Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aile bakanı grevleri engellemek için tarafları uzlaşmaya çağırdı

Alman Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig (SPD), anaokulu eğitmenlerinin ve sosyal hizmet uzmanlarının grevlerinin tekrar etmemesi için tarafları uzlaşmaya çağırdı. Sendikalara ve yerel yönetimlere seslenen Schwesig, "Tarafların tekrar grev...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2015 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2015 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alman Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig (SPD), anaokulu eğitmenlerinin ve sosyal hizmet uzmanlarının grevlerinin tekrar etmemesi için tarafları uzlaşmaya çağırdı.

Sendikalara ve yerel yönetimlere seslenen Schwesig, "Tarafların tekrar grev yapılmamasını sağlamak için yaz aylarını değerlendirmeleri lazım." dedi. Bakan, bununla birlikte eğitmenlerin iyi maaş almasının haklı bir talep olduğunu da ekledi.

Arabulucu Herbert Schmalstieg ise işverenlere sendikaların taleplerine cevap verme çağrısında bulundu. Schmalstieg, tarafların konuşabileceği konuların olduğuna dikkat çekti. Taraflar anlaşmaya varamadığı takdirde Eylül ayının ortasından itibaren grevler tekrarlanabilir.

Arabulucular eğitmen ve sosyal hizmet uzmanları için yüzde 2 ila 4,5 arasında zam tavsiyesinde bulunmuştu. Sendika temsilcileri bu tavsiyeyi kabul etmiş, ancak sendika üyeleri aksi yönde karar verince grevlerin tekrarlanması riski doğmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.