Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karacabey’in yeni markası ‘longoz’

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2019 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2019 00:03

Yerel seçim atmosferinin en heyecanlı yaşandığı ilçelerden birisi de Bursa’nın Ege kapısı olan Karacabey’di. Bursa ile medya iletişim bağlarını bir türlü güçlendiremeyen Karacabey, tıpkı İnegöl gibi Bursa siyasetinde ve ticaretinde etkin bir ilçe. Kent içerisinde yaşayan Karacabeyli sayısı, ilçe merkezinde yaşayanlardan fazladır dediğimizde yanılmış olmayız. Bursa Ticaret Borsası başta olmak üzere gıda, tarım ve hayvancılık sektörünün en güçlü dinamiklerinden olan Karacabey, Belediye Başkanı Ali Özkan’ın fark yaratan sessiz çalışmaları ile sosyoekonomik bakımdan güçlenmeye devam ediyor. İznik, gölü ile veyahut İnegöl, köftesi ve mobilyası ile nasıl meşhursa Karacabey’de yeni markaları ile kendini tanıtmayı hedefliyor. Karacabey’in hatırı sayılır güzelliklerinden olan ‘Longoz Ormanları’ son dönemde birçok festival, etkinlik ve programda marka öncülüğü oluşturuyor. Karacabey Belediyesi tarafından hafta sonu gerçekleştirilen 4’ncü Uluslar arası Longoz Koşusu en fazla öne çıkanlar marka oldu. Son dönemde özellikle çiftçi ve köylü ağırlıklı kentlerde ve ilçelerde ekonomi ve yerel yönetim yetersizlikleri en fazla öne çıkan sorunlar olarak biliniyor olsa bile, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan gerçekleştirdiği başarılı projelerle bu bakış açısını değiştirmekte ve ilçeyi gelecek kuşaklara hazırlamakta ısrarlı.

Nilüfer, sanatın başkenti…

Bursa’da yerel seçim denildiğinde akıllara gelen en önemli ilçe elbette Nilüfer’di. Ak Parti’nin bir türlü seçimleri alamadığı ilçede Mustafa Bozbey sonrası koltuğa oturan Turgay Erdem, sandıkta gösterdiği başarılı performansı yerel yönetimde de göstermeye devam ediyor. Birçok etkinlikte hazır olan Erdem, belediyenin sosyal yaşam projelerini güçlendirirken ilçenin Bursa’nın kültür ve sanat başkenti olmasına dair adımlarını da arttırıyor. Yenilenen ekibi ile güçlü bir saha performansı sergilemeye devam eden Nilüfer Belediyesi, halkla iletişim gücünün en yüksek olduğu ilçe olma değerini muhafaza ediyor. Halkla İlişkiler ağının güçlü olduğu Nilüfer Belediyesi son olarak İstanbul’da düzenlenen “7’nci Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Koro Festivali”nden de ödüllerle döndü. Festivale Nilüfer Çoksesli Koro, Nilüfer Çocuk Korosu ve Nilüfer Vokal Topluluğu olarak katılan Nilüfer Belediyesi, Nevit Kodallı’nın “Dök Zülfünü Meydana Gel” eseriyle “Nevit Kodallı Özel Ödülü”ne değer görüldü. Yine Nilüfer Belediyesi koroları “Homojenlik Ödülü” alarak sanat dalında Bursa’yı başarı ile temsil etmeye devam ediyor.

Bursa kent ekonomisi güçleniyor

Elbette Bursa denildiğinde ilk akıllara gelen gerçek sanayi ve ticaret diyebiliriz. Tarihsel değerinin ötesinde manevi havası ile bir bütün olan kentin son dönemde yanlış kentsel dönüşüm ve yine on yılların birikimi çarpık dönüşüm ile beton grisi bir kent olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Lakin buna rağmen özellikle ekonomi de Bursa, paranın yeşil rengi olmaya devam ediyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın gerçekleştirdiği ve desteklediği onlarca proje ile kentin eş güdümsel yükselişine koyduğu desteğinin ünü ülke sınırlarını hatta kıtaları çoktan aştı. Bursa’nın sanayi ve ekonomi gücünü dinamikleştiren BTSO, özellikle İbrahim Burkay dönemlerinde Türkiye ekonomisine değer katan nadir kentlerden olmayı başardı. Her ne kadar halen daha hızlı tren sorunu devam eden, stadyumunun kafası eksik kalan, çarpık kentleşme ile mücadelede sınıfta kalan bir şehir olsa bile, Bursa son dönem sağlık yatırımları ile de adından söz ettiriyor.

Bursa’nın bir diğer ekonomi gücü ve hatta ticaret anlamında en yetkili ekonomi koşucularından olan Bursa Ticaret Borsası da farklı etkinliklerle kente değer üretmeye devam ediyor. Son olarak Uludağ Üniversitesi İktisat Topluluğu Öğrencileri ile birlikte doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Nilüfer Üçpınar Mevkiinden, İnegazi Mevkiine kadar yaklaşık 9 km’lik güzergahta rehber eşliğinde yürüyen ekip, Deliklitaş mağarasını da gezerek aynı zamanda yol boyunca doğaya atılmış çöpleri toplayarak çevreye karşı duyarlılıklarını gösteren BTSO ve Uludağ İktisat Topluluğu, çevre adına da önemli bir adım atmış oldular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.