Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yolun sonu Süper Lig!

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2020 00:00

Sonunda camia olarak nefes aldık. Transferler geldi imzalar atıldı, lisanslar çıktı. Derin bir oh çektik. Futbolcular Akhisaar maçında sahada olacak. İnanıyorum ki o maçta sahadan farklı bir skorla ayrılacağız hem de cebimizde 3 puan ile.

Bursaspor'un Süper Lig yürüyüşü başladı. Taraftar olarak kenetlenme zamanı. Takıma, kulübe, futbolculara ve başkana sahip çıkıp, destek verme zamanı. Eleştiri doz aşımı olunca yarar sağlamaz, aksine olumlu giden her şeyi de içten içe çürütür. O nedenle şapkaları önünüze koyun ve Bursaspor'dan yana saf tutun. Yürüyecek yol var şampiyonluğa doğru. Ve bu yol da artık eleştiri oklarının kınına geri sokma zamanı. Sakinleşip sonuca odaklanın. En doğrusu da bu.

Gelen futbolcuların imza atarken söyledikleri her söz çok güzeldi. Lakin aralarında öyle biri vardı ki, kurduğu cümlelerle Bursaspor'un net fotoğrafını çekti. Evet Kaleci Emrullah Şalk idi. Maddi durumu en iyi kulüplerden biri olan Adana Demirspor'dan elindeki 1.5 yıllık kontratı feshedip geldi Emrulah. Açıklamalarını çok değerli buluyorum. Öylesine inanmış, öylesine bir görev edinmiş ki kendisine. Bursaspor'un Süper Lig yürüyüşünü dava olarak sahiplenmiş. "3 şampiyonluğum var dördüncüsünü yaşamak istiyorum. Ama bu bizim için bir şampiyonluk davası değil de bir kulübün geleceğini kurtarma davası gibi gözüküyor. Bu kulübün ve hepimizin geleceği adına, bir şampiyonluk yarışı olarak değil de bir dava olarak görüp böyle çalışmak, sizlerin de desteğiyle Mayıs'ın 2'sinde güzel bir kutlama yaparız."

Gerçekten şu öfkeleri, aşağı çekmeleri bir kenara bırakıp tek yürek olunmalı. Başka bir yol yok başarıya giden. Hep beraber sabır göstererek bu yürüyüşü gerçekleştirmeniz şart. Hem de fire vermeden.

Bir parantez daha açmak istiyorum. Bursaspor'un onca borcu var iken kimse bu derdin altına girmek istemediğinde O çıktı, "ben yükü taşırım" dedi ve Bursaspor Kulübü başkanı oldu. Arkadaşlar ortalık başkan adayıyla dolu değildi. Bunu farkındayız değil mi? Mesut Mestan'a çok ağır eleştiriler yapılıyor sanki. 3 dönem başkanlık yaparak takımı bir alt lige düşürme yeteneksizliğini gösteren Ali Ay unutuldu. Yeni günah keçisi Mesut Mestan oldu. Arkadaşlar bu takımı Mesut Mestan düşürmedi, aksine o Süper Lige çıkarmaya çalışıyor. Şu linç etme kültüründen hızla uzaklaşmakta yarar görüyorum. Öyle ya da böyle, sevilir ya da sevilmez. Onca yükün altına cesaretle girdi mi girdi. Kasada bir kuruş yok, alacaklar kapı dövüyor. Gemiyi limana yanaştırmaya çalışıyor, ama sürekli dışarıdan kafasına taş atılıyor. Bu kadarını da hak etmiyor sanki. Eleştiri ikliminden kurtulup başarıya odaklanmalı. Süper Lig bizi bekliyor.

Kabullenemediğimiz bir ligdeyiz elbette. Şehir dinamikleri Bursaspor'un olması gerektiği gibi elinden tuttu. Bursaspor'un üzerindeki kara bulutlar yavaş da olsa yerini aydınlığa bırakmaya başladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın olağanüstü çabası görmezden gelinmemeli. Onca eleştiriye rağmen hala daha Bursaspor'dan vazgeçmedi. "Yeniden büyük Bursaspor" sloganıyla yola çıkılan kampanya meyvelerini veriyor. Bursa Valisi Yakup Canbolat, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursaspor Kulübü Başkanı Mesut Mestan'ın güç birliği, bu şehrin en büyük marka değeri olan Bursaspor'u yeniden şahlandıracak. Yolları açın Timsah ait olduğu lige dönüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.