizdar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

 Solaryuma girmeden önce okuyun Haber

Solaryuma girmeden önce okuyun

  Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, solaryumun kanser yapıcı etkilerinin bilimsel olarak ortaya konulduğunu belirtti.   Dünya genelinde de birçok ülkelerde bu konuda düzenlemeler yapıldığını ve tedbirler alındığını vurgulayan Gültekin, bilimsel verilerin 18 yaş altı solaryum kullanımının ilerleyen yıllarda melanom (en tehlikeli deri kanseri türü) geliştirme riskini yaklaşık yüzde 80 artıracağını ortaya koyduğunu söyledi.   Gültekin, bu çerçevede, Belçika, Avusturya, Almanya, İspanya, Kanada gibi birçok ülkede 18 yaş altındakilerin solaryum kullanımının yasaklandığına dikkati çekti.   Solaryum kullanımında, Avustralya'nın bazı eyaletlerinde 2014'te tüm topluma yasak getirilmesinin planlandığını, Brezilya'da bu toplumsal yasağın 2009 yılında uygulanmaya başladığını anlatan Gültekin, Türkiye'de de 2009'dan bu yana solaryum konusunda farkındalık etkinlikleri düzenlendiğini ifade etti.   Gültekin, "Tabii ki de birkaç kez solaryum kullanarak kanser olmazsınız ama vatandaşların solaryumun sağlık etkilerini, risklerini bilerek, solaryumu kullanmasını istiyoruz. Her türlü olası sağlık etkilerinden vatandaşların mutlaka bilgilendirilmiş olmaları gerekiyor" dedi.   BİLİMSEL VERİLER KANSERE İŞARET EDİYOR Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC) tarafından 2007 yılında yayınlanan meta-analizde, solaryum kullanımı sonucu, cilt kanseri gelişiminde anlamlı risk artışı olduğu sonucuna ulaşıldığı belirtildi. İlk maruziyet yaşının değerlendirildiği tüm çalışmalarda, 30 yaş altında başlanan maruziyetle artmış cilt kanseri riski arasında istatistiksel olarak anlamlı ilişki bulunduğu saptandı.   2012 yılında yayımlanan derlemede de bronzlaşma yataklarının 35 yaş altında kullanımının melanom gelişme riskini yüzde 87 artırdığı ve yıllık kullanım sayısı yükseldikçe melanom riskinde de artış meydana geldiği, kanserojenik etkinin ortaya çıkmasının 10-15 yıllık bir süreç gerektirdiğinden gelişmesi beklenen melanom sayılarının artacağının tahmin edildiği kaydedildi.   KİMLER SOLARYUM KULLANMAMALI Uluslararası sağlık kuruluşları, solaryum kullanmasının riskli olduğunu bildirdiği kişiler şöyle:   "Tip1, yani hassas cildi olanlar, 18 yaşından küçükler, çok sayıda beni bulunanlar, çocukluk çağında sık güneş yanığı öyküsü olanların, premalign veya maligncilt lezyonları bulunanların, güneşe bağlı ciltlerinde leke ve iz oluşmuş kişiler, kozmetik ürün kullananlar, ilaç kullananlar."

