Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2019’dan 2020’ye Bursa…

Yazının Giriş Tarihi: 01.01.2020 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.01.2020 00:03

Türkiye’nin en güçlü ihracat ve üretim kenti Bursa, 2019 yılını acı tatlı birçok olayla geride bıraktı. Üzüldük, kırıldık, mutlu olduk, heyecanlandık, sevindik… Lakin 2019 her ne olursa olsun istediğimiz randımanı bir türlü sağlayamadı. 2019 yılına veda ederken son günleri Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ve Atilla Ödünç ile gerçekleştirdiğimiz programlarla tamamladık. 2019 yılının son canlı yayınını Atilla Ödünç ile gerçekleştirdik. Ödünç ile inşaat sektörü üzerine önemli konu başlıklarını değerlendirdik. Sektörün beklediği faiz indirimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ocak ayı içerisinde duyurmasını beklediklerini ifade eden Milletvekili Atilla Ödünç, “sektörün beklentilerine hükümetimizin karşılık vermemesi elbette mümkün değil. Türkiye’nin yüzyıllık tarihini incelediğimizde, inşaat sektörü açısından en verimli yılların 2008-2018 yılları aralığı olduğunu görürüz. Sektör temsilcilerinin başarılı iz düşümleri Türkiye’nin Çin inşaat sektörü ile yarışmasına neden oldu. Türkiye’nin Suriye, Libya, Irak üzerinde gerçekleştirdiği barışçıl diplomasi ekonomik açından da ülkemize kazandırdı. Türk milletinin dostluğu bugün Dünya’nın en çok arzuladığı duygudur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel dünya ile mücadelesi ve onlarca devlet ile kurulan başarılı diyaloglar ülkemize yüzyıllık bir kazanım olarak geri döndü. Ve Dünya yeniden gördü ki, Türkiye barışın ve kardeşliğin tek garantörüdür” diyerek inşaat sektörünün Ak Parti ile güç kazanmaya devam edeceğini ifade etti.

Bursa Haber Gazetesi Bütünşehir programında birçok konuyu ve konuğu süreç içerisinde ağırladık. Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman Ak Parti Bursa Milletvekilleri Muhammet Müfit Aydın, Refik Özen, Mustafa Esgin, Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Mehmet Tunçak, Ak Parti Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Ak Parti Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular, Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mustafa Öztürk Bütünşehir programımızın son dönem konukları arasında yer aldılar. Kentin gündemini belirleyen, gündeme dair gelişmeleri yakından takip eden ve ilgilileri ile sorunları masaya yatıran Bütünşehir programının 2019 yılının son programları yine gündemi yakından ilgilendirdi. Atilla Ödünç ile inşaat sektörünü değerlendirirken, Zafer Işık ile otomotiv sektörünü değerlendirdik.

Yerli otomobil konusunu merkeze alarak gerçekleştirdiğimiz Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ile Bütünşehir programı da Bursa’nın farklı önceliklerinin ortaya çıkmasını sağladı. Işık, “Muhalefet cephesinden Gemlik neden seçildi sorusunu çok fazla soruyorlar. Peki, bugüne kadar neden Gemlik hiç mevzu bahis edilmedi? Liman şehri olmasının ötesinde Gemlik, hem İzmir hem de İstanbul otobanlarının giriş çıkışı konumunda. Yerli ve milli otomobil projesinin yapıldığı alan on yıllardır atıl konumda bulundurulan 4 milyon metrekarelik alan içerisinde. Yani, kamu yararı öncelikli bir adım atıldı. Yine bu bölgenin istihdam çağrısına ve birikmiş işgücüne katkı sağlayacak Türkiye’nin en büyük projesi Bursa’mıza tüm Milletvekillerimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve Valimiz dâhil bürokrasimizin destekleri ile kazandırıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ne kadar teşekkür etsek azdır” diyerek yerli ve milli otomobil sürecine dair gelişmeleri aktardı. 

***

Bursa Haber Gazetesi ve TV ekranlarında değerlendirdiğimiz gündemler ve köşe yazılarımız ile önemli sorunların çözümüne katkı sağladık. Bursa Valisi Yakup Canbolat başta olmak üzere Kaymakamlarımız ve İl Müdürleri ile kamunun güçlüklerle nasıl başarıyla mücadele ettiklerine şahit olduk. Milletvekillerimizin kent ve ülke gündemine dair ifadelerini gazetemiz ve televizyonumuz aracılığı ile sizlerle buluşturduk.

Bursa, 2019 yılını dün geride bıraktı. Bugün 2020 yılının ilk günü. Milli Piyango Bursa’ya vurur mu? Bu soru kişilerin şansına bağlı ama Türkiye’nin şansı Bursa’ya Milli Piyango’nun vurması artık elzem diyerek hayırlı, sağlıklı, bereketli bir yıl diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.