Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nevşehir Devlet Hastanesi’nde başarılı ameliyat

Nevşehir Devlet Hastanesi’nde 16 yaşındaki G.Y.’de akut apandisit ve yumurtalıkta kist parçalanması hastalığı aynı anda tespit edildi. G.Y., başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu. G.Y. karın ağrısı, bulantı-kusma şikayetleriyle...

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2014 19:14
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2014 19:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nevşehir Devlet Hastanesi’nde 16 yaşındaki G.Y.’de akut apandisit ve yumurtalıkta kist parçalanması hastalığı aynı anda tespit edildi. G.Y., başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

G.Y. karın ağrısı, bulantı-kusma şikayetleriyle Nevşehir Devlet Hastanesi Çocuk Acil Kliniği’nde nöbetçi olan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdurrahman Kayan’a müracaat etti. Kayan ise durumu Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Gürtuna'ya danıştı. Daha önce aynı şikâyetlerle iki defa başka sağlık kuruluşlarına giden ve kendisine herhangi bir hastalığı olmadığı söylenen hastayı Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Gürtuna değerlendirdi. Tüm laboratuar testleri normal olan hasta ilgili cerrah tarafından akut batın tanısıyla klinik gözlem amacıyla yatırıldı. Medikal tedavi sırasında muayene bulguları devam eden hastanın ameliyata alınmasına karar verildi. Yapılan operasyonda akut apandisit saptandı ve cerrahi müdahale yapıldı. Akabinde cerrahın klinik şüphesi ile hastanın sağ overdeki kistin ruptüre olduğunu (yumurtalığındaki kistin parçalandığını) tesbit etmesi üzerine gerekli cerrahi işlem yapıldı.

Bu iki hastalığın çocuklarda eş zamanlı olarak saptanabilmesinin dünya çapında nadir bir durum olduğunu ifade eden Op. Dr. Ali Gürtuna ameliyatın başarılı geçtiğini ve genel durumu iyi olan hastanın medikal tedavisinin de tamamlanarak ameliyattan 3 gün sonra taburcu edildiğini bildirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.