Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni yıl yeni umutlar

Yazının Giriş Tarihi: 31.12.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.12.2019 00:00

Acı, tatlı anıları ve hatıralarımızla yepyeni bir yıla daha merhaba diyeceğiz.

Tarihler değişiyor. Takvim yaprakları koparılıp atılıyor. Tıpkı, ömrümüzdün gelip geçen her gün olduğu gibi bugünde bir gün daha yaşlanıyoruz.

Bunun yanında hayat devam ediyor.

İnsanların umutları devam ediyor. Çaresizlikleri devam ediyor. Dertleri, derman arayan yürekleri yanmaya devam ediyor.

Kimse, kimsenin derdiyle dertlenmiyor. Herkes, kendi halinde kendi kendine yetebilme adına çabalıyor. Kimisi, yüksekten uçan kuşlar gibi kendisini Kaf Dağı’nın sahibi ve patronu sanabiliyor. Kimisi ise yokluk içinde mücadele edebilmenin sıkıntılarıyla yuvarlanıyor.

Her sene başında olduğu gibi yeni yıla zengin olma hayaliyle girmeyi düşünen insanlarımız yine umutlarını Milli Piyango’ya bağlamışlar. Belki de cebindeki en son ekmek parasını “ben bu kez zengin olabilirim. Piyango bana da vurabilir” düşüncesiyle bilete yatıran binlerce insanımız var.

Herkes yeni yıldan bir şeyler bekliyor. Tabi, bu durum 31 Aralık akşamı saat 24.00’ı gösterene kadar devam ediyor. O dakika, büyük ikramiye belli oluyor. Umutlu bekleyiş, pek çok kişi için hayal kırıklığına dönüşebiliyor.

Bazıları için hayat onlara güzel mantığı ile sürüyor. Hani, bir eli yağda, bir eli balda olan bazı insanlarımız var ya, yeni yıl kutlaması, aile geleneği gibi bir takım düşüncelerle bir olup, günlerini gün ediyorlar.

Evet, bu akşam gece saatlerimiz 00.00’ı gösterdiğinde dünya olarak 2019 yılına veda edip, 2020 yılına “hoş geldin” diyeceğiz.

Yeni yılla beraber, yeni umutların yeşermesi, insanların beklentilerinin artması, dert ve sıkıntıların bitmesine yönelik hayır duaların edilmesi gerçekten iyi bir alışkanlık. Bazıları için ise yeni yılın gelmesi demek sadece takvimlerin değişmesi anlamına geliyor.

Bütün bu iyi dileklerimiz insanların daha iyi, mutlu ve gururlu yaşamaları için. Yeni yılın, sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyoruz.

Yeni yılın, evsizlere ev, işsizlere iş getirmesini arzu ediyoruz. İnsanların işlerinde güçlerinde mutlu ve huzurlu çalışmalarını temenni ediyoruz.

Tabi, yeni yıl ile beraber, “biz geçmişte neler yaptık?” sorularına cevap aranıyor. Mesele, belediyeler, 2019 yılında neler yaptılar? Neleri yapacaklarını söyleyip yapmadılar. Hangi hizmetleri unuttular.

Mesela, siyasetçilerimiz, geçen yıl seçmenlerine hangi sözü verdiler? Bu sözleri ne zaman unuttular? Hangi sözlerini yerine getirdiler?

Gibi sorgulamalar da yapılır.

Bazı kişiler, Belediye başkanlarına sanki onların hocalarıymış gibi not verirler.

Bazı kişiler, siyasetçilere sanki onlarında hocalarıymış gibi davranıp not vermeye çalışıyorlar.

Bütün bunlar, insanların akıllarını ve duygularını etkileyen bazı adımlar. Ama, en önemlisi, insanların bir birlerini denetim altında tutabilmesi. Doğru, dürüst, objektif, kimsenin kimseye çıkar gözetmeden, özel beklenti içine girmeden yardım etmesi hep özlene tablo olmuştur.

Yeni yıl yeni umutlar getirmesini beklemek, insanların kendi kendilerine avuntu bulmalarına, belki de çaresiz dertlerine yeni yıla beraber birkaç gün erteleme imkanı bulmaları anlamına gelebilir.

Öncelikle, yeni yıldan dünyada barış ve huzur istiyoruz. Ülkelerini, vatandaşlarını, ev barklarını bırakıp başka ülkelere kaçmak zorunda kalanların bir an önce ülkelerine geri dönmelerini arzu ediyoruz. Özellikle, ülkemizde pek çok kişinin yaşantısını, iş ilişkilerini, kazançlarını dahi alt üst ettiği konuşulan Suriyelilerin bir an önce kendi ülkelerine geri dönmelerini bekliyoruz.

2019 yılına “güle güle” derken, 2020 yılına “merhaba, hoş geldin” dediğimiz bugün, sağlık, mutluluk, huzur ve bol kazançlar diliyorum.

Hepimizin yeni yılı kutlu ve mutlu olsun.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.