'Kılıçdaroğlu oğluma babalık yaptı' Haber

'Kılıçdaroğlu oğluma babalık yaptı'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırıda bulunan Orhan Övet'in annesi Vesile Övet, Kılıçdaroğluna "Bir babalık yaptı benim oğluma. Allah bir kere değil yüz bin kere razı olsun" diyerek teşekkür etti. Anne Övet, saldırının ilk günü söylediği "Oğlumu dolduruşa getirdiler" açıklamalarıyla gündeme gelmişti.   Elmadağ'da yaşayan Övet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'na atılan yumruğu 85 yaşındaki babasına atılan yumruk gibi gördüğünü belirterek, Kılıçdaroğlu'ndan tekrar özür diledi.   Anne Övet, "Bir babalık yaptı benim oğluma. Allah bir kere değil yüz bin kere razı olsun. Özellikle yine Kılıçdaroğlu'ndan özür diliyorum. Benim babam 85 yaşında. O Kılıçdaroğlu’na atılan tokat, babama atılmış tokattır. Ben onu kabul ediyorum. Benim çocuğum bir cahillik yaptı. Affetti, Allah bir kere değil bin kere razı olsun. Özür diliyorum çocuklarından, ne kadar akrabası varsa hepsinden özür diliyorum" diye konuştu.   Oğlunun banka borçlarının ödendiğine dair iddialara değinen Övet, oğlunun 18 milyar lira banka borcunun olduğu ve bu borcunun ödenmediği bilgisini verdi. Anne Övet, "Oğlumun 18 milyar lira banka borcu var. Banka borcunu ödemedi. Herkes şöyle böyle diyor. Banka borcu da kapanmadı. Gidip araştırabilirler. Benim oğlumun borcu kapandıysa, boynum kıldan ince" dedi.   Anne Övet, evlerinde Kılıçdaroğlu aleyhinde herhangi bir konuşmanın da olmadığını belirterek, "Kılıçdaroğlu da benim başımın tacı, öbürleri de başımın tacı. Ben bir vatandaşım. Bir oyum vardı. Gittim, kullandım, çıktım, geldim" görüşünü paylaştı.   Kılıçdaroğlu'nun kabul etmesi halinde kendisiyle görüşmek istediğini dile getiren anne Övet, "Yani özellikle buradan Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum; bana bir randevu versin. Ben onun elini öpmeye gideceğim. O da bizi kabul ederse, ben çok memnun olurum" şeklinde konuştu.   Saldırının yaşandığı ilk gün söylediği "Oğlumu dolduruşa getirdiler" gibi ifadeleri o anki psikolojiyle söylediğini dile getiren anne Övet, kimseyi zan altında bırakmak istemediğini söyleyerek, "Hiç kimse dolduruşa getirmedi. Sadece işsiz, güçsüzdü. Ekmeği yoktu, aşı yoktu, bu işi yaptı. Yani dolduruşa molduruşa kimse getirmedi. Benim evladımdır. 30 yaşında, benim oğlumdur. Ben oğlumun huyunu herkesten iyi biliyorum. Kimse dolduruşa getirmez. O kafasında kurdu, gitti, yaptı. Benim haberim olsaydı, beni öldüreceğini bilseydim yine bu işi yaptırmazdım. Yani benim oğlum kendi kafasından kurmuş gitmiş. Kimseyi zan altında bırakmasınlar." ifadelerini kullandı.

