Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüreğimizi yakan yangınlar

Yazının Giriş Tarihi: 01.08.2021 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.08.2021 00:01

Çocukluğumuzda çok iyi hatırladığımız Kurban derisi bağışı vardı. Adres daima Türk Hava Kurumu olurdu, göklerde uçaklarımızı mutlulukla izlerdik. Bir süre sonra her nasıl türedilerse Türk Hava Kurumu ile kendince kurban derisi bağışı toplama rekabetine giren bir Siyasal İslamcı grup türedi. Çocukluğumdan kalan bu hatıraların nedenini bu gün çok daha iyi anlıyorum. Bu millete din sömürüsü ile her şeyi yaptırabilir siniz, o süreçte benzeri söylemlerle milletten kurban derilerini bu şekilde kendilerine toplayıp servet yapanlar oldu. Yunanistan da tatil bölgelerinin boş olduğu bilgileri gelirken ülkemizde boş yatak kalmadı, burası düşündürücü, asırlardır bizim kadar koynunda yılan besleyen bir millet olmamıştır önce 23 farklı yer sonra, 54 derken cumartesi itibarı ile farklı bölgede yangın çıkması ihanetin ve kalleşliğin daniskasıdır. Bu konuda çok önemli yazılar yazan Adalet partisi Bursa eski milletvekili Ertuğrul Mat'ın sert ve dolu yazıları ile okurlarımızı buluşturmak isterim, Allah kendisine uzun ömürler versin.

TÜRK HAVA KURUMU RESMİ WEB SITESINDEN:

"5 Ağustos 1925 tarihinden itibaren 'kamu yararına çalışan dernek' statüsündedir. Merkezi "Ankara'dadır. Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu THK'nın manevi koruyucularındandır. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Kuvvet Komutanları, Ankara Valisi doğal üyeleri arasında bulunmaktadır."

***

"1997 Yılında Türk Hava Kurumu Tarafından 1.Dünya Hava Oyunları Türkiye'de Yapılmıştır."

Siz 1996 yılında dünya çapında bir organizasyon başarıyla yapan bir kurumu 20 seneye varan iktidarınız döneminde, ne hale getirdiniz. Hangarda çürüyen o uçaklar sizden önceki dönemden mi kaldı?

Yoksa sizin döneminizde mi alındı?

Sizden evvel alındılarsa, ömürlerini tamamlayıp tamamlamadıklarına baktınız mı?

Kamu yararına dernekler, özel bir denetime tabidir, denetlenmediyse, sizin zamanınızda denetlenmemiştir.

Bir müessesede yolsuzluk varsa, sizin zamanınızda yapılmıştır.

İşe yaramaz uçaklar alınmışsa, sizin zamanınızda alınmıştır.

Uçaklar hangarlarda çürümüşse, sizin zamanınızda çürümüştür.

O uçakların motorları çalınmışsa, sizin zamanınızda çalınmıştır.

O isminde Türk olan kurum batmışsa, sizin zamanında ve adı yüzünden batırılmıştır.

O söndürülemeyen yangınlar yüzünden yanan ormanlar sizin tarafınızdan imara açılmıştır

Bana masal okumayınız.

TÜRK HAVA KURUMU İLE İLGİLİ OLARAK HAFIZAMDA KALANLAR.

Sayın Bakan Bekir Pakdemirli, uçuş eğitimi almış ve Pilot Brövesi sahibidir.

Babası rahmetli Ekrem Pakdemirli de uçuş eğitimi ve Pilot Brövesi almıştı..

Bu eğitim ve pilot brövelerini Türk Hava Kurumu vermektedir.

Türk Hava Kurumu Üniversite Kurmak için yetki almıştı..

Fetö'cüler Ankara'daki Fatih Hastahanesini Tıp Fakültesi' ne çevirmek ve üniversite kurmak için Türk Hava Kurumunu ele geçirmek için harekete geçtiler. Rahmetli ve tartışmasız Atatürkçü dostum Prof.Mithat Melen ve Prof. Tacettin Güçyener, Türk hava Kurumun'da hem suistimallere, hem o zaman daha darbe teşebbüsüne girişmedikleri için himaye gören Fetöcülere karşı mücadele ettiler. Sayın Bekir Pakdemirli' nin ağabeyi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi hocalarından Prof.Mehmet Pakdemirli 2016 yılından beri Fetö' den tutukludur. Türk Hava Kurumu' ndaki yangın söndürme uçaklarının kapasitesi 4.900 Litre, Sayın Tarım ve Orman Bakanımızın hazırlattığı " Yangın söndürme uçak ihalesinde, minimum su taşıma kapasitesini 5000 litre olarak tespit ve ilan ederek, THK" nu ihale dışı bırakmıştır. Bu iktidar tarafından THK' nun başına kayyum olarak tayin edilen zat- ı muhterem buna itiraz edip, gerekli teşebbüsleri yapmamış. Ve: Türkiye cayır cayır yanarken o yörelerin Belediye Başkanları acaba bir destek olur mu? diye kendisini ararken, telefonunu kapatıp, bir yakınının düğününe gitmiştir. Netice..? Neticeyi yazmak için, 60 senedir yazı yazan Ertuğrul Mat'ın sözlüğünde bunu ifade edecek kelime yok. Altını siz doldurun.

MİT İNCELEMELİ

Ülkemizin güney ve güney batısında ardıardına çıkan yangınlar, bana Yunanistan' da hâlâ açık olan ve PKK militanlarını yetiştiren Lavrion kampını hatırlattı. Türkiye' nin Kıbrıs' ta iki devletli çözüm modelini gündeme getirmesi ve Maraş' ın bir kesiminin turizme açıldığını iĺan etmesine Yunan istiharatının PKK' lı hainleri kullanarak yaptırdığı kundaklamalar olabilir bu alçaklık.

Bu sebeple tahmin ediyorum ki, MİT DE kendi cephesinden bu işin peşine düşecektir.

GEÇMİŞ VE İNTİKAM' IN TEZ OLSUN TÜRKİYE'M!

Ertuğrul MAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.