Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmaz, “2020 çözüm yılı olacak”

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2019 00:00

Siyasetin zor savaşlarının yaşandığı bir dönemi başarılı seçim sonuçları ile atlattı, Ak Parti Bursa. Özellikle Osmangazi, Yıldırım ve İnegöl’den alınan sonuçlar Ak Parti’nin Büyükşehir’de ipi göğüslemesini sağladı. Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın sükûneti ve samimiyeti ile teşkilat içerisinde oluşturulmak istenilen fitne ateşi hızla söndürüldü. Yıldırım’da yüzde 56,33 oy oranı ile Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Makine Mühendisi Oktay Yılmaz ile önceki gün gazetemizde keyifli bir programa imza attık. Bursa Haber Gazetesi ve TV’yi ziyaret eden Başkan Oktay Yılmaz, “el birliği gönül birliği güç birliği yaparak Yıldırım’ın sorunlarını 2020 yılında çözmeye devam edeceğiz. 2020 yılı birçok açıdan Yıldırım için çözüm yılı olacak” diyerek yeni yılda daha güçlü adımlar atacaklarını ifade etti.  

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katma değerleri ile yaşam kenti Yıldırım’ı inşa etmeye devam ettiklerini belirten Yılmaz, “Barış Manço Kültür Merkezi’nde sinema keyfini yeniden halkımızın hizmetine sunduk. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın destekleri ile Millet mahallemizde istihdam merkezi kurduk. Burada hem Bursa Ticaret ve Sanayi Odası hem İŞKUR hem de Belediyemizin var olduğu üçlü bir koordinasyon ağı var. Yine Büyükşehir Belediye Başkanımı Alinur Aktaş’ın desteklerini de unutmamak gerekiyor. 30 kişilik personeli ile istihdam merkezimiz Yıldırım halkının hizmetinde. İlçemizde işsiz birey bırakmamak için tüm gücümüzle çalışıyoruz” diyor. Yıldırım’ın çarpık yapılaşmasının önüne sadece kamu kurumları ve belediyeler ile geçmenin mümkün olmadığını ifade eden Yılmaz, “vatandaşlarımızdan rica ediyoruz kaçak yapılaşma girişimlerinde bulunmasınlar” diyerek çözüme halkın da destek vermesi gerekliliğini vurguladı.

Yıldırım’da aktif başarının sırrının Ak Parti İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşları ile ona başarılı koordinasyon olduğunu vurgulayan Başkan Oktay Yılmaz, Bursa Valisi Yakup Canbolat ile Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı’ya da kamu desteklerinden ötürü ayrıca teşekkür ediyor.

“En büyük destekçim ailem”

Uzun zamandır siyasetin içerisinde olması nedeniyle yoğunluğa çocuklarının ve eşinin alışık olduğunu ifade eden Başkan Oktay Yılmaz, “aileme zaman ayırmakta zorlandığım doğru. Akşamları geç vakitte bile olsa onlarla hasreti gidermeye devam ediyoruz. Bu yoğunluğa sabır gösteriyorlar. En küçük evladım kız olduğu için onunla fazla vakit geçiriyoruz. Çocuklarım ve eşimle birlikte bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz” diyor. Ailesinin her dönemde yanında olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, özellikle aile kavramının güçlenmesi adına yerel yönetim çalışmaları gerçekleştiriyor. Bir yanda aktif siyaset bir yanda aile ile bağlarının güçlü olmasını ailesinin desteklerine yoran Başkan Yılmaz, “en büyük destekçim ailem” diyerek siyasetçiye dair en önemli sırrı da vermiş oluyor. Biliyoruz ki, siyasetçi için aile yoksa siyasette hiçbir başarıya yer yoktur!

Albayrak, “yüzde eksi 3’ten pozitife dönüyoruz”

Genç kişiliği, aktif adımları ve karizmatik duruşu ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak her daim basının gözdesi ve gündemi oldu. Enerjik yapısı ile yürüttüğü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminden tutunda özel hayatı ve ailesi ile de gündemde olan Albayrak, siyasette var olmasını desteklediğim kişiliklerden. Her ne kadar ekonomiye dair olumsuz süreçleri ara sıra bile olsa sizlerden gelen kulak dolgunluğu ile sizlere aktarıyor olsam bile, 2020 yılına dair bahar esintileri keyiflendiriyor. Elbette sokağa bazı artıların yansıması o kadar hızlı ve kolay olmuyor. Bakan Albayrak, 2020 Merkezi Yönetim Bütçe ve Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmelerinde hem Milletvekillerinin sorularını cevapladı hem de merakla beklenen konulara açıklık getirdi. Albayrak, “Son 6 yılda, 2013 Gezi olayından bugüne kadar pek çok cephede fiili savaş, mücadele veriyoruz. 2015 yılında Rusya benzer operasyonlara maruz kaldı. Resmi, çok net okumamız gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yeni geçtiğimiz 3-4 aylık süreçte, Türkiye müthiş mücadele ortaya koydu. Türkiye ekonomik anlamda 3 büyük saldırıya maruz kaldı. Tarihi bir fırsatın eşiğindeyiz. Kaygılara katılıyorum, tozpembe böyle bir şey yok ama aynı paydadaysak bir ay öncesine gidiyoruz. Barış Pınarı Harekâtı oldu, ülke olarak parti üstü ortaya çıkan bu süreç, terör sorunu; ülkeyi bölme sorunudur. Türkiye kendi güvenliği için operasyon yapıyor. Son gelen gelir paketi bundan niye gocunuyoruz. 5 milyonun üzerinde bir evde oturuyorsa versin gelir vergisini. 500 bin TL'nin üzerinde geliri varsa daha çok vergi alacağız. 20 milyon mükellef var. Kaç kişi? 50 bin mükellefe dokunuyoruz” diyerek ekonomiye dair pozitif açıklamalarda bulundu.

Kabul etmeliyiz ki; Bursa gibi sanayinin, ekonominin, ihracatın başkenti olan bir Büyükşehir’de iktidarın hep artı taraflarını yazarak iktidarı ve hükümeti köreltmemiz beklenemez. Ve yine kabul etmeniz gerekiyor ki, yazılarımıza en net cevapları baskılar değil Ankara veriyor. Ankara’nın böylesine pozitif açıklamaları ile inanıyorum ki, 2020 yılında nakit sorunu aşılacak ve de vergi af tasarıları ile piyasalar canlanacaktır. Yeter ki, ekonomiye dair adımlar biraz daha hızlı atılsın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.