Akademisyenler Çelebi Mehmet dönemini anlattı Haber

Akademisyenler Çelebi Mehmet dönemini anlattı

Ördekli Kültür Merkezi’nde yapılan sempozyumun ikinci günü de büyük ilgi gördü. İki salonda 4 oturum olarak gerçekleştirilen sempozyum, birinci salonda Prof. Dr. Mehmet İnbaşı başkanlığında Prof Dr. Yusuf Oğuzoğlu’nun ‘Adını Bursa’da Yaşatan Çelebi Mehmet döneminin Rumeli Gazisi: Hasan Ağa’, Doç. Dr. Hasan Basri Öcalan’ın ‘Çelebi Sultan Mehmet’in Yeşil Külliyesi Vakfiyesi’, Yrd. Doç. Dr. Sezai Sevim’in, ‘Bani-i Sani Mehmet Çelebi’nin Bursa Dışındaki Vakfı’ ve ikinci salonda Prof. Dr. Caner Çiftçi başkanlığında Prof. Dr. Kenan Ziya Taş’ın ‘Fetret Devrinde Saltanat Mücadelesinde Bursa ve Çelebi Mehmet’, Yrd. Doç. Dr. Sadettin Eğri’nin ‘Çelebi Mehmet’in Hekimi Şair Şeyhi ve Kenzü’l-Menafil Risalesi’, Raif Kaplanoğlu’nun ‘Çelebi Sultan Mehmet Vakfı Köyleri’ konulu sunumları ile başladı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen akademisyenler tarafından tebliğler sunulan oturumlarda, Osmanlı’nın 5. padişahı olan Çelebi Mehmet’in ve döneminin her detayı akademisyenler tarafından ele alındı. Yrd. Doç. Dr. Sezai Sevim, "Çelebi Mehmet çok önemli vakıflar kurdu. Sadece Bursa'da değil, Amasya'da ve Edirne'de de vakfiyeler kurdu. Aynı zamanda düşünce ve fikir insanlarına destek için de vakıflar kurdu. Fetret devrini bitiren Çelebi Mehmet, devletin ve insanların huzurunu sağladı" dedi. Doç. Dr. Hasan Basri Öcalan ise, "Çelebi Mehmet devrini dikkatli incelemek gerekir. Bu dönemdeki vakfiyelerin çoğu Arapça ve Farsça. Bazı popüler tarihçiler çok iyi Osmanlıca bilmediği için yanlış yorumlar yapabiliyor" şeklinde konuştu. Gerçekleştirilen iki oturumun ardından kısa bir ara verilen sempozyuma, birinci salonda Prof Dr. Özer Ergenç başkanlığında ve ikinci salonda Ahmet Kankal başkanlığında gerçekleştirilen oturumlar ile devam edildi. Birinci salonda Prof. Dr. İlhan Genç’in, ‘1. Mehmet’e Sunulan Harname’de Mutlak Eşitliğin Eleştirisi’, Nil Tekgül’ün Çelebi Mehmet ve Bursa’, Hüseyin Gürsel Bilmiş’in ‘İnebey Yazma Eser Kütüphanesi’nde Çelebi Mehmet Dönemine Ait İki Yazma’ konulu bildirileri sunuldu. İkinci salonda ise Prof. Dr. Atilla Çetin’in ‘Musa Çelebi’, Melek Genç Boyacı’nın ‘Ali Emiri’nin Kütüphanesinden Sultan Çelebi Mehmet ve Fetret Dönemi’ ile Ömer Saim Kurmuş’un ‘Anonim Kroniklerde Çelebi Mehmet ve Zamanı’ konumlu sunumları yapıldı. Osmanlı döneminde önemli bir yere sahip olan Çelebi Sultan Mehmet döneminde yaşanan gelişmeler ve önemli olaylar paylaşılırken, tebliğler ‘Sultan Mehmet Çelebi ve Dönemi’ olarak kitaplaştırıldı. Hem öğrencilere, hem de ilgi duyan herkese bu kaynak dağıtıldı.

"Selfie yalnızlaştırır" Haber

"Selfie yalnızlaştırır"

