Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya sınavı

Yazının Giriş Tarihi: 03.06.2018 01:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.06.2018 01:43

Kimi insan’ın Dünya sınavı niçin ağırdır?

Nedir dünya sınavı? Kişinin yaşarken önüne çıkan yolun kimi zaman düz iken, kimi zaman yokuş olmasıdır. Örneğin; sağlık sorunlarımız, iş ve aş kaygularımız, eş ve çocuk derdi kişinin yolunun yokuşudur.

Bu sınavlar ayırımsız herkeste vardır. Ne var ki, kimisi bunu göğüsler ve ona sınavı kolay gelir, kimisi de en küçük bir olay karşısında bocalar. Oysa hayat yokuşu bizim dünya olgunluğumuzu sağlamak içindir.Sabredersek hem bu dünyayı hem ikinci dünyayı        

( hakikat alemini ) kazanmış oluruz.

 Dünya sınavının en çetinlerini YÜCE, Peygamberlere ve Erenlere vermiştir. Onlardan hiç birisi durumundan şikayet etmemiş ve bu nedenle adları ölümsüzleşmiştir. Niçin

böyle davranmışlar ? Olanın görüntüde dünyasal olsa da, özde HAK'tan  geldiğini bildikleri için…

ALLAH'ın muradı, kulun yaşarken O'nu bulmasıdır. Sınavsız bir yol isteyen aslında ALLAH'tan uzak olmayı dileyendir.

HER DERDİN AÇTIĞI MUTLULUK KAPISIDIR

ALLAH'ımın verdiği ve bizim " DERT " dediğimiz; ALLAH'ımın, bize olan sevgisindendir. Bu nasıl bir sevgidir ki bize üzüntü veriyor diyeceksiniz. Derdi olmayan kul, ALLAH'ı unutur; dert, ALLAH'ımı daha çok andırır. ALLAH'ımın ULU kulu dertli olur, dünyaya olan bağı böylece çözülür, dünyaya tamah etmez, dünya dileği kalmaz, dünyada kısa bir süre misafir olduğunu bilip dünya yaşantısını ALLAH'ımın istediği şekilde yaşar. Tek dileği dünyada ALLAH'ı bulup O'na varmaktır.

Cümlemiz O'nun YAZI'sı içindeyiz! Öyleyse niye dert edelim, niyetimiz olmaz diye kahrolalım. Bir dileğin arkasından bin dilek daha gelir, en güzeli dileksiz olup ALLAH'a teslim olmaktır. ALLAH bizi bizden iyi düşünür ve korur.

Ezelde RUH'lar yaratıldığında bazı RUH'lar düzenin dışına çıkmayı istediler, bunlara düzene uy denildiğinde asi oldular, bu asi olan RUH'ların dünyaya gelişlerinde de asi olacakları belli idi. Ezel alemi her türlü cezadan korunmuştur. Dünyaya yollanan bizler burada eğitim görüp ALLAH'ı sıfatları ve işlevleri ile tanıyıp, önce kendimizin ne olduğunu bilmek sonra da ALLAH'ı dünyada bulmak ile görevliyiz. İşlenmemiş bir maden gibi burada bütün olumsuzluklarımızdan arınıp ALLAH'ımın bizden istediği güzel ahlak ve halde olmak mecburiyetindeyiz.Ezelde asi olan kulların da o kötü hallerinden sıyrılıp mümin kul olabilmeleri için ALLAH herkese ayırmadan – kayırmadan yardım eder ve her birimize hem hakikat aleminden hem de bedenli insanlardan yardımcılar yollar.ALLAH'ımın adaleti kusursuz olduğu için, herkes dünyadaki haline göre ve imtihanlarındaki başarılarına göre göç ettiğinde yerini alır. Peygamberlerin, arif kulların, velilerin ve ALLAH'ın emirlerine uymuş olan kulların mertebeleri tabii ki yüksektir. Peygamberlere ve yukarıda saydığımız kişilere imtihanı çok verir, ta ki makamlarını hak ettiklerinde her kattan ses geldikte, ALLAH'ım düşük makamlarda olanlara şöyle seslenir.” BEN size sizi verdim, size BEN'i bildirdim, dünyada sıfatımı gösterdim.ZAT'ımı arasaydın, sen de gelirdin; sıfatın yeter ( dünya nimetleri ve dünya hayatı ), ZAT'ın senin olsun " demezdin. ZAT'ımı dileyen, sıfatımda kahrını zevk edendir. ( Dünyadaki imtihanlara sabredip her olayın O'ndan geldiğini bilip halinden şikayet etmeyen ) Ölçüyü alanın şikayeti kalır mı ? Çalışmayan talebe;” öğretmenim; not ver " diyebilir mi ? YÜCE'nin kürsüsü de öyledir. Bütün dünya hayatımız kayıt olarak karşımızda olacak ve hiç birimiz neden bizi daha üst makamlara kabul etmedin ALLAH'ım diyemeyeceğiz. Onun için bu dünya hayatını iyi değerlendirmeye çalışalım.

 ( YAZAN'ın  HAK olduğunu bildikte, " Yolundayım!..” dedikte; hala " Dert!...” dersen, ALLAH'ım affetsin!...derim. Yol bilen, yolunda olan taştan şikayetçi olmaz.)

Her olayın daha kötüsünü düşünelim ve öyle duacı olalım! " En kötünün içindeyim!..” dersek; ALLAH'ıma güç gelir ve bize daha kötüsünün ne olduğunu bir olayı yaşatarak gösterir…

Tüm inanların Dünya ve ahret sınavında başarılı çıkarak , hayırlı ömürler dilerim…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.