Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zaferin izleri bu merkezde…

Yazının Giriş Tarihi: 24.07.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.07.2020 00:00

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nca açılan Dijital Gösteri Merkezleri 15 Temmuz 2016’da hain darbe girişimine karşı verilen mücadele ve kazanılan zafer bu dijital ortamda yeniden canlandırılıyor.

Türkiye bundan 4 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızan FETÖ’cü ihanet tayfası 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taviz vermeyen duruşu ve Türk Milletinin azmi ve cesareti darbe girişimini bozguna uğratarak, tarihte eşine az rastlanılacak bir zafere imza atmış oldu.

251 vatandaşın şehit olduğu gecede, 2 binden fazla yurttaşımız da gazi oldu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın FETÖ ihanetini unutturmamak için özverili bir girişimi ve çabası var.

İşte tam da burada bu ihaneti ve ihanete karşı kararlı duruşun sergilendiği Dijital Gösteri Merkezleri açıldı, halkın silahını halka doğrultarak yapılan ihanetin belgeleri ve fotoğrafları bir animasyon gösteri ile anlatılıyor.

Önceki gün, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürü Ali Fuad Gölbaşı’nın daveti üzerine Bursa’da açılan Dijital Gösteri Merkezi’nin Bursa’daki törenine basın temsilcileriyle birlikte ben de katıldım ve 15 Temmuz gösterimini hep birlikte izledik.

Bursa’da Millet Bahçesi’nde kurulan merkezde 15 Temmuz gecesine yeniden yolculuk yaptık diyebiliriz. Animasyon gösterilerinde o gecede yaşananlar gözler önüne seriliyor.

Merkezi gezmeden önce Bursa Bölge Müdürü Ali fuad Gölbaşı, İletişim Başkanlığı’nın amaç, hedef ve faaliyetleri ve Bölge Müdürlüklerinin yapılandırma süreci hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

BURSA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ OLDU

Gölbaşı’nın açıklamalarında;

Milli, tarihi, kültürel ve bilimsel zenginlikleri yeni iletişim ve gösterim tekniklerini kullanarak vatandaşların erişimine sunan İletişim Başkanlığı, "15 Temmuz Milletin Zaferi" temalı Dijital Gösterim Merkezlerini Bursa, Çanakkale, Samsun, Konya, Kayseri, Antalya ve Diyarbakır'da açtığını belirterek, 15 Temmuz zaferini unutturmamak adına hazırlanan Dijital Gösterim Merkezlerinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün  15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında milletin verdiği mücadele ve kazanılan zafere ilişkin önemli anlar Temmuz ayı boyunca dijital ortamda sergileneceğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı 18 ilde İletişim Başkanlığı Bölge Müdürlükleri kurulduğunu açıklayan Gölbaşı,  Bursa’nın  Bölge Müdürlüğü olduğu, Yalova ile Bilecik’in Bursa Bölge Müdürlüğüne bağlandığını söyledi.

Gölbaşı, konuşmasında bugün itibariyle  bu üç ilde 416 basın kartı sahibi gazeteci ve 135 yayın bulunduğunu hatırlattı.

Gölbaşı, açıklamalarında, bundan sonraki süreçte de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülük ettiği SİHA, Anadolu Uçak Gemisi, Hürkuş gibi Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği üstün teknolojiye sahip savunma sanayii üretimlerinin dijital haritalama gösterimlerinin olacağını söyledi.

Aynı zamanda  dijital savunma sanayilerinin üretimi ve gösteriminin yanında 360 derece görsel deneyim alanında ise 30 Ağustos Zafer Bayramı, Selçuklu Mimarisi, Göbeklitepe, Anadolu'nun Yüzleri gibi tarihi ve kültürel temaların dijital gösterimleri gerçekleşecek.

Bu çalışmalar çerçevesinde Ara Güler, Necip Fazıl Kısakürek, Mevlana Celaleddin-i Rumi gibi tarihi şahsiyetlerin dijital hologram gösterimleri,  Türkiye'nin 2023 hedefleri ve mega projeler gibi atılımlar da ziyaretçilere sunulacağını altını çizdi.

Ali fuad Gölbaşı’nın değindiği bir başka önemli konu ise İletişim Başkanlığı’nın yapılandırma süreci ile ilgili bilgiler oldu.

Bu bağlamda, iki yılı geride bırakan İletişim Başkanlığı, mülga Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanlığının yerine getirdiği tüm görevleri devraldığını belirtti.

 Bu gelişmelerle birlikte TRT', Basın İlan Kurumu ve Anadolu Ajansı’nın faaliyetlerinin koordinasyonu ve denetimi de yine İletişim Başkanlığı’nın sorumluluğuna geçtiğinin bilgisini veren Gölbaşı, devlet ile millet arasında iletişim köprüsü vazifesi gören ve dünyanın en büyük ölçekli kamu iletişim platformu olan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) de İletişim Başkanlığı bünyesinde faaliyet yürüttüğünü söyledi.

Özetle, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte kurulan ve faaliyetlerini etkin bir şekilde sürdüren İletişim Başkanlığı önümüzdeki süreçte yeni hamle ve girişimlerle önemli ilklere imza atılacağının sinyali verildi.

Bu anlamda Dijital Gösteri Merkezleri ile önemli bir çalışmaya imza atılmış. FETÖ’cü hainlerin darbe girişimini hafızalarda silinmeyen o görüntüleri yeniden bizlere sergiliyor.

Son olarak şunu belirtmekte fayda var. Temmuz ayı süresince açık olacak Dijital Gösteri Merkezi Bursalı ziyaretçiler 12:00 ile 20:00 saatleri arasında gezebilecek. 15 Temmuz’a dair görüntülerin olduğu merkezi ziyaret etmenizi öneririm.

Sağlıkla kalın!

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.