  Tarhan, selfienin dünyada spordan sanata, iş çevrelerinden gündelik yaşama kadar birçok alanda yaygınlaşmaya başladığını söyledi. Bu davranışın psikiyatri açısından da değerlendirilebileceğini ifade eden Tarhan, "Kişinin özel durumlar dışında, her davranışı kayıt altına alarak selfie çekmesini narsistik bir doyum olarak yorumlamak gerekir" diye konuştu.     Selfienin kişinin "kendisini kutsallaştırma, önemli ve özel görme" duygularını beslediğini anlatan Tarhan, şunları kaydetti:   "Bir müddet sonra selfie, kişide yalnızlaştırıcı etki yapar. Böyle durumlarda insanlarla ilişki kurma biçimi haline gelebilir. Bu uygulama bir müddet sonra kişiyi, insanları onay ve takdir alma durumuna getirebilir. Bu bir iletişim biçimi haline getirilirse de o kişinin zaafı haline dönüşür. Selfienin insanın ilişkilerinde tek ilgi alanı halinde kalması risklidir. Bir kişi günde birkaç defa özel durumlarında selfie çekerse bu hastalık kabul edilmez. Ancak bu kişi her davranışını, her uygulamasını ya da her gittiği yeri kayıt altına alırsa bu durum benmerkezciliği teşvik eden bir hale gelir. Bu da kişilik zaafı haline dönüşür."   Prof. Dr. Tarhan, toplumda rol yapmayı seven, oyuncu ruhlu kişilerin selfie eylemiyle ilişkisine dikkati çekti.   Bu tarz kişilerin her durumu tiyatral açıdan ifade etmeyi sevdiklerini dile getiren Tarhan, "Bu kişilikte olanlar selfie uygulamasını çok kullanma eğiliminde olurlar. Ayrıca 'narsistik kişilik bozukluğu' olanlarda selfie daha çok görülür. Bu nedenle uygulamanın dozunu kaçırmamak gerekir" ifadelerini kullandı. "RUTİN İŞLERİ SELFIELEMEK SAĞLIKLI DEĞİL" Rutin işlerin selfie aracılığıyla sosyal medyada duyurulmasının sağlıklı bir davranış olmadığını savunan Tarhan, şöyle devam etti:   "Örneğin doğum günü ya da birisiyle ilk kez tanışma gibi özel durumlarda selfie çekilirse bu eylem o kişiden iz bırakılması veya o anıyı kalıcılaştırması çabası olarak değerlendirilebilir. Bu eylem insanda bir fetişizm haline gelirse bu durum ruhsal bir bozukluk olarak tanımlanabilir. Çünkü selfie doyum aracı haline geliyor. Dediğim gibi anı kalıcılaştırmak için yapılan sınırlı bir davranış olursa sakıncası yoktur."   Amerikan Psikoloji Derneği'nin "selfie" çekmeyi ruhsal bozukluk olarak tanımladığına ilişkin yayımlanan haberlerin asparagas olabileceğini bildiren Tarhan, "Bununla ilgili resmi yayınlanmış bir makale yok. Biz, aynı zamanda Amerikan Psikiyatr Birliği'nin de abonesiyiz. Onlardan böyle bir şey çıkmadı" değerlendirmesini yaptı.   "SELFIE BİR BAŞKASININ GÖZÜYLE KENDİNE BAKMAKTIR" Psikolog Fatih Reşit Civelekoğlu, insanoğlunun başkalarının gözünde nasıl göründüğünü sürekli merak ettiğini söyledi.   İnsanların başkalarının kendisiyle ilgili algısına ve düşüncelerine çok önem verdiğine işaret eden Civelekoğlu, selfie uygulamasının "bir başkasının gözüyle kendine bakma ve kendisiyle ilgili farklı bir algıya ulaşma çabası" olarak değerlendirilebileceğini kaydetti.   Civelekoğlu, şu bilgileri verdi:   "Bunu psikolojik bir rahatsızlık olarak değil de insanın kendini tanıma ve bilme çabasının tezahürü olarak değerlendirmek çok daha sağlıklı bir yaklaşım olur. Kişi eğer kendini çok iyi tanımıyorsa kendisiyle ilgili algısı çok yerleşik değilse kafasında o konuda soru işaretleri varsa bunu takıntı haline getirebilir. Olaya biraz da kişiler arası ilişkiler boyutuyla sosyal medyaya yüklenenler açısından bakmak gerekir. Bazı insanlar dış referanslıdır. Kim olduklarıyla ilgili başkalarının görüşlerine ihtiyaç duyarlar. Çünkü bu durumu yine birinci bakış açısıyla da ilişkilendirecek olursak kendileriyle ilgili sağlıklı bir yargıları yoktur. Objektif bir değerlendirmeleri yoktur. Kafalarında bazı soru işaretleri vardır. Dolayısıyla sürekli kendileriyle ilgili o pozitif yargıyı diri tutabilmek için, devamlı olumlu geri bildirime ihtiyaç duyarlar. Bunu sosyal medyada sürekli paylaşıyorsa bu ihtiyaçtan kaynaklanıyor olabilir."

