Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yolun sonu Süper Lig

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2020 00:00

İrfan Buz, 3’te 3 yaptı. Teknik direktörlük koltuğuna oturduktan sonra fire vermeden devam ediyor. Ortaya konan futbolun kalitesi hakkında uzun yorumlar elbette yapılır da ben “1-0 olsun bizim olsun kafasındayım” açıkçası. Süper Lige doğru adım adım ilerliyoruz. 5 maçın üçünü aldık. Kaldı 2 maç. İrfan Hoca, onları da alıp bizi bu ligden kurtaracaktır. Bütün şehir buna inanıyor. Maçtan sonra yaşananlarda fotoğrafı net ortaya koydu.

Şöyle arkamıza yaslanıp rahat bir maç almak bize haram. Ölüp ölüp dirileceğiz ki adet yerini bulsun. Evet, Bursaspor karşısındaki rakiplerin ekstra motivasyonunu kimse göz ardı etmemeli, ama özeleştiri de yapmalı. Ortaya koyduğun futbolda meymenet yok. Burak Kapacak, Çağlar ve Traore’nin ekstra hırsı ve motivasyonu 3 puanı bize getirdi. Üstelik 10 kişi kaldığımız maçta büyük riske soktuk bu yolculuğu. Rotamızdan uzaklaşabilirdik. İrfan hoca, ilk 45 dakikada sahaya 2 gol bulacak takımı sürmelisin, 90 dakika taraftarı verem eden takımı değil. Allah aşkına ne yap et bir yolunu bul ve önümüzdeki maçlardan da puan almayı başar. Bu şehir sana güveniyor.

Bu arada bir başka konuya parantez açmak istiyorum. Değerli ağabeyim Zeki Bulut’un sitemine yer vermek istiyorum. Stadyumların taraftara açılmasından yana kendisi. Hasta Bursasporlu, laf aramızda Bursasporlu olup ta hasta olmayan yok zaten aramızda çok şükür. Neyse Altınordu maçını izlemek için Ünlü Cadde’ye pasaja gitmiş. Ve olanları gelin kendi cümleleriyle öğrenelim.

“Bu akşam maçı izlemek için Ünlü Cadde’ye pasaja gittim. İnsanlar dirsek temasında mecburen yan yana oturup maçı izliyorlar. Stadyum yasaklanınca, bu insanlarda, maç izlemek için çözüm üretmeye çalışıyorlar. Bursaspor’un Süper Lige çıkma maçlarını izlemek ve bir tarihe daha tanıklık etmek için maç izlemeye gidiyorlar. Aldıkları büyük riskin farkında olarak. Oysa stadyumda iki koltuk boş bırakılsa, 40 binlik stadyumda 10 binin üzerinde taraftar maçı izleyecek ve takımına hem maddi hem de manevi destek verecek. Buna neden engel oluyorlar anlamıyorum. İnsanlar stadyumlarda inanın daha güvende olurlar. Diğer türlü kahvede, pasaj da, restoranlarda, zaten burun buruna maç izliyorlar. Ve bu durum çok daha tehlikeli.”

Sevgili Zeki ağabey bu siteminde haksızda sayılmaz. Maçı izlemek isteyen herkes kahveler, cafeler, restoranlar ve benzeri yerlere gidiyor. Bu yerlerde sosyal mesafe yok ise taraftarı stadyuma almamanın ne gibi bir sakıncası olabilir k? Önlem alarak taraftarlarda bu eziyetten kurtarılmalı. Risk her yerde. Önlemlerinizi aldıktan sonra neden olmasın? Madem normalleşme sürecindeyiz, artık böylesi yasaklar da sona ermeli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.