Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güçlü strateji…

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2024 09:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 09:28

Süreçleri doğru yönetebilmek ve küresel bir devlet olabilmek için hem üçlü hemde güçlü stratejileri hayata geçirmek zorundasınızdır. Üçlü stratejilerin ilk ayağında bugün, ikinci ayağında dün, üçüncü ayağında yarın vardır. Kısacası; bugün, dünü adil bir biçimde sorgulayamazsanız eğer yarını sorunsuz yaşayamazsınız!

Önceki gün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladık. Ülke genelinde resmi resepsiyon ve programlarda ağırlıklı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı şeklinde ağır protokoller ile kutlanmış olsa bile Bursa’da, çocuklar şehri kırmızı beyaz Türk Bayrağı rengi ile donattı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bozbey’in öncülüğünde Osmangazi Belediye Başkanı Sayın Erkan Aydın ile güçlenen 23 Nisan Şenlikleri, Yıldırım Bayrak alanında resmi protokoller ile resmileşti. Sayın Bozbey’in Bursa Büyükşehir Belediyesi programında “Harikasınız Çocuklar” sözleri ve sonrası ifadeleri hepimizin özlediği umut veren sıcak cümlelerdi.

Ankara’da herkesin farklı planlar ve projeler yaptığı bir dönemde, Bursa’da çözüme dair samimi projeler üreten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i sürekli yaralamak isteyenleri sadece hazımsızlar olarak değerlendiremeyiz. Sayın Bozbey'in göreve gelir gelmez suya yüzde 25 indirimi ile başlayan topluma samimi dokunuşlarını küçümseyenlerin geride bıraktıkları borç yükünü ve sorunlar yumağını iyi okumak gerekiyor.

Çok sakin bir şekilde kentin tüm dinamikleri ile eşdeğer güdümlü iletişimler gerçekleştiren başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçen belediyelerin başkanlarının yoğun olduğu kadar sürekli tatiller ile daralan çalışma takvimlerini kabullenmek zorundayız. Ramazan ayı ve sonrasında 10 gün bayram tatili akabinde 23 Nisan resmi tatili ile daralan çalışma takviminde hem Belediye Başkanları ve Belediye yönetimleri hemde Belediye Meclisleri tam zamanlı çalışmadı.

Bursa ve Bursaspor gündemli yoğun bir süreç yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in bugün, dünü çok doğru değerlendirerek yarını sorunsuz yaşayacağı güçlü bir strateji planı üzerinde çalıştığından kuşkum yok. Bu sebeple Sayın Bozbey başta olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi'ne en azından 2024 yılı sonuna kadar vakit vermek zorundayız. Ki, 2025 bütçelerini ve planlarını çok doğru planlayabilsinler…

Cumhuriyet Halk Partisi'ne 47 yıl sonra büyük bir zafer kazandıran Mustafa Bozbey ve Nihat Yeşiltaş ikilisinin gündemleri ve ziyaret yoğunlukları çok fazla. Şehrin ulaşım başta olmak üzere birçok sorunu olduğu kadar Belediyeler içerisindeki şişirme kadrolar gerçeğini de kabul etmek zorundayız. Büyükşehir şirketlerinde emeklilik hakları oluştuğu halde emekli olmayanlar başta olmak üzere nitelikliklerine uygun çalışma alanlarında çalıştırılmayanlar ve teknik kadrolar gerçeğini iyi değerlendirmek zorundayız. Ve yine ilçe belediyelerin talepleri çok önemli.

Bursa, büyük bir şehir ve en önemli sorunu ulaşım başta olmak üzere kentsel dönüşüm.

Elbette “Bursa için Büyükşehir Belediyesi ne yapacak” diye beklerken, Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekillerinin şehrin sorunlarının çözümü için Ankara’da ne yaptıklarını da takip etmeliyiz. Bakanlıklar eliyle bitirilmesi gereken hızlı tren başta olmak üzere tüm projeler hakkında her iki siyasi partinin İl Başkanlarının seçim sonu değerlendirmelerini ve yol haritalarını merakla bekliyoruz…

Bursa’da hastanelerde oluşan “randevu alamama” sorunu hızla büyürken, ekonomik koşulların günden güne kötüye gittiğini ve esnaf ile iş dünyasının çok zor süreçler yaşadığını hatırlatmakta fayda var.

Ankara’dan yani AK Parti’den güçlü bir değişim bekleyenlerin hata yaptığını daha önce ifade etmiştim. Adalet ve Kalkınma Partisi herhangi bir değişim sürecini mevcut koşullar ışığında gerçekleştiremez! Ve yine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önceliği daha önce de ifade ettiğim gibi “komşular ile sıfır sorun” ve “Güçlü Ekonomi.”

Cumhurbaşkanı’nın Irak ziyaretleri tüm detayları ile Türkiye’nin Güçlü Stratejilerinin yeniden hayata geçirilmesi adına çok değerli programlar ile donatıldı. Başarılı ve doğru planlanmış anlaşmalar ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünü artıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önceliklerini maalesef toplum doğru okuyamıyor…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.