Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engellilere özel salıncak ve spor aletleri

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, parklara engellilere özel salıncak ve spor aletleri yerleştirdiklerini söyledi.Hayatı kolaylaştırmak ve yaşanabilir mekanlar sunmak için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar,...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2015 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2015 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Engellilere özel salıncak ve spor aletleri
Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, parklara engellilere özel salıncak ve spor aletleri yerleştirdiklerini söyledi.

Hayatı kolaylaştırmak ve yaşanabilir mekanlar sunmak için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "İmarlı, düzenli, yaşanabilir ve estetik özelliklere sahip Kayseri'de hayatı kolaylaştıran hizmetler sunmak için gayret gösteriyoruz. Parklarımıza 1,6 milyon liraya yeni oyun aletleri alıp donanımlarını artırdık. Bu kapsamda engelli kardeşlerimizi de unutmadık. Toplumumuzun bir parçası olan engelli kardeşlerimizin de hayatını kolaylaştırmak, parklarımızdan daha çok istifade etmesi, küçük yaşta olanların eğlenmesi amacıyla özel salıncak ve spor aletleri aldık. Engellilere özel salıncak ve spor aletlerini yerleştirdik." dedi.

Özellikle sıcak havalarda insanların sığınağı haline gelen yeşil alanların, park ve bahçelerin bakımı ve donanımı konusunda titiz davrandıklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, "Engelli kardeşlerimizin parklarımıza geldiğinde tekerlekli sandalyesiyle bile kullanabileceği özel salıncak ve spor aletleri yerleştirdik. Bunların sayısını daha da artırmak için planlama yapıyoruz. Amacımız parklarımızda 7'den 70'e herkesin rahat edebileceği günün şartlarına uygun, donanımlı, daha rahat ve daha nezih ortam hazırlamaktır. Bu amaca uygun olarak engelli kardeşlerimiz için de özel donanımlar gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar; Serçeönü, Sahabiye, Mevlana, Erciyesevler, Beyazşehir, Zümrüt, Yıldızevler, Ziya Gökalp, Erkilet General Emir ve Tarman, Sümer, Barbaros Mahalleleri'ne salıncak, Barbaros'a da engelli spor aletleri yerleştirildiğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.