Kasımpaşa 1 - 1 Bursaspor Haber

Kasımpaşa 1 - 1 Bursaspor

 İşte Kadrolar... Spor Toto Süper Lig’in 29.hafta mücadelesinde Bursaspor, Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda Kasımpaşa’nın konuğu oluyor.   Maç Metre - İstanbul'da kapalı ve yaklaşık 10 derecelik bir hava hakim. - Bursaspor, ısınma hareketleri için sahada. - Bursaspor taraftarları takımını desteklemek için kendilerine ayrılan bölümde yerlerini aldılar. - Takımlar ısınma hareketlerini tamamladı ve son hazırlıklar için soyunma odasına gittiler. - Bursaspor taraftarlarına ayrılan bölüm tamamıyla doldu. - Takımlar seremoni için sahaya geldi. - İstiklal Marşımız... - Para atışı yapıldı, müsabakaya Kasımpaşa takımı başlayacak. 1' Ali Palabıyık'tan ilk düdük geldi ve müsabaka başladı. 1' GOOOOOOOLLLLL... Jose Fernandao... 1' Ferhat'ın sol kanattan getirdiği topa Caja vurdu savunmadan dönen topu Fernandao tamamladı ve topu ağlarla buluşturdu. 0-1 9' Sağ kanatta topla buluşan Yasin Pehlivan, önündeki boş alanı kullandıktan sonra ceza sahası içerisine doğru ortasını yaptı. Ortasında savunmada kaldı. 16' Sol kanatta Donk'un ayağından topu alan Ferhat bekletmeden ceza sahasına gönderdi o noktada Şener topla buluştu fakat savunma araya girdi ve topu kornere gönderdi. 19' Sol çizgide topla buluşan Ferhat içeriye ortaladı ceza sahası ön çizgisine koşu yapan Şener için ofsayt bayrağı kalktı. 20' Kasımpaşa'da Elyasa Süme, Ferhat'a yaptığı sert hareket sonucu sarı kart gördü. 30' Sağ kanattan ceza sahasına çok güzel bir orta yapan Ozan Tufan'ın topuna gelişine vuran Caja topu auta attı. 32' Caja'nın kullandığı serbest vuruşta Şamil topu Ferhat'ın önüne indirdi fakat yan hakem ofsaytı tespit etti. 38' Yasin'in pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Şener ortasını yaptı fakat savunma topu kornere gönderdi. 39' Sol kanattan Ferhat topu içeriye ortaladı o noktada Fernandao topla buluştu fakat istediği gibi vuramadı. 43' Kasımpaşa'da Adem sarı kart gördü. 45' Karşılaşmanın ilk yarısına 2 dakika ilave edildi. 45+1' Caja'nın ara pasıyla topla buluşan Şener topu içeriye ortalamak isterken savunma araya girdi fakat topa son dokunan Şener olunca top auta gitti. 45+2' İlk yarı sona erdi. - Kasımpaşa'da Malki'nin yerine Babel, Elyasa'nın yerine Alpaslan oyunda. 46' İkinci devre Bursaspor'un santrasıyla başladı. 48' Tabare Viudez'in pasında ceza sahası dışında topla buluşan Alpaslan Öztürk, kaleye uzak bir mesafe olmasına karşın vuruşunu yaptı. Vuruşunda top yandan auta çıktı. 54' Ozan Tufan'ın şık pasıyla sağ çizgiye inen Şener bekletmeden ortasını yaptı ceza sahası içinde topa kimse dokulamadı. 60' Sol kanattan ceza sahamıza giren Scarione çaprazdan vuruşunu yaptı fakat top taca gitti. 61' Kasımpaşa'da Barış, Fernandao'ya yaptığı sert hareket sonucu sarı kart gördü. 63' Sol kanattan çizgiye inen Ferhat topu ön direğe ortaladı o noktada Şener vuruşunu yaptı fakat kaleci gole engel oldu. 64' Ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Fernandao ceza sahasına girdi vuruşunda kaleci Isaksson topu kornere çeldi. 66' Kasımpaşa Donk'la eşitliği yakaladı. 1-1 69' Bursaspor'da Şamil yerini Bekir'e, Fernandao yerini Sestak'a bıraktı. 74' Ferhat Kiraz Bursaspor'da sarı kart gören oyuncu. 76' Bursaspor'da Caja yerini Enes'e bıraktı. 79' Bekir Yılmaz Bursaspor'da sarı kart gören oyuncu. 82' Kasımpaşa'da Viudez'in yerine Tunay oyunda. 88' Karşılaşmanın son 10 dakikasında tempo iyice düştü oyun orta saha mücadelesi şeklinde geçiyor. 89' Bekir'in indirdiği topla kaleciyle karşı karşıya kalan Enes vuruşunu yaptı fakat kaleci başarılıydı. 90' Karşılaşmanın ikinci yarısına 3 dakika ilave edildi. 90+2' Bursaspor son anlarda çok etkili geldi. Enes'in pasında topla buluşan Sestak'ın vuruşunda kaleci topu çeldi. 90+3' Karşılaşma 1-1 beraberlikle sona erdi.

