Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yerli ve milli TOGG

Yazının Giriş Tarihi: 28.12.2020 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.12.2020 00:01

Türkiye ekonomisinin bel bağladığı ve dünyanın sayılı otomotiv üretim merkezinin kurulacağı yerli oto üretim merkezi için geri sayıl devam ediyor. Geçen yıl 27 Aralık’ta tanıtılan yerli ve milli otomobil için başlatılan çalışmalar bir yılını doldurdu ve yeni sene öncesinde bizlerde bu çalışmalar konusunda bilgi sahibi olduk.

Deyim yerinde ise yapılan açıklamalara göre, proje ve işler yolunda ve tam gaz ilerliyor.

İkinci umutlarımız ise, yerli ve milli otomobil konusundaki tartışmalar ve eleştiriler artık eskisi gibi değil. Yapılan çalışmalar ortaya çıktıkça ve elle tutulur, gözle görülür fiili hizmetler gerçekleşmeye devam ettikçe, insanlarımızın bakış açıları değişti.

Şimdi gelelim, yerli ve milli otomobil üretimi için yapılan çalışmaların geçmişine…

2019 senesinin 27 Aralık günü, yani bundan tam bir yıl önce Türk tarihine altın harflerle yazılan dev bir törenle tanıtımı yapılan Türkiye’nin yerli otomobili vatandaşlarda büyük bir heyecan yaratırken, tanıtımın üzerinden 1 yıl geçti. Türkiye'nin Otomobili Girişim Gurubu (TOGG) 1 yıllık süreci yayınladığı video ile kamuoyuna duyurdu.

Batarya teknolojisinde gelinen nokta şu şekilde aktarıldı:

Farasis ile niyet mektubu imzalandı

Bu sayede Türkiye, binek araçlar için batarya üretecek 6. ülke konumuna gelindi

Nikel oranı zengin batarya kimyası ile menzil (ulaşım- yol süresi) avantajı sağlandı

Enerji depolamada ve farklı sektörlerde kullanımı için üretim planlandı

Yenilikçi hücre geliştirilmesi ve Türkiye'de üretimi için yol haritası oluşturuldu

Bütün bunlar, az zamanda çok iş yapıldığının göstergesi olarak kamuoyuna yansıyanlar.

Doğuştan elektrikli platform hangi aşamada?

Bu soruyu şöyle de sorabiliriz. Otomobilin teknik özellikleri ve üretim merkezinin durumu nedir?

Teknik özellikler ve donanım listesi tamamlandı

Elektrik mimarisi, batarya ve güç aktarma organları tasarımları tamamlandı

Sanal paketleme, ergonomi, performans ve güvenlik, simülasyonları tamamlandı

Sanal ve fiziksel prototipler oluşturuldu

İleri sürücü destek sistemleri & bağlantılılık mimarisi oluşturuldu

İşte, Türk mühendis ve teknik görevlilerin uzun yıllar süren çalışmaları ve Ar-Ge uygulamalarından elde edilen çıktılar böyle.

Tabi, otomobil üretilecek ama bu işin birde yedek parça ve donanım konusundaki üreticiler var. Yani ticaret dilinde ve ekonomik hayatta bizler buna alt taşeronlar diye isim taktık.  Pek çok kuruluş bu işe tedarik gözüyle bakıyor. Başka firmalar ve üretim merkezlerinde bu otomobil için üretilecek olan parçaların ve daha sonra kullanım sırasında gerekli olacak yedek parçalar içinde Tedarik konusuna da değinilen paylaşımda, yüzde 75'i Türkiye'de yerleşik olmak üzere 104 tedarikçinin seçildiği ifade ediliyor. Bunun yanı sıra istihdam açısından da her geçen gün TOGG gurubuna yeni eleman alımı için çalışmalar mevcut. TOGG'da çalışan sayısı son 1 yılda 113'ten 280 kişiye yükseldi.

Gelelim en önemli konuya. Teknik şartlar ve üretimle ilgili planlama tamamlanırken, bu otomobillerin insanlara ve ülkeye kazançlarından ziyade, çevre dostu olup olmadığı konusu da dünya genelindeki rekabet ve kabul edilebilirlik açısından önem arz ediyor.

TOGG tarafından üretilmesi planlanan yerli otomobil elektrikli ve doğa dostu olacak. Modüler bir şaside ve bilişim teknolojileriyle kolayca entegre olabilecek bir yapıda olacak TOGG yerli otomobil, aynı zamanda güçlü bir internet bağlantısına da sahip olacak.

İlk etapta iki SUV modelinin üretimi yapılacak yerli otomobil, segmentinin en uzun aks mesafesine sahip aracı olacak. Yüksek teknolojiye sahip doğuştan elektrikli ve bağlantılı platforma sahip TOGG yerli otomobil, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak.

Sıfır emisyon değerine sahip olacak TOGG, yüksek çarpışma dayanımı, yüzde 30 daha fazla burulma direncine sahip olacak. Ayrıca araç menziline yüzde 20'ye kadar katkı sağlayan geri kazanımlı frenleme de yerli otomobilin özelliklerinden olacak.

TOGG tarafından açıklanan bilgilere göre kendine has çizgilere sahip olan araç, dünyanın önde gelen otomobil güvenlik testi kuruluşlarından EuroNCAP'in standartlarını tam olarak karşılayabilecek. Yetkililer, yerli otomobilin 2022 yılında EuroNCAP testlerinden 5 yıldız ile ayrılmasını bekliyor.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun aktardığı bilgilere göre otomobil, Türkiye’nin otomotiv başkenti durumundaki Bursa’nın Gemlik ilçesinde üretilecek. 2021 yılında tamamlanacak olan fabrikada 2 SUV, 1 MPV, 1 sedan ve 1 hatchback model üretilecek. Toplam 4 binden fazla insanın istihdam edilmesi beklenen fabrikanın yılda 150 binden fazla araç üretmesi planlanıyor.

TOGG yerli otomobil 2022 yılında piyasaya sürülecek ve ilk etapta C segmenti SUV aracın üretimi yapılacak.

Yıllardır bir özlemle beklediğimiz bu otomobilin üretimini ve satışa başlamasını özlemle bekliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.