Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zafer Değil Destan

Yazının Giriş Tarihi: 13.12.2020 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.12.2020 00:01

Mustafa Er futbolculuk döneminin son demlerini Denizlispor’da yaşarken, Ertuğrul Sağlam ise 2010’da Süper Lig şampiyonu Bursaspor’un takım komutanı unvanıyla Başkan İbrahim Yazıcı ile Özlüce’de gururla tavla atıyordu.

Anlayacağınız Timsah Arena’daki dün geceki oyun sonucu merakla beklenen tipik bir kalfa-usta kapışmasıydı. Sezonun geride kalan ilk 5 haftası sonunda 19.5 faul ortalaması ile ‘Ligin en sert takımı’ Bursaspor olurken, Samsunspor onu takip ediyordu. Maçlar ilerledikçe Karadeniz temsilcisi bu kimliği Timsah’tan alıp yerine oturdu. Anlatmak istediğimiz şu: Ertuğrul Hoca’nın takımlarıyla oynamak zor iştir. Çünkü Sağlam’ın sisteminde basketteki taktik fauller gibi, tehlikeyi hissettiklerinde hemen faule başvurmak önemli bir yer tutar. Bu durumda hem oyun soğur, hem de oyuna çabukluk getirmek zorlaşır.
Ancak bu düşünce dün akşam için tam ters patladı. Her yapılan faulde konuk ekip kendi kalesinde pozisyon gördü. Mustafa Hoca’nın öğrencileri konuk Ertuğrul Sağlam’a olan saygılarından olsa gerek ilk 20 dakikayı geriye çekilerek rakip pozisyonları önleyerek geçiştirdi. Ne zamanki ‘bu kadar konukseverlik yeter’ diyerek cepheden sıcak çatışmaya girdiler ilk rakip kale ziyaretinde tabelayı lehlerine değiştirdiler.

Burak Altıparmak adrese teslim ortasında Batuhan Kör penaltı noktasında topa gelişine meşin yuvarlağı Samsun ağlarının tavanına ampul gibi astı:1-0...

İşte o 19 yaşındaki Batuhan var ya öyle bir gol daha yazdı ki kelimelerle anlatılmaz ancak yaşanır. Ceza sahasının ön çizgisinde ince bir ayak hareketi ile rakibi ekarte edip, önünü boşalttı ardından 20 metreden çıkarttığı müthiş bir sağ dış bazukayla topu ağlarla yapıştırıp dosta-düşmana şapka çıkarttı.2-0...

İkinci yarıda farkı azaltmayı hedefleyen konuk Samsunspor doğal olarak farkı azaltmak hedefiyle tempoyu yükseltip vites büyütürken, ev sahibi takım ise direksiyonu bir an olsa bile bırakmıyordu...

Ne zaman ki 61. dakikada Bursaspor’da sorumsuz bir sorumlunun işlediği ‘faili belli bir cinayet’ işleniyordu işte o zaman da karşılaşma yürekler ağızda seyredilen bir oyuna dönüşüyordu. 2 saniye içinde üst üste sarı kart görerek oyun dışı kalan bir oyuncuyu bunca yıllık meslek hayatımda ben görmedim. 30 dakikadan fazla takımını 10 kişi oynamaya mahkûm eden bir takım kaptanının bu eylemi tek kelime ile takımına arkadaşlarına ve de camia resmen ihanettir!

Neyse kötü şeyleri yazıp bu keyifli futbol gecesinin tadını kaçırmayalım. Sahada sayısal olarak bir azalan Timsah’ın üzerine risk alarak saldıran Karadeniz ekibinin arkasında bıraktığı lebiderya arazi de boş koşu yaparak babası yaşındaki Erhan Çelenk’i attığı çalımla tuş eden genç Çağatay skoru belirlerken ‘10 Kişilik Samsun Destanına’ da nokta koyuyordu: 3-0...

MAÇIN HAKEMİ: Batalla’nın Bursa’ya veda ettiği son Trabzon maçında kartlarını hatıra olarak Arjantinli oyuncuya hediye eden Yaşar K. Uğurlu benim gönül adamımdır. Özer’e gösterdiği kartlarda yerden göğe kadar haklıdır.

MAÇIN ADAMI:. Başta Özer Hurmacı olmak üzere 3 puanı pençeleyen adam olarak kaleci Ataberk olarak ellerinden öpmeyenlere hakkını helal etmesin. 

MAÇIN OLAYI: Bu maça kalfa olarak çıkan Mustafa Er’in usta Ertuğrul Sağlam’ı 10 kişiyle bozguna uğratması.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.