Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yozgat’ın ilk gazetecisi Abbas Sayar, kabri başında anıldı

Yozgat’ın ilk gazetecisi,ünlü romancı, şair ve yazar N. Abbas Sayar, ölümünün 16. yıl dönümünde mezarı başında dualarla anıldı. Çatak Mezarlığı'ndaki kabrinde Yozgat Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen anma töreninde Sayar...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2015 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2015 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat’ın ilk gazetecisi Abbas Sayar, kabri başında anıldı
Yozgat’ın ilk gazetecisi,ünlü romancı, şair ve yazar N. Abbas Sayar, ölümünün 16. yıl dönümünde mezarı başında dualarla anıldı.

Çatak Mezarlığı'ndaki kabrinde Yozgat Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen anma töreninde Sayar için dualar edildi Kur'an-ı Kerim okundu. Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı ve yönetim kurulu üyeleri, kabrine karanfil bıraktı. Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kiracı, burada yaptığı konuşmada Abbas Sayar’ın sadece Yozgat basınının değil, aynı zamanda bundan 16 yıl önce bu dünyadan kayan Türk edebiyat dünyasının unutulamayacak bir yıldızı olduğunu söyledi.

Osmanlı'dan günümüze Türk basınının ünlü isimlerinin Yozgat’tan çıktığını hatırlatan YGC Başkanı Osman Kiracı, “Yozgat basını adına öncelikle büyük bir onur ve gururla ifade etmek isterim ki Osmanlı'dan günümüze Türk basınının ve edebiyat dünyamızın nice yıldızları Yozgat'tan çıkmıştır. Osmanlı döneminin ilk Türkçe gazetesi Tercüman-ı Ahvali yayınlayarak bu ülkede 'ilk Türk gazetecisi' ünvanını kazanan meslektaşımız 'Çapanzade Agah Efendi' Yozgatlıdır. Ülkemizde bugün Türk basınının en yüksek trajlı gazetesinin Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı Yozgatlıdır. Ulusal basınımızda yer alan bazı gazetelerin üst düzey yöneticileri de Yozgatlıdır. Günümüzde ulusal basında en çok okunan köşe yazarları Yozgatlı yazarlardır. Ulusal TV’lerde en çok izlenen gündem programlarını hazırlayıp sunan bazı gazeteciler Yozgatlıdır. Türk edebiyatının en önemli roman ödülünü kazanan yazar Yozgatlıdır. Anadolu basını içerisinde kentine en çok basın başarı ödülü kazandıran gazeteci de Yozgatlıdır.” dedi.

Abbas Sayar’ın 45 yıl gazetecilik yaptığını ve Yozgat’ın unutulmayan yıldızı olduğunu vurgulayan Kiracı, “İşte böylesine Yozgat'ın yüzünü ağartan kalem ustalarının çıktığı kentimizde yaklaşık 45 yıl gazetecilik yapan Abbas Sayar ise Yozgatımızda unutulmayacak yıldız isimlerden biriydi. Yozgat’ın ilk gazetecisi olan merhum meslektaşımız, aynı zamanda duygulu bir şair, ödülleri ve eserleriyle adını Türk edebiyat dünyasına altın harflerle yazdırmış ünlü bir romancı, ressamlık sanatı gizli kalmış bir fırça ustası ve Yozgat'tan yetişmiş ender mütefekkirlerden biridir. Merhum, adını Yozgat'la özdeşleştirmiş bir meslek büyüğümüzdü. Hayatının son dönemini geçirdiği Ayvalık'ta 'ölünce beni Çatak mezarlığına gömün' diyen Yozgat aşığı meslektaşımızı bugün bir kere daha mezarı başında anma fırsatını bulduğumuz için kendisini minnetle yad ediyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.” diye konuştu.

Yozgat Belediyesi eski Başkanı Yusuf Başer de Abbas Sayar’ın Yozgat’ın Türk edebiyatına yetiştirdiği en güzide şair, yazar ve sanatçıların başında geldiğini belirterek, “Eserleriyle şöhreti Türkiye sınırlarını aşmış ve evrensel kültüre katkı sağlamış değerli bir hemşehrimizdir. Merhum 'dünyanın öbür ucundaki bir çocuğun ayağına diken batsa içim sızlar' diyebilen bir sevgi insanıdır. Böyle bir yüreğe sahip olan şair ve yazarımızı bugün bir kere daha rahmetle anıyorum.” şeklinde konuştu.

N. Abbas Sayar’ın ölümünün 16. yıldönümü anma törenine Yozgat YGC Başkanı O. Hakan Kiracı, yönetimi kurulu üyeleri, Yozgat Belediyesi eski Başkanı Yusuf Başer, Yozgat Dernekler İl Müdürü Hakkı Yurtlu, YOSİAD Başkanı Mehmet Saygı, Yozgat Emekliler Derneği Başkanı Durak Arıkan, Yozgat Emlakcılar Derneği Başkanı Asım Çelikel ve Yozgat'ın ünlü saz ustası İlhan Koldemir ile çok sayıda vatandaş katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.