Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mustafa Bozbey gündem oldu

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2024 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 17:36

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den Chp’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’ndeki atamalar gündem oldu.

31 mart yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Chp’li Mustafa Bozbey’in ilk icraatı şehir içinde cadde kenarlarında bulunan Burbak otoparklarının Ücretsiz olduğunu açıklaması olmuştu ve bizde kendisini ilk tebrik edenler arasındaydık ve ümitlendik daha güzel projelerin olacağının habercisi gibi algıladık ve heyecan ile müjdeli haberleri beklerken kimsenin tasvip etmediği bir haber ile üzüldük.

Chp'li Bursa Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, önce baldızı Sezen Uğurlu'yu daire başkanı olarak atamış ve ardından Başkan Mustafa Bozbey yeğeni Furkan Bozbey’i belediyenin iştiraklerinden Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji’ye (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak atadığı ortaya çıktı. Tepkilerin üzerine Bozbey, “Furkan Bozbey benim kardeşimin oğlu. 4-5 yıldır mimarlık yapıyor. 27-28 yaşında. Genç biri. Bir de gençleri siyasete kazandırmamız lazım. Daha işlemler dahi bitmedi. Bunun tartışılmaya açılmasını, gündem olmasını maksatlı buluyorum. İnsan üzülüyor. Bu gençler hiç mi çalışmayacak?” açıklamasını yapmıştı.

Bu haber ülke gündemine düştü ulusal bir çok Tv kanallarındada tartışma konusu olmuş herkes gibi duyarlı vatandaşlar ve Sanatçılarda sosyal medyadan tepki paylaşımları yapmıştı.

Yeğen Furkan Bozbey, Instagram’dan kendisinin de bulunduğu BURKENT’in yeni yönetim kurulu ve Mustafa Bozbey’i paylaşarak “BURKENT yönetimi Bursa’mıza hayırlı olsun” diye yazdı. Furkan Bozbey daha sonra Instagram biyografisine ‘BURKENT yönetim kurulu başkanı’ ekledi fakat tepkilerden sonra bunu sildi.

Bursa’da yaptığı basın toplantısında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey gazetecilerle bir araya geldi.

Birkaç gündür gündemi meşgul eden ve komedyen Şahan Gökbakar'ın da tepki gösterdiği "yeğen atamasına" ilişkin açıklama yaptı.

İki gündür gündemi meşgul eden konuya açıklık getirmek istediğini söyleyen Başkan Bozbey şöyle konuştu:

* Halkımızın hassasiyetlerini anlıyorum. Bunun için daha netleşmemiş, süreci tamamlanmamış konunun bu kadar kamuoyunun gündemine gelmesini elbette önemsiyorum. Bu konuyla alakalı gereğini yaptığımızı kamuoyunun bilmesini istiyorum.

* Belediyemizi yönetirken liyakatlı ve deneyimli kadrolarla hizmetlerimizi en iyi şekilde sunacağımızı tüm kamuoyunun bilmesini istiyorum.

* 1 Nisan sabahı hemşehrilerimizin takdiri ile gülümseyen Bursa sabahına uyandığımızdan bu yana gelişmeleri sizlerle paylaşmak için bir aradayız. Bu vesileyle bizi bu göreve layık gören tüm vatandaşlarıma tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

* Ülkemizdeki ve kentimizdeki değişim ve gelişimden yana gösterilen büyük isteğin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun bilincinde olarak, oy veren ya da vermeyen tüm Bursalıların belediye başkanı olacağımı sizlerin huzurunda tekrarlamak ve söz vermek istiyorum.

* Kentimizin sorunları için yapıcı çözümler bulurken asla ayrımcılık yapmayacağız. Hizmetlerimizi ortak akılla ve kapsayıcı bir şekilde yapacağız.

"BU GENÇLER HİÇ Mİ ÇALIŞMAYACAK?"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Sözcü'den Fırat Fıstık'a yaptığı açıklamada söz konusu atamayla ilgili "Bu şirketler hakikaten sıkıntıların olduğu şirketler. Furkan Bozbey’in, yeğenimin soyadından kaynaklı sorun çıkıyor. İTÜ mimarlık mezunu genç biri. Bu işi bilen, şirketleri denetlerken güveneceğimiz biri. Zaten bu insanlardan oluşturuyoruz yönetimleri. Bu şirketlerin incelenmesi lazım, onun için de güvendiğimiz insanlar olması lazım. Soyisminin Bozbey olması, bu gençlerin orada değerlendirilmesinin önüne geçmemeli. Yeter ki liyakati olsun. Furkan Bozbey benim kardeşimin oğlu. 4-5 yıldır mimarlık yapıyor. 27-28 yaşında. Genç biri. Bir de gençleri siyasete kazandırmamız lazım. Daha işlemler dahi bitmedi. Bunun tartışılmaya açılmasını, gündem olmasını maksatlı buluyorum. İnsan üzülüyor. Bu gençler hiç mi çalışmayacak?" sözleriyle kendini savundu.

TV100’de Gürhan Hacır, proğramına canlı bağlanıp “Bu sadece düşündüğümüz bir şeydi. Hayata geçirmedik böyle bir şey olmuyor olmayacak. Biz güvendiğimiz bir şey yapmaya çalışıyoruz, gerçekten güvendiğimiz insanlara ihtiyacımız var, sırtımızı yaslayabileceğimiz insanlarla çalışmak istedik. Niteliği kariyeri desen hepsi tamam ama Furkan kendi isteğiyle ‘kimseyi zan altında bırakmak istemem amca, çünkü böyle bir şey doğru değil ben de hak etmiyorum bu ifadeleri’ dedi ve bu görevden azlini istedi. Böyle bir şey sadece düşündüğümüzle kaldı” açıklaması yaptığını aktardı aktarmasına ama ortalıkta toplantı karar tutanağı dolaşıyor atamanın iptalinin henüz kesinleşmediği belli,

Geçtiğimiz ay Chp Genel Başkanı Özgür Özel,de Belediye başkanlarına çalıştayda yaptığı kapanış konuşmasında belediyelere yapılacak atamalarda liyakat ilkesine uygun davranılması ve partiye zarar verecek davranışlardan uzak durulması konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Diğer partilerde bu gibi işlerin yapıldığında nasıl karşı geliyor isek yine hangi parti hangi belediye olursa olsun işin hakkaniyeti Liyakat ise, Aile akraba eş dost ahbaplara Belediyede işvermek doğru değildir.

Bursa halkı ve bizimde talebimiz olarak Başkan Bozbey’in Bursa Belediye Başkanlığı sürecinde akraba eş dost aileden kimseye belediyede görev verlmemesi, şuanda bildiğimiz iki kişi dışında başka bilmediğimiz görev verdiğiniz akrabanız varsa ve Bu mevcut iki atamayı da hemen iptal etmenizi ve çıkıp Bursa halkından herkesten özür dilemenizi tavsiye ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.