Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Yılmaz: Samsun’u 2019'a hazırlayacağım için çok mutluyum

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde 4. kez başkanlık yamaya hazırlanan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, adaylığının kesinleşmesinden sonra ilk açıklamasını Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptı. 2014-2019 döneminin Samsun’a hizmet anlamında...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Yılmaz: Samsun’u 2019'a hazırlayacağım için çok mutluyum
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde 4. kez başkanlık yamaya hazırlanan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, adaylığının kesinleşmesinden sonra ilk açıklamasını Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptı. 2014-2019 döneminin Samsun’a hizmet anlamında kendisi için farklı bir önem taşıdığını ifade eden Başkan Yılmaz, Büyükşehir Yasası ile birlikte 17 ilçe 980 mahallede büyük farklı bir değişim ve dönüşüm süreci başlatacaklarını kaydetti.

2014-2019 döneminde Samsunlulara hizmet edeceği için büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, “Dikkat ederseniz yeni dönem belediye başkanlığım Samsun için önemli bir tarihi kapsıyor. Allah nasip ederse Samsun’u, 19 Mayıs 2019’a taşıyan belediye başkanı olacağım. 19 Mayıs 1919’un 100. yıldönümü olan 2019, Türkiye’nin bütün şehirleri için önemli ama Samsun için önemi çok daha farklı. Nasıl ki her 19 Mayıs Bayramı Samsun’da farklı kutlanıyorsa, 2019'da Samsun, çok farklı olacak. Ülkemizin 2023 vizyonu varsa Samsun’un da, 2019 vizyonu var. Bu vizyonun fotoğrafını, öngörülerini ve projeksiyonlarını önümüzdeki günlerde daha net ortaya koyacağız.” dedi.

"EN UCRADAKİ MAHALLE ŞEHİRDEKİ YAŞAM KONFORUNA KAVUŞACAK"

Samsun’un, Büyükşehir Yasası ile 17 ilçe ve mahalleye dönüşecek 980 köyüyle topyekün değişip gelişeceğini anlatan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, “Şehir merkezindeki bir mahallede oturan bir vatandaş hangi imkanlardan yararlanıyorsa, belediye hizmetlerini alıyorsa, mahalle olacak 980 yerleşim yeri de aynı yaşam konforunu, aynı yerel yönetim hizmetlerini talep etme hakkına sahip olacak. Bu çok büyük vizyon, yeni bir yerel yönetim anlayışı. İnşallah önümüzdeki günlerde bu projeksiyonların somut çıktılarını paylaşacağım. Ama bunların çoğu muhakkak ki, merkezi hükümetin imkanları ile olacak. 2019 hedeflerine giden süreci, merkezi hükümet ve yerel yönetim imkanlarını bütünleştireceğiz. Çünkü artık 17 ilçeyi kapsayan ölçekte, hizmet vereceğiz. Samsun artık doğu-batı istikametinde Akçay’dan Kanlıçay’a kadar 200 kilometrelik, güneyde de Vezirköprü’nün en uzak köylerini içine alacak 150 kilometrelik derinliği de olan 1 milyon hektarlık 10 bin kilometrekarelik bir şehir. Samsun’u artık böyle anlıyoruz.” şeklinde konuştu.

"TAKDİR EDECEK SAMSUN HALKIDIR"

Halkın desteğini ve oyunu artırarak 4. kez başkan seçilmeyi hedefleyen başkan Yusuf Ziya Yılmaz, kendisine gösterilen teveccühe layık olmaya çalıştığını vurguladı. Samsunluların desteğini 30 Mart seçiminde de artırarak göstereceğine inandığını bildiren Yılmaz, “Bana yönelik bir teveccüh yıl ve yıl giderek artan oranda devam ediyorsa, bu çok güzel. Ben sonuçta bir faniyim ve insanım. Olumlu veya olumsuz yanlarım da vardır. Ama Samsun halkı çok kadirbilir, kıymet bilirdir. Herkes gibi benim de, zaaflarım vardır ama Samsun halkı benim olumlu yanlarımı da, olumsuz yanlarımı da hiçbir ön yargı ve hiçbir sunni müdahale olmaksızın, bütün objektifitesiyle ortaya koyuyorsa, bu Samsun halkının ne kadar objektif değerlendirme potansiyeline sahip olduğunu gösterir. Öngörüsü ile kendisini cilalayıp parlatan, işi insanların değer yargılarının üzerine bir takım sunni empozeler koyarak insanları olmayan oranda pompalayan anlayışların tümünün ne kadar geçersiz olduğunu ortaya koymuştur. Takdir edilecek kesim, gerçek boyutlarıyla, gerçekten var olan değerleriyle tarif edip değerlendirebilen Samsun halkıdır. Halkımızın bize yönelik bu teveccühünün giderek artan oranda sonuç çıkaracağını, seçimden sonra göreceğiz. Hakikaten de Samsun’u bugün bulunduğu konumdan daha iyi bir konumlara götürmeye dönük olan, halkımızın bizimle ilgili oluşmuş olan inancı ve güvenine layık olmaya çalışıyorum, bunu en güzel şekilde büyütüp geliştirmek için daha fazla gayret edeceğim.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.