Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AR-GE Proje Pazarı başladı

Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı’nın Türkiye’de rol model kabul edilip diğer sektörlere de uygulandığını ifade eden UTİB Başkanı İbrahim Burkay, 2013 yılındaki 8,4 milyar dolarlık ihracatı 2014 yılında 9 milyar doların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2014 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2014 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AR-GE Proje Pazarı başladı

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM), Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve TÜBİTAK desteğiyle düzenlediği "6. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi”ne ev sahipliği yaptı. Orhangazi Salonu’nda düzenlenen ve iki gün sürecek olan 6. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı’na Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ile yerli yabancı yüzlerce iş adamı katıldı. Zirvenin açılış konuşmasını yapan UTİB Başkanı İbrahim Burkay, Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı’nın Türkiye’de rol model kabul edilip diğer sektörlere de uygulandığını ifade etti.

2013 yılındaki 8,4 milyar dolarlık ihracatı 2014 yılında ise 9 milyar doların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirten Burkay, “Bilindiği gibi tekstil sektöründe 2012 yılını 7,9 milyar dolar ve 2013 yılında 8,4 milyar dolar ihracat ile kapattık. Bu yıl ocak-mart aylarında 2 milyar 256 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Yüzde 9,2 ihracat artışı oldu. Bu yıl sonundaysa 9 milyar dolar üzerinde bütün zamanların rekorunu kıracak bir rakama doğru ilerlediğimizi görüyoruz. Eğer burada Bursa’yı Türkiye’nin ilk 3’ünde, dünyanın ilk 100’ünde konumlandıramazsak, gelecek nesillere karşı sorumluluklarımızı yeterince yerine getirmemiş oluruz. Dünyadaki ilk 100 üniversite içerisinde ABD’den 50 üniversite bulunmaktadır. Dünyadaki ilk 50 inovatif şirket içinde ABD’den 17 şirket bulunmasına rağmen, hala inovasyon yarışında geri kalmamak üzere stratejik planlar yapmaya devam ediyor” dedi.

Her biri Türkiye tekstil sektörü için çok önemli pazarlar olan Rusya, İtalya, ABD, Çin, Almanya, Belçika ve Brezilya gibi ülkelerde yapılan faaliyetlerin büyük bir yankı uyandırdığını ifade eden Burkay, uluslararası danışmanlık ve finans kurumları raporlarında 2050 yılında Türk ekonomisinin Avrupa’nın ikinci büyük ekonomisi olacağının açık bir şekilde görüldüğünü söyledi.

Tekstil ve hazır giyim sektörüne bakıldığında gayri safi milli hâsılaya katkısının önemli olduğunu vurgulayan Bursa Valisi Münir Karaoğlu, “Tekstil, Türkiye’nin gerçekten lokomotif sektörlerinden bir tanesi. Pazardaki payını daha çok arttırmak için inovasyon ve Ar-Ge yapmalıdır. Tekstil sektörünün payına baktığımızda yüzde 8’lerdeki oranı yüzde 15’lere çıkarmak mümkün” diye konuştu.

Tekstil ve hazır giyim sektöründe en inovatif firmalara ödülleri takdim edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.