Osmangazi Faaliyet Raporu kabul edildi Haber

Osmangazi Faaliyet Raporu kabul edildi

Belediye meclisi, çarşamba günü yapılan ilk toplantısının ardından 2013 yılı faaliyet raporunu görüşmek için toplandı. CHP grup sözcüsü Recep Çohan, “Sadece bugünü değil, Osmangazi’nin geleceğini kurtaran, halkımızın refahını artıracak projelere destek olacağız. İnsanımızın hayatını kolaylaştıracak projelere destek verirken, yanlışların da karşısında durup, takipçisi olacağız” dedi. MHP adına söz alan Cemil Aydın da konuşmasında, “Bu dönem, belediyenin daha şeffaf ve hesap verebilir şekilde yönetilmesini istiyoruz. Geçen dönem olduğu gibi bu dönem de yanlış gördüğümüz işlerin karşısında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, geçen 5 yıllık sürede samimi ve şeffaf bir yönetim anlayışı sergilediklerini söyledi. Dündar, “Evet, biz son derece samimiyiz ve bu samimiyeti herkesten bekliyoruz. Osmangazi için tek yumruk olup çalışırsak, bundan herkes kazançlı çıkar. Elbette muhalefet olacak, ancak yapıcı muhalefet olursa bundan kimse zarar görmez. Biz bu şehri yeniden ihya edecek, yeniden imar edecek vizyon projeler geliştirdik. Son derece uyumlu çalışarak, birçok projemizi muhalefetin de onayı ile hayata geçirdik. İhtisas komisyonlarımız iktidarıyla, muhalefetiyle Osmangazi’nin geleceği için çalışıp proje geliştirdi. Bunun önümüzdeki dönemde süreceğine inanıyorum” dedi. “DEVASA PROJELER ARTIK SIRADANLAŞTI” Geçen 5 yıllık sürede Osmangazi’de bir çok en ve ilkleri hayata geçirdiklerini, ortaya koydukları hedefleri dönem içerisinde revize edip ikiye katladıklarını ifade eden Dündar, “Osmangazi’de devasa projeler artık sıradanlaştı. Artık otoparkları, meydanları konuşmuyoruz, çünkü onlar hayata geçirilen projelerin birer parçası haline geldi. Geçtiğimiz dönem, sadece akıllı bütçe yönetimi sonucu ihalelerdeki kırımlardan tam 60 milyon lira kazanç elde edip bunu yatırıma dönüştürdük. Mahallelerimizin ve sokaklarımızın nefes alabilmesi için geliştirdiğimiz projeleri hayata geçirmek için, yalnızca kamulaştırmalara 225 milyon liranın üzerinde para ödedik. Hizmet gittikçe vatandaşın talepleri de artıyor, artacak. Bizler de bu talepleri bir bir yerine getireceğiz. Modern ve yaşanabilir bir şehri birlikte inşa edeceğiz” dedi. “KARARLIYIZ, SAMİMİYİZ, ŞEFFAFIZ” Osmangazi’nin en büyük sıkıntısının plansız ve çarpık yapılaşma olduğuna dikkat çeken Dündar, “Vatandaşımız yıllar boyunca belediyenin önünde gitmiş. Önce evler, sokaklar, mahalleler kurulmuş, ardından belediye hizmet götürmüş. Plansız ve çarpık yapılaşma yüzünden şehirde nefes alacak alan kalmamış. Biz geçen dönem planlı şehirleşmenin adımlarını attık. Hamitler, Bağlarbaşı ve Demirtaş gibi bölgelerimizde imar planlarını yenileyerek, modern yerleşim alanlarının önünü açtık. İnşallah bunu tüm Osmangazi’ye uygulayacağız. Hazırladığımız kentsel dönüşüm master planıyla, bunun altyapısını oluşturduk. Bizler bu konuda son derece kararlıyız. Bizden önceki yönetimler her dönem bir mahalleyi kurtarsa, bugün yaşadığımız sıkıntılar olmazdı. Biz bu şehre sahip çıktık. Hedefimiz, kimseyi ne mağdur, ne de rant sahibi yapmadan dönüşümü hayata geçirmek. Biz bu konuda kararlıyız, samimiyiz, şeffafız” diye konuştu. Başkan Dündar’ın konuşmasının ardından 2013 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Uludağ'da kar sürprizi Haber

