Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmaz'dan gönül belediyeciliği

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2019 00:01

Yıldırım'ın makus kaderini herkes bir kenara attı. Batık bir belediyeyi devir alan ve edep çerçevesinde işine gücüne bakan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın azmini görmek gerekiyor. Kararlılıkla ve herkesle barış içerisinde bir Yıldırım inşa etmek için uğraş veren Oktay Yılmaz'ın en büyük yükü belediyenin borçları. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali döneminde menfi yönetilen, yanlış yatırımlar ve yetersiz bürokratlar ile milyonlarca borca batırılan Yıldırım Belediyesi'nin önümüzde ki 5 yılı karanlık. Yıldırım ile kucaklaşarak, Yıldırımlılarla ele ele vererek sorunları aşmaya çalışan Oktay Yılmaz'ın en büyük destekçisi ise, Yıldırım esnafı.

Önceki gün Yıldırım Belediyesi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarla bin çocuğu bayramlık ile sevindirdiklerini ifade eden Oktay Yılmaz'ın gözlerinde ki sevincin tarifi yok. Kentlilik bilincini zengin ve fakir arasında gönül köprüleri kurarak güçlendiren Yılmaz'ın oturduğu koltuğu hak ettiği şimdiden belli. Yıldırım'ın elbette birçok sorunu var. En önemli sorunu ise, çarpık yapılaşma ve fakirlik. Sosyo ekonomik geçmişi kötü, geleceği ise pek umut vermeyen Yıldırım'da son fırsat Oktay Yılmaz.

Başarılı bir belediye kadrosu ile işleri kontrol altına alan Oktay Yılmaz'ın bu süreçte en önemli destekçileri belediye başkan yardımcıları. Ali Mollasalih, Yaşar Elmas, Sedat Servethocaoğulları ile güçlü bir A takımı kuran Yılmaz; Fatih Polat, Yusuf Demirok, Kamil Kanbur ve Mert Vahit Arslan ile de dinamik bir yapı oluşturmuş durumda. Yıldırım da sorunların aşılması için gece gündüz uğraş veren ekibin ortalama bir sene içerisinde Yıldırım Belediyesi'ni batık olmaktan su yüzüne çıkarması bekleniyor. Oktay Yılmaz'ın 'önceliğimiz hizmet' diyerek çıktığı yolda inanıyorum ki, Bursa Milletvekilleri de bütçe konusunda artık suskunluklarını bozarak kente gereken yatırımların gelmesi için Ankara bürokrasisini hızlandıracaklardır!

Dündar daha ne yapsın?

Elbette Ak Parti'de en kötü huy, borçlu belediyecilik. Belediyelerin borç yükü öyle bir konuma geldi ki, Türkiye'de neredeyse borçsuz belediye yok demeye başladık. Osmangazi Belediyesi'nin borçlarını ödeyerek yatırım yapabilir hale getiren Mustafa Dündar'ın ise başı Ankara ile dertte. Ak Parti'nin Bursa Büyükşehir'i almasının en güçlü nedenlerinden olan Osmangazi Belediyesi'nin yatırımlarına Ankara kayıtsız kalıyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek müsadeleri ve destekleri ile üçüncü dönemine devam eden Dündar'ın bazı yatırımları Ankara'nın bitik bütçeleri nedeniyle hizmete alınamıyor. Ankara'nın  gözünü kulağını İstanbul seçimlerine verdiği şu günlerde bürokrasi resmen Ak Parti'nin kafasına sıkıyor diyebiliriz.

İstanbul seçimleri ile hemhal olan Ak Parti Bursa Milletvekillerinin boşluğunu ise, muhalefet Milletvekilleri dolduruyor. Anlaşılan o ki, Ak Parti Belediyelerinin haklarını da CHP veyahut İYİ Parti Milletvekilleri arayacaklar! Kentin sorunlarından uzak, illa ki İstanbul diyerek Bursa'dan bir haber olanların Bursaspor'un küme düşmesine de diyecekleri birşey olmadığını biliyoruz. Seçim üzeri ayak oyunları ile koltuktan indirilmek istenilen, ancak Devlet Başkanı Erdoğan'ın doğrudan yana tavır alması ile birlikte tüm gücü ile sahaya inen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar daha ne yapmalı merak etmemek elde değil! Sabır taşlarını adeta kırdıracak yücelikte tevazu sergileyen Dündar'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere ilgili bakanlar ne zaman sahip çıkacak merak etmiyor değiliz. Ak Parti'nin elinde kalan en güçlü Büyükşehir olan Bursa'ya anlaşılan o ki mevcut kabine döneminde yatırım, bütçe ve gelecek yok! Hal böyle olacaksa, önümüzde ki sürecin Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti için ne kadar olumsuz bir dönem olacağını anlatmaya da lüzum yok.

Bursa gibi güçlü sanayi bölgeleri, turizm ve kırsal kalkınma fırsatları olan bir Büyükşehir'i Ak Parti'nin hem teşvikler hem de yatırımlar ile destek bütçeleri devreye alarak görme vakti geldi. Bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı verilmeyen Bursa'ya son dönem Ak Parti'nin sahip çıkmamasını Ak Parti teşkilatlarının da yetersizliği olarak okumak mümkün. Ak Parti Bursa teşkilatlarının kentin sorunları için daha fazla lobi yapması ve genel merkezi alkışlamak yerine masaya yumruğu vurma vakti gelmedi mi?

Velhasıl, Bursa'da sabrın sonu hayra alamet değil...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.