Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım’da özlenen bir tablo

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2021 00:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2021 00:44

Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü,  tarafından organize edilen ilmi, tarihi, kültürel, eğitici ve sanata yönelik, çalışmaları Yıldırımlılarla buluşturmaya devam ediyor.

Bir yılı aşkın süredir pandeminin getirdiği olumsuzluklardan tüm dünyada olduğu gibi ülke olarak biz de çok etkilendik. Ve çoğu şeyi sanal ortamda çevrimiçi programlarla hayatımıza katmaya çalışıyoruz.

Yıldırım Belediyesi de bu sıkıntılı süreçte insanlara iyi gelen çeşitli programlarla hizmetleri hayata geçirdi. Özellikle kültür ve sanat alanında gerçekleştirdiği önemli etkinlikler oldu.

Belediyenin bütünsel hizmet ve sosyal belediyecilik anlayışının gelişmesine ve kurumsallaşmasına katkı veren Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Yıldırım’da bu etkinlikleri pandemiye rağmen devam ettirdi. Bu bağlamda önceki gün Barış Manço Kültür Merkezi’nde ekim ayında online olarak başlayan çeşitli kursların sona ermesi nedeniyle sertifikasyon töreni vardı.

Birçok başlıkta açılan kursların töreni özlenen bir tablo ile ve bir hayli renkli görüntülere sahne oldu.

Ben de törene, Uygulamalı Drama, Uygulamalı Diksiyon, Online Drama, Online Diksiyon ve Etkili İletişim ve Beden dili derslerini veren Uzman eğitmen olan arkadaşım Ayfer Yiğit Saraçoğlu’nun daveti ile katıldım.

İyi ki de katılmışım!

Çok arzu ettiğimiz bir ortam olduğu için katılanlara güzel dakikalar yaşattı diyebiliriz.

Başka bir programından dolayı törene katılamayan başkan Oktay Yılmaz’a vekaletten başkan yardımcıları, Taner Taştekin, Yaşar Elmas, Mehmet Ali Yazıcı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Pınar Bursa ile birlikte eğitmenler, kursiyerler ve aileleri katıldı.

‘Yıldırım’da Kültür ve Sanata Engel Yok’ temalı olarak düzenlenen organizasyondan bahsedecek olursak göze çarpan önemli detaylar vardı.

Açılış konuşmasını başkan Yardımcısı Taner Taştekin yaptı.

Taştekin, konuşmasında Yıldırım Belediyesi’nin her zaman Yıldırımlıların hizmetinde olduğunu belirterek başladı. Pandemiye rağmen hayatın devam ettiğine dikkat çeken Taştekin, “Böylesine zor süreçlerde bile hayatın devam ediyor. Kültür ve Sanat pandemiye rağmen varlığını sürdürüyor. Yıldırım Belediyesi pandemide bile hayatın akışı için, insanlığın ihtiyaç duyduğu çalışmaların devamı için başkan Oktay Yılmaz’ın gayretleriyle ve Yıldırımlıların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen kurslar bugün bu noktaya geldi. Bu eğitimin mimarları kursiyerlerimizdir” dedi.

Ayrıca; Taner Taştekin, konuşmasında Bursa için başka bir ayrıntıyı daha paylaştı. Pandemi sürecinde belirli aralıklarla zorlu süreçlerden geçen Bursa’nın en son yeni normalleşme sürecinde sarı kategorisinde yer almadaki en büyük payının Yıldırımlılar sayesinde olduğunu söyledi. Kendilerine son dönemde durumla ilgili bir anket geldiğini belirten Taştekin, bu başarıdaki en büyük payının Yıldırım halkının maske, mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen olmaları ve gelinen bu durumun son derece sevindirici bir gelişme olduğunu vurguladı.

Son olarak belediyenin bu yöndeki çalışmalarının sürdüreceğini belirten Taştekin, kursa katılan kursiyerlere bundan sonraki hayatlarında başarı diledi, kurslarda eğitim veren hocalara da teşekkür ederek noktaladı konuşmasını.

Törende söz alan diğer başkan yardımcısı da Yaşar Elmas oldu.

Elmas ile tören başlamadan önce salon dışında ayaküstü sohbet etme fırsatımız oldu. Kendisi de hayatın normal akışının çok özlendiği ve bu tür buluşmaların hem halk için hem de yerel yöneticiler için önemli olduğuna değindi. Pandemide en büyük sosyal yaşamın dijital yaşam olduğunu söyleyen Yaşar Elmas, böyle buluşmalara hasret kaldığını belirtti. Kısıtlamalarda sanal dünyanın insan hayatında sadece bir yere kadar gittiğini belirten Elmas, devam eden korona sürecini, başta devletin tüm kurumlarının koordineli çalışması ve aşının bulunmasıyla birlikte kuralarla riayet ederek üstesinden geleceğini söyledi.

Sertifika töreninde hocalar eşliğinde çeşitli çalışmalar da gerçekleşti. Bu çalışmalarda en önemlisi, Uzman Eğitmen Ayfer Yiğit Saraçoğlu yönetimindeki Uygulamalı Drama, Uygulamalı Diksiyon, Online Drama, Online Diksiyon ve

Etkili İletişim ve Beden dili kurslarına katılım sağlayan kursiyerlerin muhteşem bir şiir dinletisi vardı.

Anadolu ezgileriyle okunan şiirler, salondakileri mest ederek büyük alkış aldı. Hepsi de birbirinden özeldi.

Bu törende göze çarpan bir başka önemli ayrıntı da insanların böyle buluşmalara hasret kaldığı…

Gözlemlediğim kadarıyla buluşmanın orada bulunan herkesi memnun ettiği, insanların birebir iletişimin ve etkileşimin ne kadar önemli olduğu gerçeği.

Sanal dünyaya her ne kadar kendimizi kaptırmışsak da insan etkileşiminin çok önemli olduğunu korona virüs bizlere yeniden hatırlattı sanırım.

Yıldırım Belediyesi’nin gerçekleştirmiş olduğu kültür ve Sanat kursları meyvelerini fazlasıyla veriyor bence.

Gönüllere dokunarak işlenen temalar, halkı da kenetlemeyi başarıyor.

Bu bağlamda başta başkan Oktay Yılmaz olmak üzere başkan yardımcılarını ve Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü yöneticilerini tebrik ediyor, yeni buluşmalarda buluşmak ümidiyle…

Sağlıkla kalın!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.