Uludağ'da kar sürprizi

Uludağ'da dün gece hava sıcaklığı eksi 4 dereceye kadar düştü. Dün gece ve bugünkü kar yağışıyla birlikte Uludağ yeniden beyaz gelinliğini giydi. Otelciler sezonu kapatsa da, bazı tesisler halen hizmet veriyor. Günübirlik gelenler ile Arap turistlere bazı işletmeler hizmet veriyor. Kafe işletmecisi Mesut Dönmez, Uludağ'da otellerin sezonu kapattığını ancak kendilerinin hizmet verdiğini kaydederek, "Kar nisan ayının ortasında sürpriz yaptı. Kış mevsiminde böyle kar olmamıştı. Keyfini bizler çıkarıyoruz" dedi.   Uludağ Kayak Kulubü Başkanı Resul Köylü de; "Sezonu kapatmıştık. Kar yağışının şaşkınlığını yaşıyoruz. Kar kalınlığı pistlerde 40 santimetreyi buldu. Hafta sonu tüm Uludağ tutkunlarını bekliyoruz. Şu anda pistlerde kayak yapılabiliyor" diye konuştu. Öte yandan Uludağ'a gelen Arap turistler ve günübirlikçiler telesiyejler ve kar motorlarına akın ettiler. Arap turistler kar sürprizi karşısında büyük keyif yaşadılar. Uludağ'da çalışanlar ve günübirlikçiler de pistlerde kayak yaptılar. Bazı tatilcilerin kar topu oynaması dikkat çekti. Uludağ'da hava sıcaklığının iki gün daha eksi 4 ile 6 derece arasında değişeceği, salı günü mevsim normallerine ulaşacağı öğrenildi. Uludağ'daki kar yağışı Bursa'yı da sevindirdi. Barajlardaki doluluk oranlarının geçtiğimiz yıla göre yarı yarıya azaldığı Bursa'da son yağışın önemli ölçüde katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.